This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Innovativt belægningsprodukt vil være markedsleder inden for bygge- og anlægsbranchen, KBH - Springboard

  • 08 Aug 2017
  • 14:00 - 17:00
  • Realdania, kl 14:00 til 17:00 pa Jarmers Pl. 2, 1551 København V
  • 9

Registration

  • Vær med som observatør og bliv inspireret af vækstvirksomheden og paneldeltagerne.

    Tilmeldingsfristen er tirsdag den 1. august 2017
  • Vær med til at give sparring til vækstvirksomheden, og til at netværke med de andre medlemmer i panelet.

    Tilmeldingsfristen er tirsdag den 1. august 2017

Registration is closed


Punkter til sparring

Go-to-market og internationalisering

Partnerskaber

Gearing af kompetencer og organisation

Kapitalrejsning


Branche: Industri/produktion

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Virksomheden sælger et patenteret trafikbelægnings-produkt og koncept til bygge- og anlægsbranchen. Virksomhedens produkt sætter helt nye standarder for kvalitet, installationshastighed, leveringssikkerhed, garantiperioder og vedligeholdelsesomkostninger, og vil dermed udfordre de eksisterende løsninger i markedet (traditionel brolægning).


Kompetencer

B2B

Finansiering & Kapitalrejsning

Internationalisering

Ledelse

Organisationsudvikling

Virksomhedsdrift & Handlingsplan

______________________________________________

Virksomheden og idégrundlag

Produktet er udviklet og ejet af en svensk virksomhed (etableret i 2007). Ideen kom da virksomhedens svenske stifter, som har mere end 25 års erfaring i branchen, tænkte at der måtte kunne findes en bedre og hurtigere måde at etablere en stensætning på. Han brugte mange år, og rigtig mange forsøg, på at udvikle en holdbar kvalitetsløsning, der samtidig skulle være økonomisk fornuftig. Han testede sin prototype i den lokale kommune, med et fremragende resultat. Løsningen blev patenteret og Sveriges største virksomhed inden for natursten købte eksklusivrettigheden til produktion og salg i Sverige.

Springboard-virksomheden er dansk og etableret med henblik på at udrulle produktet internationalt (ex Sverige, Norge og Finland). Man forhandler pt. med den svenske virksomhed om muligheden for at købe aktiemajoriteten, således man opnår kontrol og indflydelse på patent, markedsføring, distribution mv.


Produktet

Produktet er ekstremt simpelt, men alligevel genialt!

Præfabrikeret trafikmoduler, af beton og natursten, vil revolutionere stensætningsbranchen, især ift. installationshastighed, projektplanlægning, kvalitet af slutresultatet, miljøpåvirkning og løbende vedligeholdelse (der gives 25 års garanti).

Produkterne bliver ordreproduceret på fabrikken af beton og natursten/sten i det design kunden ønsker. Som nye vil produkterne ligne de trafikmoduler man ser i dag lagt ved håndkraft, og selv på længere sigt til produkterne forblive nye at se på.

Produktet vil spare kunden 90-95% af installationstiden og det samme gælder for den miljøpåvirkning et vejarbejde giver. En færdiggørelse af installationen kan planlægges ekstremt præcist og en eventuel forsinkelse af installationen kan regnes i få timer og ikke i dage eller uger, som man ofte oplever med den nuværende løsning. Man kan lave en rundkørsel, en vejhelle m.v. en søndag nat eller når det er mindst til gene for trafikken.

Kundegrupper

Danmark

Vi arbejder med flere kundegrupper, hvor den største er det offentlige (stat og kommuner) som slutkunden, og entreprenørerne som vores direkte kunde. Det vil sige at vi skal arbejde på at 1) staten og kommunerne forskriver vores produkt som en standardløsning, og på at 2) sikre at entreprenørerne benytter vores produkt og ikke en dårligere, langsommere og billigere løsning (på anlægsprisen), dvs. den traditionelle metode.

Partnerskaber

Salget internationalt skal drives via partnerskaber med lokale aktører, formentlig bygge- og anlægsvirksomheder, som selv er i stand til at lokalproducere.

Markedet

Markedspotentialet for vores produkter varierer, men i Danmark og Sverige udgør det årligt omkring 2 mia. DKR. (12.3 mia. DKR i vedligeholdelse af kommunale veje, 2015)

Konkurrenter

Virksomhedens primære konkurrenter er den eksisterende brolæggerbranche. Isoleret set er vi fuldt ud konkurrencedygtige da vores produkt er mere eksekveringssikkert og leveringsdygtigt.

Kvalitetsmæssigt er vores produkt langt bedre og vi stiller en garanti på 25 år på alle produkter.

Vi er ikke altid billigere på anlægsprisen, men dette opvejes af vores lave installationsomkostninger og ingen udgifter til vedligehold af vores produkter.

Vækstpotentiale/mål

Den kommercielle målsætning er at bygge et verdensomspændende partnernetværk, der skal producere, sælge og servicere vores produkter i de lande, hvor markedet er tilstrækkeligt stort.

Go-to-market

Virksomheden vil ekspandere internationalt via en licensløsning med royaltybetaling, hvor samarbejdspartnere i prioriterede lande får muligheden for eksklusivaftaler og muligheden for egenproduktion, hvis dette ønskes. Ønskes egenproduktion ikke, vil produkterne som udgangspunkt blive fremstillet af den produktionssamarbejdspartner der er tættest på kunden. Opbygningen af det danske marked, vil virksomheden selv stå for. Herunder opbygning af administration og salgsafdeling. Produktionen i Danmark kunne eksempelvis foretages af IBF eller en lignende aktør.

Ledelse og team

Virksomheden har i dag 2 ansatte, til at løse opgaven og den svenske opfinder af produktet vil rådgive omkring produkt og fremtidig udvikling.

De 2 ansatte i dag kommer med følgende erfaring og kompetencer:

A (grundlægger, CEO):

- 16 års erfaring med internationalt salg og markedsføring

- + 10 års erfaring med opbygning af internationalt agent / salgskanaler og business development

- 5 års erfaring med Social Selling

- Stor erfaring med internationalisering af opstartsvirksomhed og nye koncepter

- Stor erfaring med projektsalg og projektstyring

B:

- 15 års Erfaring indenfor International salg og Retail (Europa, MENA, ASIA)

- 6 års erfaring med international Franchise opbygning i Mellemøsten og Nord Afrika

- Stor erfaring med internationale koncepter og branding på new markets

- 13 års erfaring med koncept, salg og service udvikling og træning globalt

- Stærkt og bredt netværk på et relevant niveau

Vi forventer, i løbet af 2017, at skulle ansætte 2 area managers, 1 administrationsmedarbejder og en CEO til at kunne ekspandere i fornuftigt tempo. Så vi ultimo 2017 er 6 fuldtidsansatte.

Virksomheden vil etablere et advisory board, som rådgivende støtte, indtil en rigtig bestyrelse etableres.

Økonomi

Virksomheden er i dag egenfinansieret og vi forventer at skulle rejse min. 4 mio. DKR, for at kunne igangsætte den internationale ekspansion.

DKR mio.

2017

2018

2019

2020

Omsætning

2,3

17,9

39,0

68,2

Omkostninger

3,5

13,3

29,9

43,8

Indtjening

-1,2

4,57

9,3

24,4


Status

Den svenske virksomhed er i gang på 4. år i Sverige og er blevet forskrevet i næsten 70 svenske kommuners design manual, som standardproduktet.

Den svenske forhandler/producent omsatte i 2016 for 13 mio. SEK og forventer at omsætte for 20 mio. SEK i 2017, men har ca. 38 mio. SEK i pipline til 2017.

Vi har haft møde med en dansk kommune med et meget positivt udfald, hvor de efter 1,5 times dialog og forklaring har svært ved at komme udenom løsningen, alene fordi det løser nogle basale behov, og ikke mindst vil skabe tilfredshed hos borgerne (mindre trafikforstyrrende).

Spørgsmål til panelet

Hvornår er virksomheden klar til at gå i markedet, herunder en diskussion af nødvendige partnerskaber og samarbejder med relevante aktører?

Hvordan skal virksomheden overbevise de første kunder ift. at få produktet lanceret, herunder en diskussion af kundens fordele, salgsargumenter, mv.?

Hvilke kompetencer skal virksomheden besidde for at kunne opnå succes i Danmark såvel som internationalt?

Hvordan bringer virksomheden sig i en position hvor det bliver muligt at rejse i niveauet kr. 10 millioner til at skalere?


CONNECT Denmark — Ryesgade 106 A, 3.tv, 2100 København Ø — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software