, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Gå glad i bad! Patenteret produkt til børn – Online salg og/eller skal vi ud i butikkerne i Europa, USA og Japan. KBH - Springboard

 • 06 Mar 2018
 • 13:00 - 16:00
 • Jyske Bank, kl 13:00 til 16:00 pa Strandvejen 104A, 2900 Hellerup
 • 14

Registration

 • Sidste tilmeldingsfrist er: Fredag d. 23. februar 2018

Registration is closed


Punkter til sparring

- Markedsføring – Hvordan skabes kendskab til- og salg af et produkt, der ikke har direkte konkurrenter?

- Salgsstrategi – Online (fx Amazon) og/eller Traditionelt salg) (Patenteret i Europa, USA og Japan).

- Organisation – Hvordan bygges den rigtige organisation? Konsekvens for forretningsmodel, kapitalbehov og salgsstrategi?


Branche: Mode og design, Velfærd, Handel, Detail

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Virksomhedens første produkt – En bademaske der beskytter børns øjne mod vand og sæbe – Er foreløbigt testet på det danske markedet. Nu skal salgsstrategi og forretningsmodel lægges fast, før vi går ud på nye markeder.

Der er +25 mio. 3-6 årige børn i de tre patent-områder (Europa, USA og Japan). Ca. halvdelen af dem kan ikke lide hårvask. Bademasken, der er den eneste af sin slags, er baseret på hudklæberteknologi, engangsbrug og CE mærket. Produktets dekor kan varieres og åbner op for sæson- og limited editions muligheder.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Internationalisering

Markedskendskab Asien

Markedskendskab Europa

Markedskendskab Nordamerika

Marketing & Branding

Organisationsudvikling

Salg

Strategi

______________________________________________

Slut med tårer i badet

Bademaske sikrer hårvask med åbne sæbefri øjne


Virksomheden og idégrundlag

Virksomheden er grundlagt i 2011 med en vision om at gøre hverdagen lidt lettere og lidt sjovere for børnefamilier.

Første produkt er opfundet som et resultat af gentagende oplevelser med grædende børn i div. svømmehallers baderum. Har man selv stået med et grædende barn, der ikke ville have vasket hår, eller oplevet andre gøre det, ved man hvilket stress og ubehag der kan fjernes, hvis bare barnet ikke ville græde under hårvasken.


Produktet

De fleste børn elsker at bade, lige indtil de skal have vasket hår.


Den selvklæbende bademaske løser de 4 store udfordringer:

- Vand i øjnene: Barnets øjne bliver beskyttet mod vand og sæbe.

- Lukkede øjne: Barnet kan have åbne øjne og bevarer derved balancen og trygheden.

- Adgang til hår: Det er nemt for den voksne at vaske håret, da der hverken er elastik eller en krans omkring barnets hovedet.

- Hygiejne: Ingen bakterier , mug og snavs, da bademasken kun bruges én gang.


Produktet er patenteret og varemærkeregistreret i Europa, USA og Japan. Den klinisk testede silke-klæber danner en vandtæt barriere mellem barnets pande og masken, så vand og sæbe holdes væk fra barnets øjne. Bademasken sættes nemt på og tages nemt af uden ubehag.

Vejledende udsalgspris for en pakke med 4 stk. bademasker: 38 kr.


Forretningsmodel

Dette er det store spørgsmål! Hvordan sættes forretningen op, så Bademasken kan blive et eksporteventyr?

Kan bademasken ”nøjes” med at være et online produkt og hvis ja, hvordan markedsfører vi det, så de potentielle brugere får øjnene op for, at produktet kan løse deres problem og at produktet eksisterer? Er fx Amazon vejen frem?

Hvis det skal ud i fysiske butikker, hvordan skal det så sættes op, så vi får gang i eksporten?

Hvad kræver de forretningsmodeller af kompetencer og ressourcer – og hvor skal de findes?


Kunder

I BtC segmentet er de primære kunder:

Forældre til børn i alderen 3-8 år

Bedsteforældre til børn i alderen 3-8 år

BtB segmentet vil være koncentreret om de ”steder” hvor forbrugeren befinde sig fysisk og/eller online:

Drugstores

Supermarkeder

Apoteker

Legetøjskæder

Frisører (gør klipning af pandehår nemt og ufarligt)


Markedet

Der er stor forskel på, hvor udbredt badehjælpemidler er i de forskellige lande rangerende fra Danmark, hvor udbuddet er meget lille til England, Tyskland, USA og Japan, hvor udbuddet er stort både til hårvask og til leg i badekaret.

Der er ingen statistik på hvor mange børn i en befolkning der ikke kan lide hårvask, men ifølge net-sundhedsplejesker er der tale om ca. 60% af alle børn. Frygten for hårvask kommer typisk i 2-3 års alderen i takt med, at børnene bliver mere bevidste og dermed også mere utrygge, når der opstår situationer de ikke kan kontrollere. Efter en periode på 1-4 år vil de fleste have lært, at hårvask ikke er farligt, mens nogle aldrig kommer af med frygten.

Antal 3-6 årige i udvalgte markeder

 • Danmark
 • Tyskland
 • England
 • USA
 • Japan
 • 250.000
 • 3,3 mio.
 • 3,0 mio.
 • 12 mio.
 • 3,5 mio.


*US Census Statistics.

Anbefalet hårvask på kaukasiske børn er 1-2 gange pr. uge, mens det for sorte er 1 gang pr. 10 dage. For asiatiske børn er anbefalingen 4-7 gange pr. uge.


Konkurrenter

Produktet har ingen direkte konkurrenter, men der findes et større antal substitutions produkter i form af badekranse, badekasketter og badekander. De fleste produkter er generiske og sælges under forskellige brands. Alle substitutionsprodukter er genbrugelige.

Priser er hentet på den britiske Amazon platform.Vækstpotentiale

Der er mange børn der ikke kan lide hårvask. Der er ingen direkte konkurrenter. Produktet er patenteret og varemærkeregistreret. Bademasken er det eneste produkt som tillader nem hårvask af hele håret og det eneste produkt med høj hygiejne der sikrer, at der ikke kommer bakterier, snavs eller mug i nærheden af barnets hud.

Samtidig er der mulighed for segmentudvidelser. Udover at blive brugt til almindelig hårvask kan produktet bruges til bl.a.

a.Lusebehandling. Bademasken sikrer, at barnet ikke får lusebehandlingsmidler i øjnene.

b.Frisørbesøg. Bademasken sikrer, at barnet ikke får hårafklip i øjnene og at frisøren ikke kommer til at klippe skævt eller ramme barnet når pandehåret klippes.

c.Vandkamp. Bademasken kan gøre vandkampen sjovere, når barnet ikke får vand i øjnene.

Designmæssigt, er der modsat substitutprodukterne, mulighed for at variere designs på bademasken. Det stimulere kreativiteten hos børn, at de den ene dag kan gå i bad som supermand og til påske som en kylling. ”Limited edition” effekten og ”design your own” vil også kunne introduceres og den vej igennem stimulere ”Must have” og ekstra salg.


Ledelse og team

Virksomheden er drevet af ejeren. Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen ansatte kun en praktikant. Udviklingen af produktet er sket/sker i samarbejde med en pensioneret entreprenør og en fynsk produktionsvirksomhed, som også står for produktionen. Design af bademasken og emballage foregår i samarbejde med en selvstændig grafiker. Salg og markedsføring er indtil nu kun foretaget af ejeren selv gennem sociale medier.

Ejeren er uddannet Civilingeniør, E*MBA, HD, er Master i Change Management og har 10ECTS point i Sociale Medier.

Bestyrelse (behov for bestyrelse, drøftelse af bestyrelse og bestyrelsesopgaver m.v.)

Der er på nuværende tidspunkt ikke taget stilling til behovet for en bestyrelse.


Økonomi/finansiering

Alle omkostninger og investeringer til produktudvikling, patenter, produktion og markedsføring er indtil nu finansieret af ejerens konsulentopgaver for andre virksomheder. Der er således ingen lån og ingen ekstern finansiering i virksomheden i dag.


Status

Bademasken er kun blevet testmarkedsført i Danmark, som set i bakspejlet nok ikke var det rigtige markedet, da der ikke er tradition for at bruge badehjælpemidler og så er det et lille markedet. Samtidig har markedsføringsindsatsen været for lille, til for alvor at kunne vurdere, om danskerne vil tage produktet til sig.

Virksomheden står nu der, hvor der enten skal lægges en langt større indsats og investering på salg- og marketingområdet end der er foretaget hidtil – eller også skal produktet sælges fra, så der kan fokuseres på den øvrige innovation.


Spørgsmål til panelet

Hvordan skaber man kendskab og salg for et nyt produkt som kunderne ikke kender?

Er det et online produkt (fx Amazon), skal det i de fysiske butikker eller begge dele?

Hvad er salgsstrategien, hvordan skal der rulles ud til de patenterede markeder?

Hvilken organisation skal der bygges i virksomheden for at produktet bliver et eksporteventyr? Ud fra et interesse og kompetence synspunkt, skal ejeren på sigt stå for innovation og ikke for administration, salg og markedsføring.

Hvordan finder vi de rette personer?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software