, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

CONNECT Denmark inviterer til paneldeltagelse på PITCH-Springboard, KBH

  • 28 Feb 2018
  • 12:00 - 17:00
  • Københavns Erhvervshus, kl 12:00 til 17:00 pa Nyropsgade 1, 1602 København V
  • 12

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 20. februar 2018

Registration is closed


Virksomhederne i sparring

Der er tale om 3 virksomheder som hver er beskrevet nedenfor.


Sparringsformatet

3 virksomheder i sparring som hver har 10 min til deres præsentation, efterfulgt at 5 min spørgerunde og 45 min sparring.

Det er panelets opgave at diskutere og finde løsninger på de strategiske udfordringer hver af virksomhederne har defineret.


Virksomhed 1:

Virksomheden har 2 produktlinier: Undertøj og ’Self Care’ accessories målrettet den moderne kvindes livstil og mindset. Alle produkter er i eget design og laves et produktions mix af traditionel serie produktion og mindre fair-trade produkt serier. Produktdialogen bygger bro mellem et traditionelt luksus begreb med sine basis kollektioner lavet af verdens fineste bomulds kvaliteter og Self Care produkter hvor både fysiske og digitale produkter bliver en del af et nyt luksus begreb med mindfulness, wellness, og personlig udvikling som de nye store mega trends. Brand'et sælges gennem både egen online forretning (5%), engros (55%) og varehuse (40%, herunder Magasin mfl.).

Til diskussion i panelet:

1).Skal virksomheden vokse organisk og egenfinansieret ved at etablere en international distribution, eller bør den overveje at søge partnerskab med en etableret spiller (eksempelvis et komplementært brand) hvor den kan koble sig på et allerede fungerende set-up (økonomi, logistik, distribution mv.)? Hvilke fordele og ulemper ser panelet ved hver af de to strategiske valg?

2).Hvilke andre overvejelser bør virksomheden have ift at skalere?


Virksomhed 2:

Virksomheden sælger ”køretøjer” til børn. Virksomheden har enerettigheder til salg af tysk producent´s produkter, i Skandinavien. I Danmark sælges både B2B og B2C, via online flagship store. De øvrige lande, Sverige, Norge og Finland sælges på nuværende tidspunkt gennem få forhandlere, men virksomheden er allerede i gang med at ”copy paste” den danske shop til det svenske marked. Dernæst Finland og Norge. Virksomheden ønsker at være markant mere B2C drevet i Sverige, Norge og Finland end hvad tilfældet er på det danske marked.

Til diskussion i panelet:

1).Hvordan kan virksomheden etablere sig og sætte sig tungt på de øvrige skandinaviske lande, B2C, online (Sverige som startfokus) og brandes som topkvaliteten inden for børnecykel, løbecykel og løbehjul til børn?

2).Hvordan kan virksomheden vækste på cykler til børn mellem 4-8 år, på det danske marked. Virksomheden er markedsledende på løbecykler, men mangler etablering på de ”store” cykler?


Virksomhed 3:

Virksomheden har opfundet og udviklet en maskine, som kan blande drinks og cocktails. I første omgang udviklede virksomheden en maskine til b2c markedet. Maskinen kan tilknyttes henholdsvis 4, 6 eller 10 flasker. Den betjenes over en app og blander drinks meget præcist. Virksomheden har patenteret dele af opfindelsen. Efter at have oplevet interesse fra hotel-branchen både fra Danmark og udlandet, har virksomheden udviklet en b2b model, som snart er klar til test og godkendelse. Virksomheden har behov for investering for at færdigudvikle, teste og få godkendt b2b modellen.

Til diskussion i panelet:

1).Hvordan skal b2b forretningen bygges op?

2).Skal vi udelukkende stå for produktion og salg eller bør vi have fokus på udlejning og vedligeholdelse af maskinen?

3).Hvordan kan vi forbedre vores investor-pitch?


Stadie: POC / POB


Kompetencer

B2B

B2C

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Strategi

Finansiering/kapital


Tidsplan for Pitch-Springboard

12:00 - 12.45: Frokost (sandwich)

12.45 - 13.00: Intro

13.00 - 14.00: Virksomhed 1

14.00 - 15.00: Virksomhed 2

15:00 - 15:20: Pause

15:20 - 16:20: Virksomhed 3

16:20 - 17:00: Networking


Det forberedende materiale fra virksomhederne sendes til paneldeltagerne 21. februar 2018.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software