, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Vær med til at sætte turbo på væksten i medievirksomhed med 130.000 brugere, Aarhus - Springboard

  • 30 May 2018
  • 14:00 - 17:00
  • Beierholm, kl 14:00 til 17:00 pa Tangen 9, 8200 Aarhus N
  • 9

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Onsdag den 16. maj 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Onsdag den 16. maj 2018

Registration is closed


Punkter til sparring

- Exit eller ej?

- Produktforretning, konsulentforretning eller begge dele?

- Advisory board


Branche: Film, lyd, bog og musikudgivelser (digital indholdsproduktion), Internet, Software/SaaS, Serviceydelser/konsulent/rådgiver

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden driver tre lokale webmedier med i alt 130.000 månedlige brugere inden for et bestemt stofområde i tre danske byer. Planen er, at der skal være 10 webmedier oppe at køre i 2020 i landets 10 største byer, hvilket vil skabe Danmarks største netværk af lokale medier inden for stofområdet. Ved siden af medierne drives en konsulentforretning, der er med til at finansiere opbygningen af webmedierne.


Kompetencer

Digitalisering

Exit strategi

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Online marketing

Organisationsudvikling

Salg

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan

Økonomi & Regnskab


______________________________________________

Idégrundlag

Virksomheden driver tre lokale webmedier inden for et bestemt stofområde i tre danske byer. Medierne formidler nyheder, inspiration, tips og anmeldelser inden for stofområdet og er gratis at bruge for brugerne. Målet er at give danskere i alderen 18-35 år inspiration til oplevelser inden for området i de pågældende byer. Sideløbende har virksomheden en konsulentforretning, som hjælper virksomheder med at drive sociale medier, websites og lave PR.

Økonomi

Størstedelen af omsætningen fra de tre medier kommer fra det ene medie, der startet i 2015 (de to øvrige er startet i aug. 2017). Omsætningen for konsulentforretningen er derudover på et beløb, der svarer til omkring 60 procent af omsætningen fra medierne. Konsulentforretningen er med til at finansiere opbygningen af de to nyeste webmedier.

Forretningsmodel

Kunderne på mediedelen er annoncører, der betaler for at eksponere deres produkter over for brugerne. Kunderne kan investere i forskellige produkter, der gør dem synlige over for brugerne – fx annoncer, sponserede artikler/videoer og sponsorater. Derudover sælges nogle af mediernes artikler videre til andre medier. Konsulentforretningen er traditionelt timebaseret.

Vækstpotentiale/mål

På mediesiden er løsningen skalerbar, fordi hver bys medie er opbygget på den samme platform. Planen er, at der skal være 10 webmedier oppe at køre i 2020 i landets 10 største byer, hvilket vil skabe Danmarks største netværk af lokale medier inden for det specifikke stofområde. Der er i dag 130.000 unikke brugere hver måned, og målet er at runde 500.000 unikke brugere i 2020. Der er ingen konkurrerende medier med samme fokus. Det unikke ved medierne er, at de fokuserer på segmentet af 18-35årige, der er svært at nå for de traditionelle medier. Dermed kunne andre medier potentielt være interessante partnere, investorer eller købere, fordi de kan købe sig adgang til en brugermasse, de ikke har fat på.

Ledelse og team

Virksomhedens stifter og direktør har mere end 15 års erfaring med journalistik, medier og kommunikation og har tidligere været konsulent med salgsansvar i flere forskellige kommunikationsbureauer. Stifter startede virksomheden på fuld tid i dec. 2016. Chefredaktøren med ansvar for det redaktionelle indhold af medierne blev ansat i april 2017 og har på kort tid vist sig som en særdeles kompetent leder af redaktionen, der består af 2 skrivende journalister og omkring 15 freelancere.

Bestyrelse

Der er ikke en bestyrelse p.t.

Økonomi/finansiering

Virksomheden har været selvfinansierende hidtil og har ingen gæld. For at accelerere væksten vil det dog være formålstjenligt med mere kapital fra enten relevante puljer eller investorer.

Status på udviklingsstadie

Virksomheden har i dag et produkt i form af tre webmedier, der er testet og udviklet gennem over flere års drift, og har 130.000 unikke brugere. Den tekniske platform er på plads, ligesom salgsorganisationen er på plads med to dedikerede sælgere hos et salgsbureau.


Spørgsmål til panelet

Exit eller ej?

- Giver det mest mening at satse strategisk på et salg om 2-3 år til fx et større mediehus, eller skal målet være er at drive en rentabel forretning her og nu?

- Hvis målet er exit – hvilke indsatser er så de allervigtigste her og nu for at gøde jorden for exit?


Produktforretning, konsulentforretning eller begge dele?

- Skal fokus fremadrettet skal være på opbygningen af den skalérbare produktforretning i form af webmedier (=fokus), eller giver mening fremadrettet fortsat at have både en produktforretning og en konsulentforretning (=to forretningsben -> risikospredning)?

- Skal der allerede nu søges efter investorer – og hvad vil være fordele og ulemper ift. at få investorer ind på nuværende tidspunkt?


Advisory board

- Hvilke profiler bør indgå i et advisory board?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software