, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Erfarne folk inden for møbelbranchen med enestående produkt (og patent), som skal disrupte markedet for foldeborde til professionelt brug i Europa. KBH - Springboard

  • 14 Jun 2018
  • 14:00 - 17:00
  • Atradius Denmark, kl 14:00 til 17:00 pa Sluseholmen 8A, 2450 København SV
  • 9

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 4. juni 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 4. juni 2018

Registration is closed


Fokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

Virksomheden ønsker sparring for at vækste hurtigere på de nære europæiske markeder

- Identifikation af gabs i forretningsplanen, hvilke afsætningsmuligheder?

- Nye distributionsmuligheder, hvordan kommer virksomheden videre i Europa?

- Hvilke kompetencer skal vi tilføre teamet for at vækste hurtigere?

- Skal virksomheden have en investor ind - og i givet fald med hvilke kompetencer?


Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.), Industri/produktion

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomhedens grundlægger har opfundet og fået patent på et enestående mekanisk låsesystem, som bruges til benene/understellet på foldeborde. Stellet med bordplade er testet på DTU i level 3, som er markedets hårdeste krav.

Låsesystemet giver det færdige bord en meget lav stabelhøjde, stor stabilitet, let betjening og et flot design. Virksomheden leverer en optimal logistikløsning med op til 40 bordstel på én palle. Noget som ingen andre kan. Emnerne produceres i Danmark samt Litauen og samles i egne montagelokaler.

Kundemålgruppen er pladeproducerende møbelproducenter med national og/eller international distribution til kontormøbelbranchen, konferencecentre, hoteller, hospitality samt care-sektoren.

Virksomheden er startet på de nære kendte markeder og har i dag to betydelige kunder i Danmark og en førende kunde i Finland. Derudover er der gang i seriøse forhandlinger med to svenske kunder som forventes afsluttet i 2018. Virksomheden vil gerne sætte turbo på eksportsalget, og vil i den forbindelse sætte fokus på gabs som fremkommer efter Springboard.

Lille team af passionerede møbelfolk med stor forretningsforståelse, en god historie og med store ambitioner. Virksomheden vil være markedsledende på logistik og foldebordsmarkedet i Europa med en forventelig omsætning i 2021 er 20 mio. DKK og 50-60 mio. om 10 år.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Distributionskanaler

Kommunikation

Konceptudvikling

Markedskendskab Europa

Marketing & Branding

Organisationsudvikling

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Idegrundlag og produkt

Grundlæggeren solgte sin første virksomhed i møbelbranchen i 2013. Stor erfaring fra institutionsmarkedet motiverede til udvikling af et foldebord som løser alle udfordringer for kunder, slutbrugere og arkitekter.

Låsesystemet er udviklet ud fra 16 identificerede kriterier blandt andet; lav stablehøjde, høj stabilitet, let betjening, brugervenlighed og optimal stabling.

Samtidig løser låsen logistiske udfordringer for kunder(producenter), slutbrugere og arkitekter både i lager og leveringsøjemed samt i dagligt brug.

I 2017 blev låsen patenteret i Europa. Stellet med bordplade er testet på DTU i level 3 – som er markedets hårdeste krav.

Forretningsmodel og kunder

I 2014 startede grundlæggeren virksomheden som leverandør til danske forhandlere ved salg af hele borde i Danmark. Tilfredsstillende omsætning og efterspørgsel i 2 år, hvor virksomheden ændrer strategi i 2016 starter forfra med ny kundegruppe og ændret distribution. Virksomheden vil være ren underleverandør af understel/ben til møbelindustrien for at kunne optimere hele supply chain og for at undgå reklamationer på bordpladerne.

Vi optimerer indkøb og produkt kontinuerligt og ligger på en dækningsgrad på +33%.

Virksomhedens målgruppe er de 100 største møbelproducenter i Europa. Disse tager understel ind i egen produktion som private label og monterer egne bordplader på stellet. Markedsfører og sælger de færdige borde som egen kollektion. De vælger virksomhedens løsning enten for at udskifte underleverandører eller fordi en egen udvikling er kostbar og langsommelig.

Der er pt. 3 færdige designs på bengavle. Virksomhedens mål er en kunde pr. bengavl pr. land. Herudover arbejdes der på nye bentyper, hvor låsen kan indgå, både i træ og metal.

Virksomheden er startet på de nære kendte markeder og har i dag 2 betydelige kunder i Danmark og 1 førende i Finland, og der er gang i seriøse forhandlinger med 2 svenske kunder. Udfordringen på dette marked er en meget lang salgsproces – helt op til 2 år.

Markedet og Konkurrenter

Foldebordsmarkedet er stort og broget, men ingen har en patenteret lås med virksomhedens egenskaber. Potentialet er enormt, da der ikke blot skal fokuseres på foldebordet som foldebord, men også hele logistikløsningen i at levere et bord til slutbruger på 1 minut, uden at skulle bruge dyre montørtimer.

Virksomhedens produkter kan sammenlignes med 4Design, Brunner og Wilkhahn på det europæiske marked. Alle er leverandører til virksomhedens potentielle kunder.

Mål

Virksomheden vil være markedsledende på logistik og foldebordsmarkedet i Europa i løbet af 10 år med en omsætning på 50-60 mio. DKK. Med omsætningsfordeling DK/Europa 20/80.

Ledelse og team

Grundlægger: Finansiel investor med ansvar for produktudvikling og strategi, samt deltagelse i storytelling overfor kunder.

Partner: Med ansvar for drift og administration, daglig koordinering, markedsføring, nye kunder og forretningsudvikling samt strategi.

Montage: 2 montører/produktionsfolk med relevant baggrund

Bogholderi: out sourced

Økonomi: Grundlæggeren og kassekredit

Status / Udviklingsstadie

Virksomheden har brugt det meste af 2017 på væsentlige forbedringer/udvikling på produktet, som har styrket logistikken 100%. Virksomheden er startet på de nære kendte markeder og har i dag 2 betydelige kunder i Danmark og 1 førende i Finland, og der er gang i seriøse forhandlinger med 2 svenske kunder som forventes afsluttet i 2018.

Låsemekanismen forsøges indbygget i andre produkter, pt. arbejdes der på flere bentyper og modeller, både i træ og metal. Der ligger andre produkter i pipeline, blandt andet et væghængt foldbart bord med eller uden højdejustering, som er mere eller mindre klar til salg.

For at komme videre i Europa og UK overvejer virksomheden for første gang at deltage i en komponentmesse i Köln i maj måned 2019, hvor disse modeller kan præsenteres som prototyper.

Virksomheden vil gerne sætte turbo på eksportsalget, og vil i den forbindelse sætte fokus på gabs som fremkommer efter Springboard.

Spørgsmål til panelet

Virksomheden ønsker sparring for at vækste hurtigere på de nære europæiske markeder

- Identifikation af gabs i forretningsplanen, hvilke afsætningsmuligheder?

- Nye distributionsmuligheder, hvordan kommer virksomheden videre i Europa?

- Hvilke kompetencer skal vi tilføre teamet for at vækste hurtigere?

- Skal virksomheden have en investor ind - og i givet fald med hvilke kompetencer?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software