, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Sublim storytelling og godt håndværk, kombineres i nyt koncept, alt sammen til duften af rigtigt god kaffe. Hvordan kan konceptet bedst skaleres og ekspansionen finansieres, KBH - Springboard

  • 26 Jun 2018
  • 14:00 - 17:00
  • VIRKSOM, kl 14:00 til 17:00 i Vermlandsgade 65, 2300 København S
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 19. juni 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 19. juni 2018

Registration is closed


Fokus: Forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

Kapital til etablering, hvilken struktur skal man vælge, og hvor ambitiøs skal man være?

Det er et koncept der kan dupliceres, fx fokus på mellemstore provinsbyer. Hvordan ser den langsigtede strategi ud ?

Erhvervskunde (b2b) vs. privat segmenter (b2c), og hvilke markedsføringsstrategier?


Branche: Oplevelsesøkonomi (kultur/turisme/forlystelser/sport), Fødevarer, Industri/produktion, Handel

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Det drejer sig om salg af rigtig god kaffe, ristet og serveret i unikke omgivelser:

- Salgsmusklen er et ”Kaffeværksted”, der danner rammen om fantastisk storytelling og branding, og fungerer som vitrine for Super Premium kaffebønner.

De rå bønner handles direkte hos kaffebonden, ristes med håndværksmæssig snilde og omhu, emballeres i købmandsagtig stil.

Kunderne inviteres indenfor i kaffens univers, hvor der ristes og brygges i røg og damp – en ’concept store’ for kvalitetskaffe.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Investor Pitch

Konceptudvikling

Marketing & Branding

Online marketing

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Virksomheden er funderet i flere års overvejelser og erfaringer fra kaffebranchen.

Med et integreret ”cafe-risteri-kaffeværksted”, og historiefortælling i øjenhøjde, høj kompetence, integritet og ydmyghed, ønsker man at drive indtægt fra salg af kaffebønner i forskellige kanaler.

Forretningsfokus er primært på levering af virksomhedskaffe til lokale virksomheder, men med ’vitrinen’ baseret på Cafe driften, og det unikke indblik i produktionen og håndværket ønsker man at tiltrække kunder nationalt og gerne internationalt.

Troværdighed og historiefortælling er i højsædet .

Der findes andre mikroristerier, men ikke i denne kombination af håndværk, kvalitet og bæredygtighed, og slet ikke med den centrale placering i Roskilde for det første cafe-risteri, og fokus på mellem markedet i provinsbyer.

Virksomhedens to ophavsmænd savnede et godt kaffested i Roskilde. En god bæredygtig øko-kaffe, et ordentligt sted at få den serveret, uden fine fornemmelser, bare god kaffe og godt håndværk.

I det kombinerede kafferisteri og cafe skal kunden inviteres ind i et ’værksteds miljø’, hvor der ristes, hvor der ligger store tunge jutesække fyldt med råkaffe, hvor man kan få en god historie, bogstaveligt talt ’fra de varme lande’, om kaffens oprindelse og dyrkning osv.

Målet er i første omgang at etablere dette værksted og cafe koncept, og få folk til at værdsætte kombinationen af det lokale, iblandet integriteten i produktet og selve det at opleve hele processen i værkstedet.

Virksomheden består af en ristemester med mange års erfaring i indkøb, ristning, lagerstyring, formidling mm samt af en kaffe-entusiast med erfaring i handel med råkaffe, samt et overblik over administration og forretnings drift.

Virksomheden har budgetteret med første år som deltids-åbent (én medarbejder, kombination med deltidsjob andetsteds) med hovedvægt på ristning af kaffe til. År to er planlagt med fuldtidsåbent og indfaset øget fokus på servering og privat salg.


Spørgsmål til panelet

Først og fremmest skal der rejses kapital til at etablere selve risteriet og cafeen.

Hvilken struktur til etablering skal man vælge, og hvor ambitiøs skal man være fra starten ?

Hvordan gør man sig attraktiv for en investor ?

Hvilken type investor skal man tage ind ?

Ekspansion af konceptet på den lange bane

Det første kombinerede kafferisteri og cafe er etableret i to sammensvejsede 40-fods containere, og fremstår som et kombineret mini-risteri-værksted og butik-cafe-koncept der kan replikeres ud, med fokus på mellemstore provinsbyer.

Hvordan griber virksomheden denne langsigtede strategi an ?

Hvordan balancerer man bedst mellem erhvervskunde og privat segmenter, og hvilke markedsføringsstrategier skal man benytte, og hvor skal fokus ligge?

Hovedsageligt ønsker virksomheden sparring til, hvilken vej der vil være klogest at gå ift. finansiering i etableringsfasen. Lån, investering, hvilken type model, rewardbaseret og i så fald hvordan?

Hvis man skal sælge noget af virksomheden, hvad bør man så få til gengæld, en bestemt type investor med egne afsætningskanaler?

Værdiansættelsen?

Hvordan ser vores budgetter og forretningsplaner ud fra et økonomisk perspektiv – realistisk, for konservativt eller optimistisk?

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software