, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Bæredygtige lydabsorberende designprodukter skal mindske stress, cirkulær økonomi. KBH - Springboard

  • 16 Aug 2018
  • 13:30 - 16:30
  • Dansk Design Center, kl 13:30 til 16:30 pa Bryghuspladsen 8 - BLOX Indgang C, 2. sal 1473 København K
  • 10

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 7. august 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 7. august 2018


Fokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

- Team - Hvornår skal ejerkredsen udvides

- Etablering af Advisory Board

- Etablering af bestyrelse og styrkelse af team

- Kapitalbehov, investering i virksomheden

- Go-2-market, Produkt- og lancerings-strategi


Branche: Miljø, Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.), Handel

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Dette Springboard handler om nye designprodukter til at forbedre arbejdsmiljøet. Produkterne er baseret på genbrugsplast. Det er således en virksomhed som adresserer miljøbevidsthed og den cirkulære økonomi.

Virksomheden har de sidste 4 år udviklet en række lydabsorberende produkter til storrumsmiljøer, som baseret på upcyclede plastflasker.

Virksomheden har udvalgt fire designløsninger, som skal sættes i produktion. Produkterne er udviklet og de første er produceret som ”håndværk” og er solgt, og kunderne er glade for design og effekten på arbejdsmiljøet.

De fire løsninger matcher stilmæssigt hinanden, og tre af dem differentierer sig markant designmæssigt fra konkurrenterne.

Der er tilsyneladende et godt produkt-market-fit, da såvel kunder og mulige salgspartnere henvender sig af sig selv uden produkterne er markedsført!


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Bestyrelsesarbejde

Design

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Investor Pitch

Ledelse

Markedskendskab Europa

Partnerskaber

Produktion

Strategi og vækstplaner

Økonomi & Regnskab

______________________________________________


Ovenfor ses tre ud af de fire udvalgte lydabsorberende produkter, som skal sættes i produktion.

Det fjerde produkt forventes at blive patenteret, og vil derfor kun blive præsenteret i et lukket forum.

Produkterne skal sælges gennem B2B via udvalgte partnere. Herunder har virksomheden indledt dialog med en akustik webshop som er interesseret i at have Plakatsøjlen med i deres portefølje. Målet er at sælge igennem flere webshops, men også gennem fysiske butikker. Den væghængte tavle (midt i billedet) har mange konkurrenter, men de øvrige produkter differentierer sig designmæssigt markant på det internationale marked.

Plakatsøjlen som blandt andet er lavet af upcyclet plastflasker og bæredygtigt pap skal fyldes med lydabsorende granuleret og filtet plast skrald.

Målet er at outsource produktion af produkterne, og der er allerede en dialog med den første potentielle producent i Polen. producenten kan håndtere CNC fræsning, snedkerarbejde, samling og fragt og ejeren taler desuden flydende Engelsk. Landet Polen er valgt grundet central placering i Europa, og de billige priser.

Indtil virksomheden får kapitalindskud, skal produkterne ordreproduceres. På sigt skal der outsources en LEAN lagerføring for at opnå kortere leveringstid.

Der er planlagt forskellige versioner af de fire produkter (størrelse, farve, materiale).

Til en start at sælge dem gennem salgskanaler i Europa. I mellemtiden skal virksomheden ligeledes gøre klar til næste mål, som er at udvide salgskanalerne og produktporteføljen yderligere.

For at nå i mål skal virksomheden have dannet en proffessionel ledelse, bestyrelse og et team. I dag drives alt arbejde af ejer og freelancere. I dag er ledelsen forankret omkring founder hvis primære kompetencer og interesse er design, hvilket betyder at teamet skal udvides med personer med kompetencer indenfor produktion/outsourcing, salg samt økonomi. Hvilke af disse kompetencer er vigtigst at få med i ejerkredsen og hvilke kan man ansætte eller købe sig til på time-/opgavebasis.

Bestyrelsen skal bestå af en blanding af partnere, erfarne erhversfolk og ejere.

Virksomheden har i dag lidt økonomisk råderum som kan investeres i et eller flere af følgende:

1.Minimumsløn til ejer over de næste 4 måneder.

2.Betaling til fondsvirksomhed for at få hjælp til at søge fondsmidler.

3.Indkøb af et lille parti mobile tavler og væghængte tavler fra produktionen i Polen mhp. at sælge disse.

Founder hælder i dag umiddelbart mest til en blanding af model 1 og 2, men er interesseret i Springboard panelets input om prioritering.

Ejer har 4 års erfaring med at sælge kortsigtede custom løsninger, og kan ved at bruge sin tid på dette udskyde kapitalbehovet i en periode - dette tager dog fokus fra at nå i mål med produktionen, og ejer ser derfor ikke dette som en gunstig mulighed!

To af de fire produkter, som skal sættes i produktion skal produktionsmodnes, og de to andre er så godt som produktionsklar. Der skal designes emballage og samlingsmanualer til alle fire produkter.

Virksomheden skal indhente kapital til udvikling af de sidste skridt før produktionsstart og markedsintroduktion. (Sparring ønskes)

Spørgsmål til panelet

Hvornår skal ejerkredsen udvides? Og hvorledes rekrutteres de rigtige co-founders? Hvilke kompetencer?

Etablering af Advisory Board

- Hvem ville være strategisk smarte at have i et advisoryboard, og hvordan kan man finde disse personer. Næste fase - hvornår skal der etableres en professionel bestyrelse?

Kapitalbehov, investering i virksomheden

- Virksomheden får behov for yderlige kapital fra fonde eller investor for at kunne nå i mål til tiden. Såvel fonde som investorer forventer et team, før de er interesserede. Hvordan kan virksomheden skabe det rette team, som derved bidrager til at tiltrække kapital?

Lanceringstrategi

- Hvordan vil det være strategisk smartest at lancere de fire produkter på markedet?

- Opbygning af salgskanal og salgsorganisation – go2market


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software