, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Unikt MedTech produkt forebygger liggesår og frigiver varme hænder. Sparring om markedsekspansion og produktudvikling, KBH - Springboard

  • 09 Oct 2018
  • 14:00 - 17:00
  • Udenrigsministeriet, kl 14:00 til 17:00 pa Asiatisk Plads 2, 1448 København
  • 14

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 1. oktober 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 1. oktober 2018

Registration is closed

Fokus: Forretningsudvikling 

Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD søges paneldeltagere med følgende kompetencer:

1.Branchefolk med erfaring indenfor MedTech samt salgs- og distributionskanaler når man er godt på vej ud på nye markeder.

2.”Tech-business-people” og ”Tech foundere” med viden om at koble tech, iOT, digitalisering og datadrevet forretningsudvikling på et produkt.

Punkter til sparring:

- Vækststrategi: Ekspansion på bl.a. det tyske marked, herunder valg af distributionskanaler (OEM, licens, direkte salg)

- Produktudvikling: Fra stand-alone løsning til IOT løsning, som via SaaS kan overvåge, fjernbetjene, registrere og optimere


Branche: Digitalisering (af eksisterende virksomheder), Automation, Robotteknologi, Medtech, Velfærdsteknologi, Health Care, Sundhed, Rehabilitering

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomhed i rivende udvikling med et innovativt system designet til automatisk at vende og dreje patienter – nu skal flere markeder indtages, bl.a. Tyskland.

Virksomheden har udviklet et patenteret add-on produkt til eksisterende plejesenge, som adresserer megatrends med for få varme hænder i plejesektoren og en voksende andel af ældre i befolkningen.

Samtidig forbedrer produktet arbejdsmiljøet for plejepersonalet samt komforten for patienterne. Selskabet er godt repræsenteret på det danske marked med mange tilfredse kunder.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2G

Digitalisering

Distributionskanaler

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Internationalisering

Investor Pitch

Licensering

Markedskendskab Europa

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan

______________________________________________

Virksomheden har som de eneste en løsning på markedet som både forebygger liggesår og aflaster ved forflytninger af patienten. Sidstnævnte medfører færre løfteskader for plejepersonalet og færre konfrontationer mellem borger og passer.

Salget foregår via OEM partner, som er en af verdens førende producenter af plejesenge. Selskabet overvejer at opbygge direkte salgsorganisation i Tyskland for at være i kontrol med markedsekspansionen. Herudover arbejdes der på at indgå flere OEM aftaler. Der er stor interesse fra tyske sygekasser i at kunne overvåge og registre patientbehandlinger og store penge at spare på ikke manuelt at skulle vende borgere i eget hjem. IOT-version med opsamling af big-data i cloud ønskes udviklet til dette formål.

Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Vores løsning er kundespecifik, således at den er fremstillet til at passe til indbygning i en specifik model af en plejeseng. Virksomheden har med succes solgt direkte til danske plejehjem, men har i dag overdraget salget til den førende leverandør af plejesenge, hvortil løsningen var tilpasset.

Vækstpotentiale/mål

Målsætningen er at udvikle løsninger til 1-2 førende plejesenge per marked i EU. Potentialet svarer til ca. 10% af alle plejesenge på plejehjem, hospitaler og borgere i eget hjem.

Der er derudover planer om at udvikle intelligent IOT løsning og bariatrisk model til den stigende andel overvægtige borgere på plejehjem.

Ledelse og team

Grundlæggerne tager sig af henholdsvis salg og udvikling. Derudover er der på deltid støtte fra arbejdende bestyrelsesformand, eksportsælger i Tyskland og ingeniør til produktion/service.

Økonomi/finansiering

Finansieret af Vækstfonden

Status på udviklingsstadie (ift. produkt, marked, finansiering mv.)

Det danske marked er der solgt til de sidste 2 år og i alt ca. 200 tilfredse kunder. Derudover pågår salg i Sverige, Norge, Benelux og UK via OEM kunde til dennes egne plejesenge.

Direkte salgsekspansion påbegyndt i Tyskland til plejehjem.

Finansiering søges til etablering af tysk salgsorganisation, styrkelse af organisationen og udviklingen af intelligent IOT løsning.

Spørgsmål til panelet

Udfordringer ved at sælge og vinde indpas i den tyske plejesektor med dens struktur af plejehjemskæder ejet af sygekasser og fonde.

Balancering mellem direkte salg og OEM kunder. Vurdering af virksomhedens strategi.

Udfordringer og muligheder ved at opsamle data og fjernbetjene løsninger via internettet.

Produktudvikling af software og dataopsamling. Hvad skal virksomheden være opmærksom på.

Big Data muligheder ved at kombinere data for vendinger af patienter med sensorer for registrering af bevægelse (kontrol af sygepassere, sikring af funktion og patientsikkerhed, søvnoptimering m.m.)CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software