, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Etablering af verdens største online samfund for personer med en interesse for champagne. Odense - Springboard

  • 15 Nov 2018
  • 13:00 - 16:00
  • Jyske Bank, kl 13:00 til 16:00 pa Mageløs 8, 5100 Odense C
  • 15

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 5. november 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 5. november 2018

Registration is closedFokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

-Forretningsmodellen

-Prissætning

-Internationalisering

-Investor/kapitalfremskaffelse

-Bestyrelse


Branche: App., Fødevarer

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Virksomheden har en vision om at skabe verdens største samfund for folk med en passion for champagne på baggrund af deres Instagram profil med over 75.000 følgere. Det første strategiske mål er at få relanceret den nuværende app, så den kan servicere et internationalt marked. Dernæst er det at få etableret et stabilt cashflow baseret på salg af medlemsabonnementer.


Kompetence

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Internationalisering

Marketing & Branding

Prissætning

Salg

Strategi


______________________________________________

Virksomheden og idégrundlag

Virksomheden har en vision om at blive verdens største samfund for folk med en passion for champagne. Champagne Moments startede på Instagram i 2014 og voksede hurtigt til at være en af verdens største Instagram profiler med fokus på champagne. Profilen har i dag over 75.000 følgere og en ugentlig eksponering på over 250.000 mennesker. Det lidt specielle ved virksomheden er, at forretningsudviklings processen er blevet vendt på hovedet. Dette skyldes, at virksomheden har brugt 3 år på at lytte og observere markedet. Det har givet virksomheden en unik indsigt i de problemstillinger champagnehusene står overfor, samt hvad forbrugerne vægter højt ved champagne. Derudover har virksomheden fået etableret et ekstremt stærkt netværk til influenter, medier/blogs/presse og ikke mindst beslutningstagere hos de forskellige champagnehuse.

Produkt/ydelse

Virksomhedens produkt er en app, der virker som en tosidet platform. Produktet løser for champagnehusene en problemstilling omkring digitalisering ved at skabe en markedsføringskanal/platform, hvor de kan showcase deres champagne og opnå større brand awareness i et miljø, der værner om det image, der er skabt omkring champagne. Produktet løser for nogle medlemmer et socialt behov og ønske om social adskillelse ved at skabe et luksuriøst livsstilsmedie, der kun omhandler champagne. Derudover tilfredsstiller produktet eksperten/nørden ved at give dem muligheden for at læse detaljeret information omkring de mange forskellige flasker champagne og huse – samt muligheden for at interagere og dyrke deres passion for champagne med andre.

Forretningsmodel

Forretningsmodellen følger mønstret for en tosidet platform, hvor der er planer om at sælge til begge sider af platformen. Der er blevet testet salg til champagnehusene, som kræver at systemet er mere etableret, stabilt og indeholder en kritisk brugerbase samt daglig trafik. Derfor har virksomheden valgt at have fokus på medlemmerne fra starten. Det er planlagt at lancere det første abonnement i 2019. Det første abonnement vil give medlemmerne adgang til features, der vil føre dem længere ind i universet.

Kunder

Virksomheden har fået en positiv feedback fra både medlemmer og champagnehuse. Champagnehusene er vilde med visionen og virksomheden har tæt dialog med de 76 huse, som virksomheden har lukket en ’gratis’ aftale med. For at tiltrække medlemmer til appen kræver det content. Derfor bliver champagnehusene lukket på ’gratis’ aftaler, da deres tilstedeværelse skal bruges til at kunne tiltrække nye medlemmer, som på sigt gør, at der i fremtiden er et potentiale for at sælge til champagnehusene.

Medlemmerne er meget positive overfor idéen samt meget tilfredse for, at appen kun har fokus på champagne. Medlemmerne kan overordnet fordeles på to typer. Den første type har fokus på det sociale aspekt ved at drikke og interagere med champagne. Den anden type er mere nørdet, og har fokus på et mere personligt aspekt i forbindelse med at drikke og interagere med champagne.

Markedet

Selvom virksomheden arbejder med et digitalt produkt, hvor missionen er at skabe den mest eksklusive oplevelse af champagne digitalt, tager forretningsidéen grundlæggende udgangspunkt i champagne, der er et fysisk produkt. Champagne er en stigende trend og markedet for salg af champagne har haft en positiv udvikling siden finanskrisen. Branchen leverede i 2017 en omsætning på €4.9 milliarder det højeste nogensinde, der kom fra salget af 307.3 mio. flasker.

Konkurrenter

Isoleres app markedet, er der indtil videre blevet identificeret 4 direkte konkurrenter, hvor deres løsninger har fokus på at formidle en persons viden om champagne, hvilket adskiller sig meget fra vores løsning, der har fokus på at skabe et samfund/univers.

Hertil kommer konkurrencen fra mere indirekte konkurrenter på sociale medier og diverse vin-apps.

Mere dybdegående analyse er foretaget og vil blive præsenteret senere.

Vækstpotentiale/mål

Virksomheden har en vision om at blive verdens største samfund for folk med en passion for champagne. Det første strategiske mål er at få etableret et stabilt cashflow baseret på salg af medlemsabonnementer, samt hurtigt udvide og give champagnehusene mulighed for at kunne købe sig adgang til markedsføringsfunktioner. På den lange bane har virksomheden et strategisk mål, om at give tredjepart mulighed for at sælge champagne gennem appen – samt udvide konceptet med fysiske events og konceptbutikker.

De mere beskrivende og målbare strategiske mål er blevet beskrevet og vil blive præsenteret senere.

Ledelse og team

Virksomhedens ledelse består af 2 personer, der varetager følgende roller:

CTO, har det tekniske ansvar for udviklingen og driften af produktet. Baggrund software ingeniør.

CEO, har ansvaret for forretningsudvikling med fokus på salg/onboarding og markedsføring. Baggrund Digital forretningsudvikler og speciale i luksus brand management.

Derudover har virksomheden et tilknyttet Advisory Board medlem med baggrund som software arkitekt, der hjælper med sparring og rådgivning på det tekniske område.

Bestyrelse (behov for bestyrelse, drøftelse af bestyrelse og bestyrelsesopgaver m.v.)

Virksomheden har på nuværende tidspunkt ikke nogen bestyrelse.

Økonomi/finansiering

Virksomheden har indtil nu kunne finansiere alt selv. Dette skyldes at virksomheden har haft de nødvendige ressourcer in-house.

Ledelsen er bevidste omkring, at teamet kun i et begrænset omfang kan bære de mange opgaver. Når virksomheden begynder at få opmærksomhed eller ønsker vækst, skal teamet udvides med de nødvendige kompetencer. Det vil på daværende tidspunkt være nødvendigt med finansiering, hvis der ikke er skabt en tilstrækkelige indtægtskilde.

Den mere detaljeret plan vil blive præsenteret senere.

Status

Forretningsidéen blev undersøgt i sommeren 2017, hvor der blev fremstillet en prototype, der skulle teste to hypoteser;

1)Vil folk gerne have og interagere med en mobil applikation, der kun omhandler champagne?

2)Vil folk gerne gemme samt anmelde en champagne?

Begge hypoteser blev bekræftet i testen, der blev udført med en lang række udvalgte følgere fra Instagram.

Det førte til lancering af en udvidet live prototype, der blev lanceret i slutningen af september 2017. Den live prototype blev videreudviklet indtil januar 2018, hvor ledelsen havde nok ’proof of concept’ til at kunne træffe en beslutning om, at investere i udviklingen af den rigtige og nødvendige it-infrastruktur til den første version. Den første version af den nye It-infrastruktur vil blive lanceret op til nytår.


Spørgsmål til panelet

Forretningsmodellen – Hvilke udfordringer skal vi være opmærksomme på? Vil I prioritere anderledes? Hvordan opnås vækst i virksomheden?

Prissætning – Hvordan prissætter vi vores abonnement? Hvordan kommer vi i kontakt med en person, der har erfaring med en international subscription app?

Internationalisering - Hvordan vil I gribe det an? Hvilke overvejelser mangler vi? Hvilke kompetencer mangler vi og hvordan skaffer vi dem?

Investor/kapitalfremskaffelse - Hvordan ser det perfekte finansieringsforløb ud? Hvornår skal vi gå efter at søge kapital? Hvilken finansieringsmulighed har vi størst chance for at skaffe? Hvem bør vi kontakte? Hvilke emner vil være vigtige at fremhæve i forbindelse med en investor pitch?

Bestyrelse – Hvem skal sidde i den og hvorfor? Hvordan finder vi den person?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software