, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Kaffegrums og hudpleje – Ung StartUp med omsætning ønsker at accelerere væksten og gøre sig investeringsparat, Aarhus - SPRINGBOARD

  • 22 Nov 2018
  • 14:00 - 17:00
  • NJORD Advokatpartnerselskab, kl 14:00 til 17:00 pa Åboulevarden 17, 8000 Aarhus
  • 15

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 12. november 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 12. november 2018

Registration is closed


Fokus: Kapitalfremskaffelse, Forretningsudvikling

Punkter til sparring

- Forretningsmodel og – strategi

- Vækststrategi

- Produktportefølje

- Investeringsparathed og finansiering/kapitalrejsning


Branche: Miljø, Andet

Udviklingsstadie: Proof of Business


Ung StartUp har udviklet bæredygtige hudplejeprodukter på baggrund af genanvendt kaffegrums.

Man er været på markedet i 5 måneder og har opnået sin første omsætning og gensalg – og man har 65 selektivt udvalgte forhandlere i over 8 lande.

Med afsæt i bæredygtighed, storytelling og kvalitet bestræber virksomheden sig på at være en ny innovativ og ærlig spiller på markedet af naturlig kosmetik.

Man ønsker at accelerere sin vækst og overvejer at tage investor(er) med på rejsen.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Cirkulær økonomi/ressourceeffektivitet

Digitalisering

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Forskning & Udvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Internationalisering

Investor Pitch

Konceptudvikling

Markedsanalyse

Markedskendskab Europa

Online marketing

Patenter/IPR

Salg

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan


______________________________________________

Idégrundlag

Virksomheden fik øjnene op for restproduktet kaffegrums og den enorme mængde, der går til spilde verden over på daglig basis til trods for de mange genanvendelsesmuligheder, der eksisterer. Virksomheden laver danskproducerede bæredygtige hudplejeprodukter bygget på de bedste naturlige ingredienser og genanvendt økologisk kaffegrums indsamlet på ladcykel fra lokale caféer og restaurationer.

Kaffegrums er fordelagtig at bruge i hudplejeprodukter grundet dets dermatologiske egenskaber i form af eksempelvis antioxidanter, naturlige olier m.m. I virksomhedens første produkter bruges kaffegrums i sin rene form, da det er et af de bedste og mest miljørigtige naturlige skrubbemidler på markedet. Samtidig undgår man gennem kaffegrums brugen af det miljøbelastende mikroplastik, som er at finde i mange af nutidens scrub-produkter. Virksomheden har flere innovative tanker vedrørende produktudvikling, hvor kaffeolie fra genanvendt kaffegrums bliver en realitet i virksomhedens næste produkter.

Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Virksomheden afhenter kaffegrums gratis, behandler og sender det til samarbejdspartneren, der i samarbejde med virksomheden udvikler, tester og godkender produkterne, som virksomheden selv markedsfører, brander, distribuerer og sælger.

Virksomheden har 5,5 måneder efter lancering genereret en fornuftig omsætning -ligesom man også har foretaget gensalg til nogle af sien forhandlere. Man har sine produkter hos 65 selektivt udvalgte forhandlere primært i Tyskland og Danmark. Disse forhandlere er primært inden for fashion- livsstil- koncept- og hudpleje.

Virksomhedens primære målgruppe er på baggrund af research defineret som værende kvinder i alderen 20-45 år, der hverken ønsker at gå på kompromis med kvalitet og miljø, men som ønsker selvforkælelse og ærlig hudpleje. Virksomhedens største konkurrenter er andre brands, der gør brug af kaffe i hudpleje eller brands med lignende værdier såsom bæredygtighed og naturlig ingredienser, der har samme prisklasse og distributionsstrategi, som virksomheden selv

Vækstpotentiale/mål

Virksomheden ønsker at udvikle flere hudplejeprodukter, da virksomheden erfarer at et bredere sortiment vil resultere i flere samt større forhandlere samt øge omsætning per nuværende forhandler.

Virksomheden ønsker at indfri et uforløst potentiale igennem virksomhedens webshop og onlineunivers, hvor virksomheden internt i teamet ikke besidder de fornødne kompetencer indenfor eksempelvis SEO og andre tiltag, der vil resultere i mere salg igennem egen webshop.

Virksomheden ønsker at kunne ekstrahere kaffeolie fra genanvendt kaffegrums selv, således at virksomheden kan forsyne sig selv med kaffeolie til egne produkter og tilbyde råvaren B2B til andre hudplejeleverandører og virksomheder, der kan bruge kaffeolien. Virksomheden mener, at der er et spændende forretningsmæssigt potentiale her, men omkostningerne er dyre for at komme i gang.

Ledelse og team

Virksomheden ejes af tre ejere på 25 år, der hver ejer 33,33 % af virksomheden.

Teamets fjerde medlem er på kommissionsaftale med henblik på fastansættelse.

Overordnet evner teamet markedsføring, branding, kommunikation, international handel, salg, distribution og økonomi.

Teamets fjerde medlem på kommissionsaftale er uddannet multimediedesigner, hvorfor programmering, webshop, produktdesign m.m. varetages af vedkommende.

Økonomi/finansiering

Virksomheden er selvfinansieret og virksomheden er yderligere tildelt midler gennem legater og konkurrencer.

Virksomheden afsøger nu mulighederne for lån/investering. Hvis tilfredsstillende valuation kan defineres og investor med rette kapital og erfaring er interesseret, så er virksomheden interesseret i samarbejde.

Spørgsmål til panelet

Forretningsmodel og – strategi
- Bør virksomheden revidere sine strategiske overvejelser?
- Kan tingene gøres smartere/bedre?

Vækststrategi
- Hvordan bør virksomheden vækste givet virksomhedens situation?

Produktportefølje
- Sortimentssammensætning og -udvikling
- Hvordan skal virksomheden forholde sig til konkurrent, der har lignende case, men som endnu ikke er lanceret?

Investeringsparathed og finansiering/kapitalrejsning
- Er virksomheden klar til investering på nuværende tidspunkt?
- Hvilken slags investering?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software