, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Skalering af etableret virksomhed som sælger unikke soveposer målrettet mindre børn. Store ambitioner og anseligt potentiale for vækst. KBH - SPRINGBOARD®

  • 17 Dec 2018
  • 14:00 - 17:00
  • Krifa Syd, kl 14:00 til 17:00 pa Ellebjergvej 50 - 3 sal tv, 2450 København SV
  • 14

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 6. december 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 6. december 2018

Registration is closed


Fokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

Virksomheden søger sparring for at kunne realisere potentialet bedst muligt og komme videre til det næste niveau både i Danmark og internationalt.

Strategisk sparring til yderligere ekspansion:

- Hvilken forretningsmodel og go-to-market-strategi er mest optimal for virksomheden?

- distributionskanaler?

- prisfastsætning?

- Virksomhedsstrukturering

- Optimering af forsyningskæde

- Branding/design

- Evt. kapitalindspark?


Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.)

Udviklingsstadie: Proof of Scale


Virksomheden har udviklet en hel unik sovepose til mindre børn. Produktet er i naturmaterialer og i høj kvalitet – og kan anvendes både inde og ude.

Produktet er allerede solgt til Norge, Sverige, Færøerne, Grønland og USA i mindre antal. Virksomhed har et stort potentiale og ønsker vækst både i Danmark og international.

Soveposen bevirker, at forældre ikke behøver bekymre sig om, at deres barn får dynen over hovedet eller ligger og bliver afkølede. Herudover sover rigtig mange børn roligere, længere og har færre op-vågninger.

Målgruppen er kvinder med mindre børn i alderen 0-4 år, vuggestuebørn, børn på hospitaler og centre for børn med fysiske og psykiske handicaps.

Personen bag er drevet af passionen for at skabe bedre søvn for børn og forældre, ved brug af, sove-poser i Oko-tex 100 og ingen farlige kemikalier.

En spørgeundersøgelse i oktober 2018 blandt kunderne (forældre) viser at næsten 90 % vil anbefale produktet til andre.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

Cirkulær økonomi/ressourceeffektivitet

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Indkøb

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Internationalisering

Markedskendskab Europa

Markedskendskab Skandinavien

Marketing & Branding

Prissætning

Produktion

Salg

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan

Økonomi & Regnskab

______________________________________________

Virksomheden og idégrundlag

Virksomheden er startet af E, som er mor til 4 børn i alderen 3 til 17 år. E var meget bekymret for om hendes børn fik dynen over hovedet eller sparkede dynen af og blev afkølede. Hvilket resulterede i, at hun blev vækket flere gange om natten. E prøvede mange forskellige løsninger, men fandt ikke en løs-ning som var optimal. Derfor udviklede E sin egen ”dyne”.

Produkt/ydelse

Dynen, som vil blive omtalt som soveposen, forhindrer børn i at få dynen over hovedet eller sparke dynen af. De er producerede i naturlige kvalitetsmaterialer, og dynen er i enten gåsedun eller 100% uld, som minder i blødhed om den ”traditionelle” dyne. Soveposen er med aftageligt betræk og ærmer, som er let at vaske. Soveposen kan anvendes ude og inde, og man kan skifte mellem en sommer- eller vinterdyne.

Soveposen fås i 3 størrelser:

0-6 måneder - Small

6 mdr. – 2,5 år - Medium

2,5 – 4 år - Large

En spørgeundersøgelse i oktober 2018 blandt kunder har givet følgende resultater.

(Forældrene har haft mulighed for at vælge flere af nedenstående punkter)

- 44% har lettere ved at falde i søvn

- 63% af børnene sover mere roligt

- 33% har færre opvågninger

Forældrene blev også spurgt, om de ville anbefale soveposen til andre:


Forretningsmodel

Soveposerne bliver solgt via. egen webshop – primært til danske kunder. Kunderne er mødre i den fø-dedygtige alder. Annoncering foregår via e-mail markedsføring, Google, SEO, Facebook og Instagram. Betrækkene er syet i Letland, men produktionen er ved at blive flyttet til Inden. Her vil det være muligt at få eget design samt GOTS* certificeret stof. Ulddynen bliver leveret af et engelsk uldfirma med egen produktion i Litauen. Dundynerne bliver produceret af en tysk producent. Produktionsomkostningerne er på nuværende tidspunkt relativt høje, og der skal arbejdes på optimering af forsyningskæden. Pri-mær salgsperiode er september til marts.

* The Global Organic Textile Standard

Gennemsnitsdækningsgraden på soveposen ligger på:

0 - 6 mdr. = 36%

6 mdr. – 2,5 år og 2,5 - 4 år = 60%

Markedet/Konkurrenter

På nuværende tidspunkt er de største konkurrenter, dem som producerer ”traditionelle” dyner, da mange forældre i Norden ikke er opmærksomme på, at der findes et alternativ. Det kan dog mærkes, at efterspørgslen er voksende. Dernæst er der soveposer til de helt små, som er produceret i polyester eller i tynd bomuld. Firmaet Tyngdeposen.dk har udviklet en sovepose, som hjælper urolige børn til at sove bedre. Til udendørs brug er der konkurrenter som Voksi-posen og andre, som har kopieret Voksi. Soveposekonceptet fra E. er unikt og findes på nuværende tidspunkt ikke magen til.

Vækstpotentiale/mål

- Målet er, at soveposen bliver forældres foretrukne køb til deres børn i Danmark, Norge og Sverige. Dernæst er andre lande med et køligere klima spændende markeder. Her er der dog flere konkurrenter, da de fleste af landene syd for Danmark allerede anvender soveposer. Dog ikke soveposer med samme funktionalitet og kvalitet, hermed mulighed for at positionere sig som high-end-quality and Danish Design.

- E arbejder på at udvikle en model, som henvender sig til børn i vuggestuerne. Dernæst har der været efterspørgsel fra det offentlige, som har med børn og unge med fysiske og psykiske handicaps at gør.

- Udvidelse af produktsortiment, som passer ind i konceptet.

Ledelse/Team

På nuværende tidspunkt består firmaet kun af E som står for alle opgaver.

Økonomi/finansiering

E har et tilgodehavende på 30.000 kr. i virksomheden. Produktionen finansieres ved hjælpe af indtæg-terne fra salg af soveposerne. Lagerets værdi 30. juni 2018 = 119.000 kr. E får ikke løn udbetalt. Uden et lån eller en investor er der ikke finansiering til at øge produktionen.

Status på udviklingsstadie

Soveposerne er i produktion, og der er pt. ca. solgt 600 stk.

Spørgsmål til panelet

Virksomheden søger nu sparring for at kunne realisere sit potentiale bedst muligt og komme videre til det næste niveau – herunder internationalt.

Strategisk sparring til yderligere ekspansion:

Hvilken forretningsmodel og go-to-market-strategi er mest optimal for virksomheden.

- distributionskanaler

- prisfastsætning

Evt. kapitalindspark

Virksomhedsstrukturering

Optimering af forsyningskæde

Branding/design


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software