, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Gourmet slikprodukt med egen udvikling og produktion. Solgt 100.000 produkter de første 22 måneder. Nu skal salget i DK intensiveres og igangværende internationalering skal øges, Aalborg – SPRINGBOARD®

  • 26 Feb 2019
  • 13:00 - 16:00
  • Nordjysk FødevareErhverv, kl 13:00 til 16:00 i NOVI 6 - Alfred Nobels Vej 21, 9220 Aalborg Ø
  • 11

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 19. februar 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 19. februar 2019

Registration is closed


Fokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

- Fremtidig vækst- og afsætningsstrategi i DK - herunder bl.a. prissætning/kalkulation

- Fremtidig national og international distribution- og salgsstrategi.

- Kundesegmentering (specialhandel/retail)

- Produktversionering - et brand, flere brands, privat label

- Investorsammensætning/kapitalfremskaffelse


Branche: Fødevarer

Udviklingsstadie: Proof of Scale


Virksomheden har udviklet og producere et niche gourmet slikprodukt og er ”First Mover” i DK, samt eneste high-end producent i Skandinavien af denne produkttype. Produktet er relativt nyt på det skandinaviske marked, men meget udbredt på det amerikanske marked og de sidste 10 år blevet udbredt i Asien, Sydeuropa og UK. Virksomhedens produkt er udviklet som high-end produkt og konkurrencedygtige på kvalitet. Virksomheden har på 22 måneder fået ca. 300 specialforhandlere som kunder i DK, distributør i Norge og Island, samt 30 forhandlere i Tyskland. Målet er nu at fastholde/udvikle markedet i DK og øge fokus på eksport.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Finansiering & Kapitalrejsning

Internationalisering

Konceptudvikling

Marketing & Branding

Prissætning

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Virksomheden er stiftet i juni 2016 og klar med produktion og salg i februar 2017. Stifter har fået den grundlæggende ide til produktet via rejse til London, hvor stifteren efterfølgende anvendte 6 måneder hjemme i eget køkken på at udvikle opskrift og kvalitet. Virksomhedens målsætning er at producerer og levere denne type produkt af bedste kvalitet og især medvirke til at produktet bliver udbredt i Nordeuropa.

Virksomheden er i dag ejet af 2 personer som begge i dag arbejder fuld tid med virksomheden. Den ene ejer har tidligere bl.a. erfaring indenfor fødevareproduktion, hvor ejer 2 har erfaring indenfor spedition. Fra starten er virksomheden lavet med egen produktionslokaler og derved fuld kontrol over produktudvikling, produktion og distribution. I nuværende lokaler kan virksomheden producere ca. 40.000 enheder pr. måned.

De 2 ejer udfører i dag alle opgaver i virksomheden, men opgavefordeling indenfor deres kompetencer. Derudover er der ansat 2 medarbejder til at hjælpe i pakkeriet og 2 salgsagenter som kørende sælger til specialforhandlere i DK. Primært salg er gennem B2B-messer og opsøgende salg via salgsagenterne.

Produktet findes i mange kvaliteter og prisklasser, hvor virksomheden har en målsætning om at lave produktet i Gourmet-varianten og være blandt verdens bedste kvalitet og derved ligge i den dyre prisklasse.

Produktet som virksomheden producere er meget udbredt på det amerikanske marked, hvor det har været fremme de sidste 30 år, og de sidste 10 år er produktet blevet udbredt i Sydeuropa, UK og Asien. Det globale salg af produktet forventes at stige med ca. 8 % pr. år frem til 2021, hvor det forventes at nå en omsætning på 100. mia. kr.

I Skandinavien/Tyskland er produktet ikke udbredt, hvor der kun er enkelte lokale producenter i de enkelte lande som producere kvalitetsprodukter. Større producenter tilbyder lavkvalitets udgaver af produkterne, men har ikke normalt fast hyldemeter i supermarkederne endnu. I Danmark er virksomheden den eneste producent af produktet, udover en forlystelsespark som har egen produktion og salg. Derved er virksomheden First Mover af produkter indenfor specialhandel.

En DK-distributør forhandler et engelsk brand i DK, og har enkelte forhandlere, ellers er virksomhedens produkt det mest udbredt i DK. Produktet betegnes som gourmet-slik, hvor der i DK er et stærkt produktionsudbud som ledes Lakrids fra Johan Bülow og andre navn som Summerbird, Wally and Whiz vingummi, Emma Bülow Mallows, Peter Beier Chokolade m.fl.

Virksomheden har fået en distributør i Norge og en i Island, og har påbegyndt salg og netværksopbygning i Tyskland, der planlægges at bliver et næste marked virksomheden vil havde fokus på. Virksomheden har som målsætning at komme ud på øvrige markeder, da produktet har en kvalitet der kan konkurrence med de allerede etableret brands.

Virksomhed har de første år fokus på at opbygge DK markedet, men forventer om 5 år at eksport udgør 50-70 % af salget. Virksomheden sælger i dag kun under et brandnavn og vurdere muligheden of for flere mærker af forskellige kvaliteter og privat label muligheder.

Virksomheden har i 2018 opnået en omsætning på 1.600.000 kr. og derved 100 % vækst i forhold til 2017 som var første år på marked. Målsætning at vækste yderligere 100 % i 2019 samt minimum 50-80 % i 2020 -2021

Virksomheden er selvfinansieret af de 2 ejer, men har iværksat investorsøgning for at bibringe virksomheden ekstra kompetencer og vækstmidler til at sikre eksportvækst de kommende år.

Spørgsmål til panelet

Opfølgning på DK succes – fremtidig afsætningsstrategi i DK – prissætning/kalkulation.

Virksomheden ønsker hjælp til at vurdere kalkulationen af produktet og hvorvidt produktet er prissat korrekt. Desuden vurdering af effekt af ændring af prissætning.

Fremtidig nationale distribution - internationale distribution/salg.

Vurdering af virksomhedens nuværende salg og distribution i DK og mulighed for ændring. Vurdering af virksomhedens fremtidigt salg og distribution indenfor eksport.

Specialhandle segment eller/og retail. Et brand, flere brands eller privat label udvikling.

Vurdering hvorvidt virksomheden har valgt det rigtige afsætningssegment som pt. er specialhandel og hvorvidt det er muligt at anvende flere som f.eks. retail/supermarked segmentet.

Skal virksomheden holde fokus på nuværende brand til flere kvaliteter eller anvende nye brandnavne til forskellige kvaliteter. Skal produktet tilbydes som privat label eller ændres i opskrift/kvalitet før privat label iværksættes.

Investorsammensætning (sekundær)

Er der særlig forhold som virksomheden skal være opmærksom på ved brug af ”personlige” investor eller opnår virksomheden bedre værdi ved at finde Co-op. investorer.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software