, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

High-end dansk-designet sportstøj til pole dance atleter - ny sportsgren, der forventes optaget til OL i 2024. Salget er startet, markedet vokser voldsomt og virksomheden skal have sparring, Aarhus - SPRINGBOARD®

  • 30 Apr 2019
  • 13:30 - 16:30
  • EY, kl 13:30 til 16:30 pa Værkmestergade 25, 8000 Aarhus C.
  • 2

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 23. april 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 23. april 2019

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

Virksomheden ønsker at panelet drøfter

- Hvordan virksomheden bedst muligt tilrettelægger vækststrategien inkl. komplementære produkter og udenlandske markeder

- Udvikling og forbedring af virksomhedens langsigtede salgsstrategi

- Strategi for at finde værdiskabende investorer


Branche: Mode og design

Udviklingstadiet: Proof of Concept


Virksomheden er et nyt, eksklusivt, dansk brand af sportstøj til pole dance atleter. Virksomheden designer og sælger ”high-end” kostumer og trænings-outfits B2C og kunderne tilbydes (1) markedets bedste kvalitet/pasform og (2) unik bæredygtighed via brug af genbrugsstof og reststoffer.


Kompetence

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Internationalisering

Markedskendskab Asien

Markedskendskab Central- og Østeuropa

Markedskendskab Europa

Markedskendskab Mellemøsten

Markedskendskab Nordamerika

Markedskendskab Skandinavien

Online marketing

Partnerskaber

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Virksomheden, idégrundlag

Pole dance er en relativt ny sport i kraftig vækst. Den forventes optaget til OL i Paris i 2024, og tusindvis af studier (træningscentre) er gennem de sidste par årtier skudt op overalt i verden, ud over Europa navnlig USA, Rusland og Japan. I flertallet af disse geografier anses pole dance for en eksklusiv sport, og eksklusivt sportstøj er en oplagt, uudnyttet niche.

Virksomheden vil kapitalisere på dette ved at levere det bedste topkvalitets træningstøj i dansk/nordisk design, overlegen pasform og kvalitet samt et gennemarbejdet bæredygtigheds-tema.

Produkt

Virksomheden designer og sælger markedets mest veldesignede og eksklusive sportstøj til pole dance atleter, og tilbyder sine kunder en luksusoplevelse. Denne er både fysisk i produkterne samt psykologisk i deres bæredygtighed, miljøvenlighed, ”female empowerment”, CSR, m.v.

Produkterne omfatter styles fra kollektion, trænings-outfits, samt skræddersyede unika-værker til særlige kunder.

Forretningsmodel

Virksomheden sælger B2C gennem sin webshop, et salg der stimuleres af ambassadører (studie-ejere, trænere), der fungerer som salgskorps i deres egenskab af ”rollemodeller” for elever. Ambassadørerne arbejder på kommission samt for rabatter; salget formidles gennem webshoppen. Derudover markedsføres/sælges til internationale konkurrencer, expo’s, osv.

Marketing foretages dels online (reklame på Facebook/Instagram, Google) og dels via ”Influencers” – internationale superstjerner, der til gengæld for gratis luksusprodukter promoverer firmaet på de sociale media.

Kunder

Virksomheden sælger hovedsageligt til pole dansere i alderssegmentet 20-40 år. Ca. 80 % af alle pole atleter i verden er kvinder, og der føres derfor i første omgang ikke herremodeller.

Markedet

Alene i Skandinavien, Frankrig og Tyskland er der mere end 350 pole studier, realistisk med 100 elever i hver, dvs. mindst 35.000 udøvere. På verdensplan skønnes der at være +1 mio. udøvere, navnlig koncentreret i Rusland, USA og Japan. Virksomheden vurderer 15-25 % at være potentielle kunder. Intervallet afspejler at pole atleter i øjeblikket ikke er vant til idéen om eksklusivt sportstøj; virksomhedens marketing har således også i høj grad til formål at udbrede selve luksusbegrebet.

Konkurrenter

Der findes ca. 70 brands af pole sportstøj på verdensplan, hvoraf 15-20 kan regnes for reel konkurrence med synligt brand, produktions- og salgskapacitet. Af disse markedsfører kun 1-2 leverandører sig til det eksklusive segment, herunder navnlig slovenske Mila Krasna, der af virksomheden regnes for eneste reelle konkurrent.

Vækstpotentiale/mål

Virksomheden tilsigter salg til højest 15 % af verdensmarkedet, med henblik på at bibeholde eksklusivitet. I 2019 tilsigtes omsætning på 3,5 M.kr. voksende til 40 M.kr. i 2021 og 150 M.kr. i 2023. Sidstnævnte vil forudsætte salg af ca. 230.000 enheder, hvilket vurderes at være realistisk.

Ledelse, Team og Bestyrelse

Virksomheden ledes af direktør/stifter, sekunderet af driftsmanager/medejer. Herudover har virksomheden to ansatte (kommunikation, designassistent), to praktikanter (kreativ medarbejder/manager, grafisk webdesigner), én medarbejder i arbejdsprøvning (syerske) og en professionel grafiker/tegner. Virksomheden er nystartet og ledes de første år af ejerne direkte; en bestyrelse nedsættes på et senere tidspunkt.

Økonomi/finansiering

For 2019 forventes virksomheden at have løbende driftsomkostninger for ca. 2,8 M.kr. Hertil kommer opbygning af lager på 1,5 M.kr. Likviditetsmæssigt vurderes virksomheden at have behov for mindst 600.000 kr. i form af (kombination af) investeringer, kassekredit eller lån indenfor første halvår. En anden investeringsrunde på >1,5 M.kr. forventes i andet halvår.

Status på udviklingsstadie

Virksomheden lancerede sin første kollektion af kostumer som pre-order på sin webshop i november 2018. Salget er gået i gang i februar/marts 2019, hvor første hold produkter blev leveret fra producenten. Der tilføjes 1-3 nye produkter til webshoppen hver måned.

Ud over de to medarbejdende ejere har virksomheden én investor, og er i dialog med flere andre. Målsætningen er en arbejdende investor, meget gerne med spidskompetence indenfor enten fysisk salg eller onlinehandel.

Spørgsmål til panelet

Virksomheden ønsker at panelet drøfter:

- Forbedring af virksomhedens nuværende salgsstrategi

- Udvikling af virksomhedens langsigtede salgsstrategi

- Hvordan kommer virksomheden bedst ind på markeder (geografier)?

- Herunder, hvordan kan virksomheden bedst fokusere sin salgsstrategi geografisk?

- Strategi til at finde det rette match af investorer med enten ”smart money” eller en, der aktivt vil indgå i virksomhedens team som salgschef.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software