, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Ny digital platform for professionel og sikker bilhandel mellem private, der skaber merværdi for både sælger og køber. Stort potentiale i såvel DK som internationalt, KBH – SPRINGBOARD®

  • 26 Mar 2019
  • 14:00 - 17:00
  • Krifa Syd, kl 14:00 til 17:00 pa Ellebjergvej 50 - 3 sal tv, 2450 København SV
  • 6

Registration

  • Grundet stor interesse er der lukket for yderligere tilmeldinger
  • Grundet stor interesse er der lukket for yderligere tilmeldinger


Fokus: forretningsudvikling

Punkter til sparring

Virksomheden søger sparring omkring acceleration på det danske marked samt skalering til 1-2 andre lande i 2019. Herunder:

-Trykprøvning af forretningsmodellen og input til den nuværende strategi. Er der noget panelet ville gøre anderledes?

-Udvikling af strategi/plan for kapitalfremskaffelse i Q3-Q4 til yderligere acceleration i DK og international skalering?

-Hvordan tiltrækkes “kloge hoveder” til advisory board/ bestyrelse?


Branche: Handel

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden har udviklet en digital platform for professionel og sikker bilhandel mellem private, der skaber væsentlig merværdi for både sælger og køber. De første handler er gennemført.

Virksomheden tilbyder bilejere et betydeligt højere provenu ved salg af deres bil end ved salg til bilforhandler eller selvsalg. Samtidig tilbydes købere lavere priser end hos bilforhandler – samtidig med at de får fuld reklamationsret efter Købeloven. Salæret - der fraregnes sælgers provenu - er på “no cure - no pay” basis.

Virksomheden handler med biler, der er i kategorien under 6,5 år og max. har kørt 150.000 km. Der blev gennemført 243.000 handler med biler i denne kategori i 2018. Virksomheden forventer at gennemføre 350 handler i DK i 2019 og 4.000 i 2020. Der skaleres til 1-2 andre lande i 2019.

Der er indgået aftaler med en række virksomheder/organisationer herunder FMD Test og Bilsyn, eBay samt Autobutler.

Virksomheden forventer en bruttoavance i DK i niveauet 1,5-2 mio. i 2019 og en ditto på 16-20 mio. i 2020.


Kompetencer

Bestyrelsesarbejde

Digitalisering

Exit strategi

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Konceptudvikling

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Virksomhed og idégrundlag

60% af omkostningerne hos en bilforhandler kan henføres til lager og bygninger. De omkostninger har virksomheden ikke, hvorfor man både kan tilbyde højere provenu til sælger og lavere pris til køber.

Efter virksomhedens salær, vil sælger typisk opnå et provenu, der er 15-30.000,- kroner højere end ved selvsalg eller salg til forhandler og køber vil få bilen 10-15.000,- under det, som tilsvarende biler kan købes for hos traditionelle forhandlere.

Sælger skal alene køre sin bil til FDM for test og vise bilen frem til potentiel køber. Virksomheden betaler for FDM test, syn, fotografering, billedbearbejdning, annoncering, deponeringskonto, udbetaling af evt. pant samt omregistrering hos FDM. Virksomheden tager yderligere imod henvendelser på annoncer, så sælger ikke skal beskæftige sig med useriøse mails og opkald.

Virksomheden har en indtjening på kr. 5-6.000,- pr. solgt bil og der er et betydeligt potentiale for at forbedre denne gennem effektivisering og salg af tillægsydelser.

Forretningsmodel

Virksomheden står for hele praktikken omkring salget - bortset for fremvisning af bilen. Sælger har adgang til sin bil i hele salgsperioden. Når en handel er aftalt og køber har deponeret købesum hos Spar Nord Bank A/S, køber virksomheden bilen af sælger og sælger den straks videre til køber. Dermed er sælger juridisk ansvarsfri overfor køber og køber er dækket af Købeloven, fordi begge parter juridisk har handlet med en virksomhed.

Salæret - der fraregnes sælgers provenu - er på “no cure - no pay” basis. Dermed er det helt risikofrit for sælger at vælge virksomheden ved salg af bil, for sælges bilen ikke til aftalt mindstepris, er der ingen betaling.

Bestilling af FDM test, syn, foto og billedbearbejdning foregår i dag digitalt. Vurdering af bil og udarbejdelse af købs- og salgsaftaler foregår manuelt. Alle aftaler underskrives digitalt med NemId.

Vækstpotentiale og mål

De første handler er gennemført ultimo januar 2019. Det forventes, at der er gennemført 85 handler ultimo maj 2019 og 350 - 400 handler i DK i løbet af hele året. I 2020 forventes 4.000 handler gennemført.

Forretningsmodellen for bilhandel er identisk i hele Europa. Virksomheden ønsker derfor at etablere sig i andre europæiske lande for at demonstrere skalerbarhed overfor potentielle fremtidige ejere. Der er udarbejdet en simpel potentialemodel for de enkelte lande i EU og foreløbig plan er, at fokusere på Holland og Finland, som potentielle markeder for skalering.

Team

TH: 55 år, cand. merc., 20 års erfaring fra medier og reklamebureau. Selvstændig kommunikationsrådgiver og tidligere ejer af mindre reklamebureau. CMO. Ansvarlig for forretningsudvikling, PR og markedsføring.

CS: 56 år. Otte års erfaring som sælger hos autoriseret bilforhandler. 20 åres erfaring fra reklamebureau - herunder størstedelen som ejer af mindre bureau. CEO. Ansvarlig for salg & vurdering, rapportering og økonomi.

TS: 20 år. Har tjent sine egne på penge på udvikling af websites siden han var 12. Har udviklet /kodet virksomhedens hjemmeside og CRM system. CTO. Ansvarlig for web og CRM.

Økonomi/finansiering

Virksomheden har fire eksterne investorer, der tilsammen ejer 28% af virksomheden. Disse har tilført kapital, der sikrer positiv likviditet i virksomheden fremadrettet, men ikke tilstrækkelig til de ønskede aggressive vækstmål.

Status

Der er indgået aftaler med følgende virksomheder/organisationer:

- FMD Test og Bilsyn. Storkundeaftale om test og syn af biler samt aftale om brug af centre til omregistrering af biler ved køb.

- Autoconcept. Udvikling af specialforsikring, der sænker virksomhedens risiko ved reklamationsret til købere.

- Autobranchen Danmark. Der er opnået medlemskab af organisationen, der dels sikrer juridisk rådgivning/vejledning og attraktive vilkår for tilbud om fremtidige tillægsydelser.

- eBay. Aftale om annoncering på Bilbasen og dba på forhandlervilkår

- Autobutler. Tilbud til bilejere om udbedring af fejl og mangler i FDM Brugtbilstest

Der er opnået følgende:

- Test af web og CRM i december ’18

- Nyt web og CRM ultimo januar ’19

- Igangsætning af SEO/SEM og Adwords ultimo februar ’19

- Gennemført 7 fra medio januar til ultimo februar ’19

- SEO/SEM og Adwords genererer 1-2 nye biler til salg om dagen

Spørgsmål til panelet

Virksomheden søger sparring omkring acceleration på det danske marked samt skalering til 1-2 andre lande i 2019. Herunder:

- Trykprøvning af forretningsmodellen og kommentarer/input til den nuværende strategi. Er der noget panelet ville gøre anderledes?

- Udvikling af strategi/plan for kapitalfremskaffelse i Q3-Q4 til yderligere acceleration i DK og international skalering?

- Hvordan tiltrækkes “kloge hoveder” til advisory board/ bestyrelse?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software