, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Smart homes til personer med nedsat hørelse. Ung StartUp søger sparring på forretningsstrategi og udvidelse af kernemarked, Aarhus – SPRINGBOARD®

  • 22 May 2019
  • 13:30 - 16:30
  • Krifa, kl 13:30 til 16:30 pa Klokhøjen 4, 8200 Aarhus
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 9. maj 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 9. maj 2019

Registration is closedFokus: forretnignsudvikling

Punkter til sparring

- Udvidelse af kernemarked og medfølgende omlægning af forretningsmodel

- Partnerskaber med høreapparatproducenter

- Hardware-forretningsmodeller


Branche: Velfærdsteknologi, Health Care, Sundhed, Rehabilitering, IKT - informations- og kommunikationsteknologi

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Virksomheden skaber hjælpemidler til døve og hørehæmmede. Intelligente sensorer opfanger lyd fra f.eks. røgalarmer og dørklokker, hvorefter brugeren notificeres via smartphone, smartwatch eller vibrerende vækkeur. Målet er et smart home for døve og hørehæmmede, hvor mange typer af hændelser kan opfanges og signalering kan skræddersyes til brugerens behov, gennem integration med smarte teknologier.

Virksomheden arbejder på sin første prototype/produkt, som er klar til salg i løbet af sommeren 2019.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2G

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Internationalisering

Konceptudvikling

Markedskendskab Europa

Partnerskaber

Prissætning

Strategi og vækstplaner


______________________________________________

Problem

Hjemmet er det sted, hvor vi alle bør kunne føle os trygge og tilpas, men for de ca. 300.000 høreapparatbrugere og 5000 døve i Danmark der kan være usikre på, om de vil høre lyden fra eksempelvis dørklokken eller røgalarmerne, kan tryghed være en mangelvare. Mange flere apparater i hjemmet giver også signal med lyd, så det er ikke svært at forestille sig, at det kan være frustrerende, og til tider ubehageligt, ikke at være sikker på at høre lydene fra ens eget hjem.

De signaleringssystemer der forsøger at løse problemet i dag, passer slet ikke ind i et moderne hjem - de er store, dyre og til tider endda upålidelige. De to mest udbredte løsninger i Danmark benytter begge store blinkeanlæg, hvor det er en nødvendighed at have et anlæg per rum, hvis man vil være sikker på ikke at gå glip af signalet, og lydforstærkere som kan være til gene for andre beboere i hjemmet. Samtidig har systemerne problemer med fejlmeldinger, hvor andre lyde i hjemmet aktiverer systemet og man, som bruger, derfor ikke kan vide sig sikker på, hvad der faktisk er sket.

Med udgangspunkt heri har virksomheden sat sig for at lave et smartere hjem for døve og hørehæmmede, som samtidig imødekommer behovene hos hørende i samme hjem.

Idé

Virksomhedens langsigtede mål er at skabe et smart home system for døve og hørehæmmede, hvor mange typer af hændelser kan opfanges og signalering kan skræddersyes til brugerens behov, gennem integration med eksempelvis høreapparater og andre smarte teknologier i hjemmet. Netop denne målgruppe er overset af smart home producenterne i dag.

Første skridt på vejen til at nå visionen om et smart home system er et moderne signaleringssystem, der kan bevilges af kommunen og som er målrettet de ca. 50.000 døve og svært hørehæmmede i Danmark. Signaleringssystemet består af små intelligente sensorer, der kan agere et ekstra øre hvor det er nødvendigt - eksempelvis i nærheden af røgalarmen eller dørklokken. Når en sensor opfanger en lyd notificeres brugeren via en smartphone, et smartwatch eller et vibrerende vækkeur. Bevillingsmarkedet er dog både langsomt og begrænset i størrelse, så derfor tager virksomheden allerede nu hul på næste skridt i udviklingen, nemlig et smart home system.

Med visionen om et smart home system for døve og hørehæmmede, i første omgang målrettet de ca. 300.000 høreapparatbrugere i Danmark, er det virksomhedens mål at nå den private forbruger uden om bevillingsmarkedet. Samtidig giver dette en god mulighed for at tænke internationalt; i Europa alene er der omkring 12 millioner høreapparatbruger.

Vækstpotentiale

Virksomheden forventer at Tyskland vil være blandt de første lande udenfor Danmark, hvor smart home løsningen kan sælges og bruges derfor som eksempel her.

I Tyskland sælges årligt ca. 800.000 høreapparater og stort set alle nye høreapparater kan kommunikere med smartphones og andre Bluetooth enheder. Derfor anser virksomheden alle 800.000 høreapparatbrugere som potentielle kunder. Virksomheden finder sin primære målgruppe blandt de 18-60 årige hvor udbredelsen af smartphones og interessen for smart home teknologi er størst, men mener, at det ældre segment også kan nås, hvis to forskellige systemer tilbydes; et centreret omkring en smartphone hvor brugeren selv er i fuld kontrol over enheder i hjemmet, og et hvor en central enhed i hjemmet håndterer signalering direkte i høreapparatet eller andre smart enheder.

Team

Virksomheden består af fire founders, alle med en kandidatgrad i IT-produktudvikling opnået sommeren 2018, men med forskelligt fokus både under uddannelse og erhvervserfaring. Derfor spænder virksomhedens udviklingsmæssige kompetencer bredt og dækker både software- og hardwareudvikling, interaktionsdesign, brugerinddragende designprocesser, design af brugergrænseflader og projektstyring. Erhvervsmæssige erfaringer for de fire founders ser ud som følger:

- Virksomhedens CEO er tidligere konsulent og medejer af et startup der leverede prototypeudvilkling som en service, samt tidligere instruktor ved Aarhus universitet i interaktionsdesign, oplevelsesdesign og i produktdesignprojekter

- Virksomhedens Head of Product Development er tidligere konsulent og medejer af førnævnte startup, samt tidligere instruktor ved Aarhus universitet i interaktionsdesign, produktdesignprojekter og i design af interaktive systemer

- Virksomhedens Head of Cloud Architecture er tidligere konsulent og medejer af førnævnte startup, samt har arbejdet som freelance webudvikler i løbet af sin uddannelse

- Virksomhedens Head of App Development er tidligere konsulent og medejer af førnævnte startup

Som et led i at udvide kompetencesættet i virksomheden, har denne ansat medarbejdere på deltid med kompetencer indenfor markedsføring og kommunikation, mens eksterne rådgivere bruges aktivt til sparring omkring forretningsstrategi og vækstmuligheder. Virksomhedens bestyrelse består på nuværende tidspunkt af de fire founders.

Økonomi

I september 2018 blev virksomheden optaget i Innovationsfondens InnoFounder-program og har derigennem funding til og med august 2019. Virksomheden forventer, at kunne sætte gang i salg på bevillingsmarkedet i løbet af sommeren 2019 og derved sætte gang i virksomhedens omsætning. Virksomheden er dog bevidst om, at man må forvente en langsom opstart på bevillingsmarkedet og søger derfor funding ved siden af, således virksomheden kan tage hul på udviklingen af smart home systemet. I første omgang søges Innovationsfondens InnoBooster-program.

Udviklingsstadie

Lige nu arbejder virksomheden på at få signaleringssystemet klar til salg i løbet af sommeren 2019.

Virksomheden oplever rigtig meget interesse fra målgruppen og er i dialog med 5 forhandlere, der kan hjælpe med at få sat gang i salget på bevillingsmarkedet. Den største udfordring lige nu er derfor at finde en god balance mellem bevilling og privatkøb, som et første skridt i retning af visionen om et større smart home system.

Spørgsmål til panelet

Udvidelse af kernemarked (internationalisering og/eller udvidelse af målgruppe)
- Herunder mulig overgang fra bevillingsmarked til privatmarked og prisjustering

Partnerskaber med høreapparatproducenter
- Fordele og ulemper ved at gå efter et samarbejde med etablerede høreapparatproducenter

Hardware-forretningsmodeller tilpasset marked og målgruppe
- Enkeltsalg vs ‘Hardware as a service’


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software