, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Danmarks mest innovative sundheds-app skal udfordres på vækstplan og eksekvering. KBH - SPRINGBOARD®

  • 04 Dec 2019
  • 14:00 - 17:00
  • CONNECT Denmark, kl 14:00 til 17:00 pa Ryesgade 106A, 3. tv. 2100 København Ø
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Lørdag den 23. november 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Lørdag den 23. november 2019

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Punkter til sparring

Virksomheden har stor succes som diætist-forretning, men ønsker at skalere udbredelsen og omsætningen gennem faglige diætist kompetencer og viden, tilgængeliggjort via en app.

Derved kan virksomheden hjælpe 1000X flere mennesker til et bedre og sundere liv, samt genere et større økonomisk afkast.

- Detaljeret eksekveringsplan for større udbredelse til det danske marked og på sigt udbredelse til andre lande

- Optimering af go-to-market strategi for firmaforløb og vækstrejse

- Gennemgang af forretningsplan ift. ønsker om udbredelse af app og firmaforløb


Branche: App, Velfærdsteknologi, Health Care, Sundhed, Rehabilitering

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden har udviklet en kostplan-app der kom på markedet i april ’19. Virksomheden ønsker sparring til hvordan andelen af betalende brugere øges. Pt. betaler kunden 79,- for 1 mdr. Og 149,- for 3 mdr. Appen er fuld tilgængelig når der er betalt. Virksomheden ønsker sparring til go-to-market for deres firmaforløb. Virksomheden ønsker at få gennemgået den nuværende forretningsplan mhp. match mellem eksekveringsplan og forretningsmodel.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2C

Bestyrelsesarbejde

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Kommunikation

Konceptudvikling

Markedsanalyse

Markedskendskab Europa

Marketing & Branding

Online marketing

Organisationsudvikling

Salg

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan


______________________________________________

Idégrundlag

Virksomhedens app gør det nemt og sikkert for rigtig mange mennesker at spise sundere, komme ned i vægt, øge vægten eller præstere bedre indenfor en given sportsgren. Pt. findes der kun virksomhedens kostplan-app, udviklet af fagrelevante personer, på markedet. Til forskel for de mange kalorie-trackere på markedet, har virksomheden udviklet en app hvor rammerne for kostplanen er lavet. Brugere kan selv sætte måltider på deres kostplan eller udskifte dele af et måltid. Brugere af appen er dagligt sikret den rette mængde kalorier ud fra indtastning af vægt, højde, alder og aktivitetsniveau.

Det kan være dyrt at gå til diætist eller kostvejleder og få udarbejdet en kostplan. Endvidere kan en ordinær kostplan hurtigt blive ensformig fordi ombytningsmulighederne er begrænset. Virksomhedens kostplan-app gør det både nemt, spændende og inspirerende at spise sundt. Appen indeholder over 300 opskrifter som brugeren selv kan sætte på kostplanen. Yderligere er der ombytningsmuligheder i alle opskrifterne der kan gøre kostplanen endnu mere personlig.

Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Virksomheden adskiller sig fra andre lignende produkter, der oftest frit lader brugeren sammensætte en kostplan på egen hånd. Virksomheden har udviklet et redskab til kostplaner, der så vidt muligt overholder De officielle Kostråd og sikrer kroppen den rette mængde næringsstoffer.

Mange af virksomhedens konkurrenter er stiftet af eks. app-udviklere eller andre der ikke har en ernæringsfaglig baggrund. Via stifternes autorisation som kliniske diætister har virksomheden en stærkere faglig baggrund for at anbefale som de gør.

Virksomhedens app er ”låst” så brugeren ikke kan gøre noget forkert ernæringsmæssigt. Rugbrød kan eksempelvis ikke byttes ud med chokolade, modsat mange andre nuværende apps på markedet.

Potentialet for online-produkter og apps er i rivende udvikling og derfor vil virksomheden passe godt ind i sundhedsbranchens nuværende udvikling.

Produktet er skalerbart til udlandet, forudsat at der findes samarbejdspartnere der kan tilpasse produktet til den enkelte befolkningsgruppe. Dette skyldes at forskellige lande har hver deres næringsanbefalinger. Virksomheden er bygget op omkring NNR 2012 (Nordic Nutrition Recommendations), der er gældende anbefalinger for hele norden. Derfor er en konvertering til svensk, norsk eller finsk oplagt, mens en konvertering til engelsk eller tysk vil kræve ændring efter deres gældende anbefalinger.

Mulige samarbejdspartnere vil være diætister i andre lande.

Virksomheden er opbygget omkring følgende kerneområder:

- Ernæringsberegnede kostplaner i app til hhv. vægttab, højt fysisk aktivitetsniveau, vægtvedligeholdelse, vægtøgning og på sigt planer til irritabel tarm, hjertekar-patienter og andre sygdomsgrupper.

- Virksomhedsforløb der indebærer foredrag, ansatte på kostplan-app, måling på InBody-vægt før og efter forløb på kostplan-appen samt grønsagsworkshop.

- Ernæringsberegnede kostplaner i PDF på hjemmeside.

- Online-forløb til private indenfor vægttab, atleter og irritabel tarm.

Virksomheden giver værdi for brugeren:

Virksomheden er positioneret som værende den professionelle og seriøse valgmulighed der tilbyder;

- Et konkret og evidensbaseret redskab til at komme ned i vægt, leve sundere, opbygge muskelmasse eller vedligeholde vægt.

- Brugeren er sikret det anbefalede indtag af kcal, fedt, kulhydrat, protein og kostfibre uden selv at skulle prøve sig frem. Planen er lagt på forhånd med et utal af ombytningsmuligheder.

- Hvis planen følges opnås det ønskede resultat.

Kunder

Den typiske slutbruger (B2C)

I Danmark findes der i 2019, 968.107 kvinder i alderen 18-50 år hvilket gør markedet særdeles attraktivt i forhold til at opskalere virksomhedens salg.

- Primært kvinde

- 18-50 år

- Kort til mellemlang uddannelse

- Stillesiddende til let aktivt arbejde, typisk kontorarbejde

- Livsstil: Sund med plads til forbedringer, interesseret i kost og motion. Ordet balance er vigtigt i forhold til kost og motion. Det må ikke blive ekstremt, men skal passe ind med familie og hverdagsliv.

For den almindelige vægttabsbruger, vil et typisk forløb med virksomhedens app ligge mellem 3-12 måneder.

Geografisk afgrænsning af kunderne:

I Danmark: Hele Danmark eftersom løsningen er en online app.

I udlandet (eksportpotentiale): Potentielt det meste af verden med modifikationer.

Den typiske virksomhedskunde (B2B)

Virksomheden kan tilbyde andre virksomheder et sundhedsforløb der vil øge den generelle sundhed og nedsætte sygefraværet hos medarbejderne. Virksomhedsforløb indebærer foredrag, adgang til app for medarbejderne, målinger på InBody vægt samt workshops.

- Alle mellemstore og store virksomheder

- 20-300 medarbejdere

- Placeret i hele Danmark

Vækstpotentiale/mål

Så frem virksomhedens app bliver en af de foretrukne vægttabs apps på markedet, vil virksomheden forhåbentlig kunne få 5-10% af markedsandelen.

På trods af et stigende marked indenfor sundhedsapps, mener vi, at virksomheden er et nyt og anderledes produkt på markedet, da der ikke på samme måde findes apps udviklet af sundhedsprofessionelle.

Virksomheden skal slå på netop den faglige baggrund overfor kunder. Appen er ikke blot en ny kalorietæller. Den giver kunden samme faglige tryghed som hvis de gik til en diætist og blev vejledt.

Andelen af overvægtige der ønsker hjælp til en livsstilsændring stiger og derfor vil der løbene være et øget behov for hjælp i form af bl.a. apps.

Prismæssigt læner virksomheden sig op af resten af markedet så vi er konkurrencedygtige på prisen.

Status på udviklingsstadie (ift. produkt, marked, finansiering mv.)

Virksomheden har færdigudviklet appen og sendt den på markedet i april 2019. Planen er en videreudvikling af den nuværende app samt udvikle en ny udgave af appen til patienter med irritabel tarm.

Finansieringen til udvikling af eksisterende app samt en ny udgave mangler. Virksomheden har søgt ”Innofounder” og afventer afgørelsen på denne.

Spørgsmål til panelet

- Eksekveringsplan for udbredelse til det danske marked:

Siden april ´19 har 3300 hentet appen og pt. er 4,19% betalende kunder Virksomheden har behov for sparring på udbredelsen af appen til det danske marked. Både udbredelsen af app og firma-forløb hvor appen er inkluderet ønskes der sparring på.

- Gennemgang af forretningsplan ift. ønsker om udbredelse af app:

Stemmer den nuværende forretningsplan overens med ønsket om, at fokusere mere på udbredelsen af app og virksomhedsforløb, frem for at sprede forretningen over mange aktiviteter og ideer.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software