, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Markedsklar sportstech startup med stærke pilotkunder søger sparring og kapital til offensiv skalering. KBH – SPRINGBOARD®

  • 22 Jan 2020
  • 14:00 - 17:00
  • Vækstfonden, kl 14:00 til 17:00 pa Strandvejen 104, 2900 Hellerup
  • 12

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Fredag den 10. januar 2020
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Fredag den 10. januar 2020

Registration is closed

Fokus: forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Virksomheden ønsker sparring og input på skalering af salg og organisation samt på fremskaffelse af vækstkapital – herunder følgende:

- Hvilken skaleringsmodel bør virksomheden anvende?

- Hvilken finansieringsplan bør virksomheden vælge?

- Hvilke(n) investorprofil(er) bør virksomheden gå efter?

- Hvilken profil bør virksomheden vælge som IT advisor?

- Hvilken profil bør virksomheden vælge som fodboldambassadør?

Virksomheden søger en IT advisor samt en fodboldambassadør.


Branche: Oplevelsesøkonomi (kultur/turisme/forlystelser/sport), Software/SaaS,

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden har udviklet en software som gør det hurtigere og nemmere at omsætte data fra fodboldkampe til hurtigere og bedre decision making på banen. Softwaren gør det muligt at skifte den klassiske taktiktavle ud med et digitalt univers, hvor træner og spillere kan træne taktik på den virtuelle fodboldbane.

Virksomheden har pilotsamarbejde med en større dansk Superligaklub, som forventes at konvertere til betalende kunde i forbindelse med lancering i januar 2020. Dertil er der interesse fra en større tysk Bundesligaklub samt et forbund.

Med virksomhedens analyseværktøj vil der hurtigt og nemt kunne foretage kampanalyse, forberede næste kamp og målrette træningsindsatser. Analytikeren vil kunne klæde træneren på til at foretage taktiske dispositioner på et stærkt evidensgrundlag, ligesom træneren med den integrerede VR-løsning nemt og effektivt kan formidle taktik til spillerne samt korrigere uønsket adfærd. Det vil udvikle spillerne taktiske forståelse og markant forbedre spillerne evne til at følge taktikken (undersøgelser viser det kun sker i ca. 20 % af tilfældene).

Målgruppen er i første fase PRO fodbold (topklubber, forbund og broadcast), hvorefter der skaleres til andre sportsgrene og klubber i bredere regi.

Teamet har meget stor erfaring med data, analyse og forretningsudvikling og er førende inden for gamified softwareudvikling.

Virksomhedens mål er indenfor 5 år at erobre 20% af PRO fodboldmarkedet svarende til en omsætning på dkk. 50 mio. Indenfor 10 år er potentialet dkk +500 mio.


Kompetencer

B2B

Bestyrelsesarbejde

Finansiering & Kapitalrejsning

Organisationsudvikling

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Virksomheden og idégrundlag

Virksomheden er startet af T, der har +20 års erfaring med data, analyse og forretningsudvikling samt K, der er førende indenfor gamified softwareudvikling med evne til både at kode og tænke i processer. T og K ser et stort potentiale i at integrere data og teknologi i sporten, dels fordi sporten er langt bagud på digitalisering, dels fordi datadrevet taktik kan give komparative fordele, herunder flere point på kontoen og bedre og dermed mere værdifulde spillere.

Produkt/ydelse

Virksomheden udvikler software, der 1) synkroniserer og stabiliserer trackingdata fra fodboldkampe, 2) gør det muligt, hurtigt og nemt, for fodboldanalytikere at forædle data til taktiske insights, samt 3) integrerer VR, således at taktiske insights kan trænes kognitivt på den virtuelle fodboldbane. Med andre ord klædes træneren bedre på til at kunne lægge den rette taktik samtidig med at spilleren trænes til bedre at kunne forstå og følge taktikken. Softwaren er udviklet af virksomheden i samarbejde med fodboldeksperter, fodboldanalytikere og pilotklub.

Forretningsmodel

Vi har pilotsamarbejde med en større dansk Superligaklub, som vi forventer at konvertere til betalende kunde i forbindelse med lancering 15 januar 2020. Dertil har vi interesse fra større tysk Bundesligaklub samt et forbund. Planen er at rulle ud til top-5 ligaerne med afsæt i 1-2 referencer / show cases jævnfør ovenstående, idet der vil være særligt attraktive vilkår før first-, second- og third movers. Efterfølgende kunder tilbydes 30 dages gratis prøveperiode og herefter køb uden rabat.

I penetrationsfasen sker indsalg ved F2F møder skabt via ambassadører, advisors og netværk, hvorefter interesserede kunder kan afprøve produktet digitalt. I skaleringsfasen vil indsalg i stigende grad foregå digitalt og/eller F2F møder.

Markedet/Konkurrenter

Der er mange spillere på markedet der kan levere data, bearbejde data samt tilbyde henholdsvis videoværktøjer til kampanalyse og VR som kognitiv træning. Der er få store spillere, som dominerer markedet, og som et evt. partnerskab kan give hurtig adgang til mange kunder. Ingen af konkurrenter kan hamle op med virksomhedens evne til hurtigt, nemt og effektivt at omsætte data til bedre taktisk adfærd på banen. Dertil har virksomheden yderligere moduler i pipeline til lancering sommer 2020, som for alvor vil nyskabe markedet.

Vækstpotentiale/mål

Vores mål er indenfor 5 år at erobre 20% af PRI fodboldmarkedet svarende til en omsætning på dkk. 50 mio. Indenfor 10 år er potentialet dkk +500 mio.

Ledelse/Team

På nuværende tidspunkt består vores team af:

T – partner og CEO med ansvar for forretningsudvikling, marked og drift

K – partner og CTO med ansvar for produktudvikling

P – tidligere partner og nu advisor med ansvar for administration og bogføring

TS – advisor med ansvar for kommunikation

M – advisor med ansvar for fodboldfaglig sparring og netværk

KB – advisor med ansvar for funding

S – advisor med ansvar for fodboldfaglig sparring og netværk

DB – medarbejder, programmering

JH – medarbejder, programmering

P – medarbejder, support, UX/QA, VR

Bestyrelse (Advisory Board)

Vi søger en IT advisor samt en fodboldambassadør

Økonomi/finansiering

Vi har modtaget en innobooster dkk 500.000 til udvikling af modul 1+2 som lanceres 15 JAN 2020.

Vi har ansøgt om og forventer accept på yderligere innobooster dkk 500.000 til udvikling af modul 3+4 som lanceres 15 JUN 2020.

Vi skal bruge ekstern finansiering på dkk ½-1 mio. til at finansere market entry i fase 1 og herefter 5-dkk 10 mio. til at finansiere hurtig skalering i fase 2 (i 2021/2022).

Status på udviklingsstadie

Betaversion er i test hos pilotkunde og fungerer på alle væsentlige parametre. Tilbage resterer at optimere workflow, integrere brugerønsker, rette bugs og ”nice” den grafiske oplevelse.

Spørgsmål til panelet

Virksomheden ønsker sparring og input på skalering af salg og organisation samt på fremskaffelse af vækstkapital – herunder følgende:

- Hvilken skaleringsmodel bør virksomheden anvende?

- Hvilken finansieringsplan bør virksomheden vælge?

- Hvilke(n) investorprofil(er) bør virksomheden gå efter?

- Hvilken profil bør virksomheden vælge som IT advisor?

- Hvilken profil bør virksomheden vælge som fodboldambassadør?

Virksomheden søger en IT advisor samt en fodboldambassadør.

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software