, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Etableret e-handelsplatform med tech-stærke founders søger sparring til kapitalrejsning og aggressiv ekspansion, Herning – SPRINGBOARD®

  • 10 Feb 2020
  • 13:00 - 16:00
  • Zacco, kl 13:00 til 16:00 pa Birk Centerpark 40, 7400 Herning
  • 14

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 30. januar 2020
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 30. januar 2020

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

- Valuation

- Hvor/hvordan finder virksomheden de rette investorer

- Ambassadører og/eller advisory board

- Tilføjelse af founder

- Afdækning af- og dækning af manglende kompetencer


Branche: Software/SaaS

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Virksomheden har udviklet et SaaS hvor det er muligt at oprette en webshop meget hurtigt og enkelt. Servicen har i skrivende stund 180 betalende kunder og kan fremvise god traction og solide metrics. Derfor ønskes der at satse stort via øget markedsføringsbudget og tilførelse af ekstra kompetencer til virksomheden.


Kompetencer

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Investor Pitch

Kommunikation

Ledelse

Online marketing

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan

______________________________________________


Idégrundlag

Virksomheden tilbyder en webshop-tjeneste rettet mod mindre virksomheder. Der er ekstremt stort fokus på, at tjenesten skal være nem og simpel at benytte. Prisen for produktet er fleksibel og tilpasser sig kundens egen omsætning.

Idéen opstod på grund af bevidstheden om et hul i markedet. Som mindre/opstartsvirksomhed i Danmark har man reelt ingen muligheder for at få en funktionel og moderne webshop for en overkommelig pris. Det hul dækker virksomheden med sit produkt.

Markedet og konkurrenter

Målgruppen er, i første omgang, de helt små virksomheder. Det skyldes, at denne målgruppe er meget stor og uopdyrket i Danmark.

De største konkurrenter er Dandomain og Smartweb med hver ca. 3000 webshops. Begge disse udbydere benytter ”ældre” systemer som stiller store krav til kundens IT evner. Desuden er priserne hos konkurrenterne meget høje og ufleksible, hvilket virker afskrækkende på opstartsvirksomheder og virksomheder med lav omsætning.

Vækst

Virksomheden kan allerede fremvise positive væksttal (ca. 12% pr. måned). Målsætningen er 3000 kunder om to år.

SaaS produktet er allerede forberedt til internationalisering. Virksomheden forventer dog først at kigge mod udlandet når den har bedre fat i det danske marked.

Team

Virksomheden består af to founders som begge er teknisk mindet. De er meget stærke på udvikling, sikkerhed, hastighed, adoptering af moderne teknologier, skalering osv.

Virksomheden mangler til gengæld erfaring og kompetencer indenfor markedsføring/branding og PR.

Økonomi

Virksomheden har i øjeblikket en omsætning på ca. 15.000 DKK/md og skal vækste fra de nuværende 180 til omkring 700 kunder for at nå break-even.

Virksomheden søger i øjeblikket investorer, muligvis i sammenhæng med tilførelse af kompetencer (kloge penge).

Der søges en kapitaltilgang på 1,5 mio DKK som skal bruges primært til lønninger og markedsføring.

Spørgsmål til panelet

- Valuation

Hvad vil være en realistisk valuation når virksomheden snakker med potentielle investorer?

- Hvor/hvordan findes de rette investorer

Indtil videre har virksomheden sat gang i et forløb med danban.org. Der ud over har virksomheden en kort liste over mediekendte erhvervsfolk som de mener, at det vil give mening at kontakte.

- Ambassadører og/eller advisory board

Hvilke muligheder findes der for at få tilknyttet ambassadører (for at booste networking + PR).

Kan det anbefales at undersøge muligheden for et advisory board?

- Tilføjelse af founder

Nuværende to founders er begge introverte og har det bedst med at arbejde internt/”afskærmet” i virksomheden med tekniske udfordringer. Kunne man forestille sig at finde en ekstrovert tredje founder? Og i så fald, hvordan griber man det an?

- Afdækning af- og dækning af manglende kompetencer

De to founders er pinligt bevidste om, at de ikke er stærke på emner som markedsføring og PR. Et andet område som de er usikre på er generel strategi og virksomhedsledelse. Founders har meget lidt erfaring på dette punkt, og de forestiller sig, at det er vigtigt at være stærk hvis/når de skal satse på en aggressiv vækst med store markedsføringsbudgetter.

Founders er også interesseret i at undersøge muligheden for at hive ekstra kompetencer ind i virksomheden ved at få ”kloge penge” som investering.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software