, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Online: SaaS virksomhed med unik SEO backlink-løsning søger sparring på sin go-to-market og branding strategi – SPRINGBOARD®

  • 21 Oct 2020
  • 13:00 - 16:00
  • EY, kl 13:00 til 16:00 pa online, mødeplatform
  • 17

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 8. oktober 2020
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 8. oktober 2020

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Intro til SPRINGBOARD®:

Virksomheden er en B2B SaaS virksomhed, som udvikler og tilbyder SEO-værktøjer til virksomheder med en hjemmeside.

Skal virksomheder være til stede, så skal de ligge på side 1 på Google og dette kræver relevante backlinks.

Virksomhedens løsning bruger AI til at læse, forstå og analysere hjemmesiders indhold, så brugerne fra virksomhedens platform har mulighed for at række ud og anmode om links direkte fra relevante link muligheder.

Virksomhedens prototype fik på de 3 første dage efter at have åbent for tilmeldinger til beta-venteliste samlet 1280 tilmeldinger fra hele verden og har tiltrukket interesse fra amerikanske kapitalfonde.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer indenfor ”Software/SaaS” samt følgende tre temaer (prioriteret rækkefølge):

SaaS

Online marketing

Marketing og branding


Virksomheden søger sparring på sin Go-to-market-strategi

Herunder:

- Customer acquisition og

- Brand building / kommunikationsstrategi


Branche: Software/SaaS

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Syddanmark


Kompetencer til panelet

B2B

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Internationalisering

It & Systemudvikling

Kommunikation

Markedsanalyse

Marketing & Branding

Online marketing

Prissætning

Salg

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan


______________________________________________


- Idégrundlag – hvad er unikt / produkt/ydelse

Som de eneste i verden analyserer virksomheden relevansen af backlinks og præsentere analysen i et relevans metric, som gør det muligt for marketers at skalere og identificere link muligheder på baggrund af kontekstuel relevans.

Virksomhedens tekst- og kontekstanalyse er kernen af virksomheden, men platformen tilbyder en bred palette af forskellige features, som alle har fokus på kontekstuel relevans af backlinks.

Virksomheder har i dag svært ved at opnå gode resultater i Googles søgeresultater, fordi at Google har strammet kravene for hvad det kræver at ligge højt på Google. Det vigtigste enkeltstående krav, er kontekstuelle relevante backlinks. Problemet er bare, at den SEO-ansvarlige, selv manuelt, skal vurdere relevansen af to sider. Noget som umuliggør skalering af relevant link building.

Virksomhedens løsning fjerne behovet for manuel vurdering af relevans, samt gøre det væsentlig nemmere for de SEO-ansvarlige at skalere relevant link building.

- Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Virksomhedens forretningsmodel er primært baseret på månedlige abonnementer.

F.eks.: Premiumløsning som indeholder X antal nye link muligheder om måneden, fuld adgang til alle funktioner, API adgang, 1000 tilknyttede sider, 800 link requests om måneden og 372 tekstanalyser om måneden - til en fast pris

Virksomheden har også gratis konti, hvor man har begrænset adgang, men hvor der er mulighed for at købe ekstra link requests og tekstanalyser til en stykpris Samme mulighed har betalende brugere, men der er tilkøb billigere.

Virksomhedens fokuskunder har været bureauer og brands med in-house SEO-afdelinger globalt, efter at have testet market-fit, har tilmeldingerne til virksomhedens platform vist at det både er små blogejere til store virksomheder, som har tilmeldt sig.

Markedet er stort, crazy 500+ milliarder $ stort, og virksomheden er helt overbeviste om at man godt kan tage et fint stykke af kagen, da link building alene står for 32% af hele markedet.

Der findes en håndfuld konkurrenter på link building markedet, som de fleste arbejder med autoritet, statisk SEO forbedringer eller link building outreach. Ingen nuværende løsninger adresserer relevans, hvilket gør at virksomheden er den eneste, der opererer med vores niche.

- Vækstpotentiale/mål

Virksomhedens mål er ikke bare at være verdens første SEO-værktøj med fokus på kontekstuel relevans af backlinks, men at være verdens førende link building værktøj.

Virksomhedens mål inden for tre år, er at få 50.000 brugere på platformen, hvor 20% er på betalte abonnementsbaseret planer med en gennemsnits omsætning på 1.000 pr betalende bruger pr. måned. Dertil forventer vi at 30% af den resterende brugerbase i gennemsnit bruger 65 kr. på mikrotransaktioner om måneden.

Dette giver en potentiel månedlig omsætning på knap 11 millioner kr.

- Ledelse og team

Teamet består af:

Stifter og CEO, 8 års erfaring med SEO og stifter af 6 virksomheder med én exit.

Lead dev, 8 års erfaring med backend udvikling og 3 års erfaring med ML.

Backend dev, 2 års erfaring med backend udvikling.

Frontend dev, 3 års erfaring med frontend udvikling.

Full-stack dev, 2 års erfaring med full-stack udvikling.

Designer, 6 år erfaring med grafisk design og UX.

- Bestyrelse (evt. behov for bestyrelse, drøftelse af bestyrelse og bestyrelsesopgaver m.v.)

Virksomheden har p.t. ingen professionel bestyrelse men et advisory board med 4 medlemmer.

- Økonomi/finansiering

Virksomheden har indtil videre være selvfinansieret. Virksomheden har tidligere modtaget nogle legater og har netop modtaget tilsagn om en InnoBooster fra Innovationsfonden, men ellers har virksomheden bootstrappet hele vejen og har taget konsulentjobs, for at finansiere udviklingen undervejs.

Virksomheden har været i dialog med Business Angels, hvor der enten ikke var et match eller man blev nødt til at bryde forhandlingerne op, grundet starten af Covid-19.

Virksomheden er i dialog med en amerikansk fond, som gerne ser en mulighed i os, men de venter på at virksomheden har bevist at man kan konvertere gratis brugere til betalte brugere.

Virksomhedens eneste indkomst indtil nu har bestået af løbende de konsulentjobs og legater.

- Status på udviklingsstadie (ift. produkt, marked, finansiering mv.)

Første version af tekstanalysemotoren er færdigudviklet og fungere ganske godt med få skønhedsfejl. Virksomheden har allerede en version 2.0 i pipelinen, som forventes at rulle ud november/december 2020. Den kommer til at gøre analysen, matchingen og vores analysescore meget bedre.

Platformen er i beta og har 60% features klar til version 1.0.

Virksomhedens fokus lige nu er funktionerne til at anmode og godkende links, som også er den mest eftertragtede del af løsningens funktioner. Denne funktion forventes at være live i november.

Virksomheden har kun fået en kort berøring på markedet med 1000+ sign ups, hvilket er skabt uden et marketingsbudget. Derfor er virksomheden også i gang med at udvikle kampagner til at få fat i endnu flere brugere ved betalte kampagner.

Selvom virksomheden har fulgt rimelig godt med ift. økonomi, så kan man godt se at mangel på finansiering blive en hæmmesko for skalering. Derfor er virksomheden også i gang med at skabe dialoger med investorer, som kan tage imod virksomheden, så snart man har fået omdannet nogle gratis brugere til betalte.

Spørgsmål til panelet

Go-to-market:

- Hvordan kommer vi forbi gatekeepers og får fat i beslutningstagerne?

- Hvordan bliver vi skarpere på at ramme den helt rigtige kundegruppe?

- Hvordan kan vi eksponeres os internationalt med et ultrabegrænset budget?

Customer acquisition:

- Hvordan sørger vi for at brugere ikke forbliver ”brugere”, men kunder?

- Hvor i processen skal være skarpe på konverteringen af brugere til kunder (marketing, produkt, kommunikation osv.)?

- Hvilke indtjeningsmodeller kan hjælpe os med at omdanne brugere til kunder?

Kommunikation:

- Hvordan får vi os etableret os som verdens førende link building brand?

- Skal vi være i øjenhøjde eller eksperter i vores kommunikation?

- Skal vi fokusere lokalt eller globalt i vores kommunikation?

- Hvordan kan vi vise og fortælle virksomheder at vores løsning er en no-brainer?CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software