, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

ONLINE: Matchmaking platform for kapitalsøgende virksomheder og risikovillige investorer. – SPRINGBOARD®

  • 17 Dec 2020
  • 14:00 - 16:30
  • Beierholm, kl 14:00 til 16:30 pa online, mødeplatform
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: den 9. december 2020
  • Sidste tilmeldingsfrist er: den 9. december 2020

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Intro til SPRINGBOARD®

Virksomheden hjælper kapitalsøgende virksomheder med nemmere adgang til den nødvendige funding. Der tilbydes et legat, en funding matchmaking platform, samt eksponering overfor relevante investorer via virksomhedens udvidet investor-matchmaking-service. Der er i 2020 gennemført flere investeringer.

Punkter til sparring

Kompetencer: Partnerskaber, strategi og forretningsudvikling, skalering af online platforme, Investering/M&A, og erhvervsfremme.

1.Udarbejdelse af ny partnerstrategi overfor større private virksomheder.

2.Skalering af platformens brugere (især startups og investorer) med en faktor 10x.


Branche: IT, Internet, Software/SaaS, FinTech (finans og forsikring)

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Midtjylland


Kompetencer til panelet:

B2B

B2G

Bestyrelsesarbejde

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Kommunikation

Partnerskaber

Salg

Strategi og vækstplaner


______________________________________________


- Virksomheden og idégrundlag – hvad er unikt?

Virksomheden har siden 2018 arbejdet med at kortlægge hele det danske startup-økosystem. I dag fungerer virksomheden som en matchmaking platform for kapitalsøgende virksomheder og risikovillige investorer.

- hvilket problem løser virksomheden?

En af de største udfordringer for startups og vækstvirksomheder er at rejse den nødvendige funding. Det er en kompleks proces, der betegnes som en ”black box” og som samtidig kræver et enormt stort tidsforbrug til opbygning af viden og relevant netværk.

- Hvilken løsning

Virksomheden tilbyder en ”genvej” til investering, hvor udvalgte højkvalitets virksomheder bliver introduceret direkte til relevante investorer. Servicen har fokus på opbygning af investeringscase, identifikation af investorer, samt kontakt- og introduktionsfase.

- Forretningsmodel

Virksomheden tilbyder servicen på en no-cure-no-pay model. Andre alternative revenue streams er brandpartnerskaber, henvisning- og rekrutteringsaftaler og konsulentydelser.

- Kunder

Den primære kunde er startup eller etableret scaleup. Den typiske kunde kommercialiserer en innovativ teknologi og har brug for kapital til at udvikle/skalere forretningen. Derudover er der indgået samarbejdsaftaler med få udvalgte aktører og virksomheder i startup økosystemet.

- Markedet

Der etableres 20.000 startups årligt som tilføjelse til 300.000 aktive virksomheder i Danmark. Hvert år rejser 2.000-5.000 virksomheder ekstern kapital fra private investorer. Det anslås, at der kun i det danske business angel segment hvert år bliver investeret 6 mia. kr.

- Konkurrenter

De største konkurrenter er traditionelle business angel netværk, online portaler, M&A konsulenter, og advokater. De færreste anvender databaseret 1-til-1 matchmaking mellem virksomhedens unikke situation og investors investeringskriterier.

- Vækstpotentiale/mål/ambition

Virksomhedens ambition er at digitalisere måden virksomheder og investorer møder hinanden. Det overordnet mål er at gennemføre 50 investeringer via platformen i 2022.

- Ledelse og team

Det daglige team består af en CEO/founder på fuldtid (cand.merc), en Marketing Manager på fuldtid tilknyttet som konsulent, samt en udvikler/studentermedhjælper på deltid. CEO/founder har arbejdet med funding/investering af startups siden 2011 og har siddet på begge sider af bordet. To udviklere er opsagt i foråret 2020 og der er derfor begrænset udviklingskapacitet.

- Økonomi/finansiering

Virksomheden har til udviklingen af platformen rejst ca. 4 mio. kr. i investering og lån fra et familiekontor og Innovationsfonden. Virksomheden går nu fra udvikling til drift. Det er ikke muligt at trække på tidligere investor og virksomheden er afhængig af vækst i omsætningen.

- Status – hvor langt er virksomheden.

Virksomheden har en service i markedet, der er blevet valideret (mest via håndbåren involvering). Der er således ikke opnået fuldt skalerbart product-market-fit med en høj volumen af flere succesfulde investeringer, der udelukkende er foregået automatisk på platformen.

Spørgsmål til panelet

1.Udarbejdelse af ny partnerstrategi overfor større private virksomheder.

Virksomheden har tidligere indgået partnerskaber med etablerede aktører i det danske startup økosystem. Som noget nyt er der nu indgået en udvidet partnerskabsaftale med en international virksomhed, der ønsker at involvere sig i det danske startup økosystem.

Hvordan kan virksomheden fremover udnytte dette partnerskabspotentiale fra private (primært danske) virksomheder? Hvad skal virksomheden kunne tilbyde for at være attraktiv? Hvilke brancher er relevante? Og hvilken tilgang skal virksomheden tage i dialogen med disse virksomheder?

2.Skalering af platformens brugere (startups og investorer) med en faktor 10x.

Virksomheden lancerede den online platform i sommeren 2019. Alle kernefeatures gik første live i medio februar 2020. Alligevel er der opnået 1.500 startup brugere, 300 investor brugere og 100 økosystem aktør brugere. Der er i alt modtaget 350 pitch decks fra kapitalsøgende virksomheder.

Hvordan kan virksomheden skalere med en faktor 10x på især antal startup og investor brugere? Hvilke konkrete tiltag skal sættes i gang for at opnår dette indenfor 12-28 måneder.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software