, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

ONLINE: Nystartet dansk design & produktion (3D print) af produkter til handicappede og ældre. Sparring på ”Go-to-market” Pitch-SPRINGBOARD

  • 11 Mar 2021
  • 14:00 - 15:15
  • Sønderborg Iværksætterservice, kl 14:00 til 15:15 pa online, mødeplatform
  • 12

Registration

  • TILMELDINGSFRIST: 5. marts 2021
  • TILMELDINGSFRIST: 5. marts 2021


Fokus: Forretningsudvikling

Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden udvikler, producere og sælger produkter for at hjælpe handicappede og ældre i samfundet. Produkterne bliver udviklet i samarbejde med målgruppen og personer rundt om dem - for at dække det præcise behov. Nu skal der gang i salget og sikring af en optimal værdikæde.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer indenfor elektronisk udstyr samt følgende tre temaer (prioriteret rækkefølge):

1.Produkt udvikling/produktion

2.Distributionsstrategi

3.Salg og marketings strategi


Branche: Elektrisk udstyr/elektronik, Handicap/ Rehabilitering

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Sydjylland


Kompetencer til panelet

Afsætning & Distributionskanaler

Marketing & Branding

Online marketing

Produktion

Salg

______________________________________________


Ideen til produktet kom da en af grundlæggernes søster er handikappet og moren havde købt et automatisk raflebæger til 1400 DKK i England. Det kom grundlæggeren hjem og så, og her tænkte han det kan ikke passe at noget så simpelt og ikke ret handy skal koste så meget.

Derfor blev der udviklet et nyt design og det nye automatiske raflebæger koster nu kun 600 DKK og bliver produceret i DK.

Alle vores produkter er 3D printet viklet gør virksomheden meget agil.

Da vi testede det automatiske raflebæger, var vi ude på en specialskole, her kom de samtidig med en anden problemstilling som de behøvede hjælp til at løse. Her designede vi så en Penholder, som gør at det besværlige greb der er på skriveredskaber - gøres lettere med et vandret greb. Den samme institution er vi lige nu ved at udvikle sanseplader med til en af deres elever. Dette gør at vi har set et behov, hvor institutionerne behøver hjælp til at udvikle og producere deres ideer.

Vi har derefter set ved at have udviklet de her produkter at andre også kan bruge de produkter vi har udviklet. Det gør at vi har eksperter med under udviklingen af produktet så det passer til målgruppen som er handikappet, og derefter kan vi sælge det til hele målgruppen og derved tjene udviklingstiden ind igen. Det gode ved 3D printet produkter er at det også er superhurtigt at teste ideer af. Så det ikke tager flere år at udvikle et produkt.

Der er ca. 50.000 med fysiske handicaps i Danmark og ydermere kan vores produkter også have interesse for ældre, hvor der er yderligere 40.000 på plejehjem.

Der er konkurrenter i webshops som importerer og sælger hjælpemidler i Danmark, men der er ikke nogen som tilbyder samme udvikling og produktion af produkter som vi kommer med. Derudover er det at vi 3D printer vores produkter også ret nyt.

Målet med virksomheden er at hjælpe personer, som ikke selv kan, og derved hjælpe samfundet imens man tjener penge på det, så man kan hjælpe endnu mere.

Ambitionen er at nå ud til alle Bosteder og institutioner i Danmark og derved have en stor kunde base hvor man når man udvikler et nyt produkt hurtig kan skubbe den ud til alle de andre institutioner og bosteder. På sigt vil Sverige, Norge og Tyskland også være oplagte mulige markeder at besøge.

Virksomheden består lige nu af 3 grundlæggere. Første mand er ingeniør i mekatornik og er gået fuld tid i februar 2021. Anden mand studerer mekatronik. Tredje mand studerer Business administration. De 2 studerende er færdig til sommer 2021.

Lige nu er virksomheden registret som en enkeltmand virksomhed i første grundlæggeres navn.

Dette team gør os stærke i produktudvikling og tredje mand gør at vi letter kan få det ud til kunderne. Ambitionen er også at skabe et brand som forbindes med smarte løsninger til en fair pris med god kundeservice så kunderne vil udvikle og købe vores produkter.

I 2020 omsatte vi for 10.000 DKK med kun et underskud på 130 DKK. I januar 2021 har vi omsat for 2500 DKK og vundet 5000 DKK fra Sønderborg iværksætter pris. Dette gør at vi har et positivt resultat på 2000 DKK i 2021 indtil videre. Start kapitalen er finaseret af første grundlægger som også står klar til videre finansiering.

Vi har indtil videre solgt sammenlagt 31 produkter til 16 kunder. Her er både private og institutioner. Vi har egen webshop som lige er blevet forbedret for at få online betalings mulighed.

Spørgsmål til panelet

Hvad tænker panelet ud fra erfaring har den bedste virkning i forhold til salg, når man også vil opbygge gode relationer med sine kunder og opbygge et brand?

I forhold til distribution da vi lige nu har både salg og produktion, burde man skille det ad og lade andre stå for salg og/eller produktion?CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software