, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Online: Ambitiøs virksomhed vil skabe væksteventyr med ÆGTE og velsmagende cider af høj kvalitet - lavet på naturens præmisser – SPRINGBOARD®

  • 10 May 2021
  • 14:00 - 16:30
  • Atradius Denmark, kl 14:00 til 16:30 pa online, mødelokaler
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 3. maj 2021
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 3. maj 2021

Registration is closed


Introduktion til SPRINGBOARD®

Der er en stigende interesse for ægte cider i DK. Udviklingen kan sammenlignes med specialøl for 25 år siden.

Virksomheden er en central spiller i det voksende marked for cider og har både produktion, import, butik, webshop og B2B salg. Den er unik ved både at være importør og have egne ciderbrands – og tilbyder derfor et meget bredere udvalg end andre. Der arbejdes endvidere på etablering af en platform for små danske ciderproducenter.

DK er et æbleland - virksomhedens ambition er det også bliver et ciderland.


Punkter til sparring

1.Online salg: Vi vil gerne være ”stedet” for rigtig cider online. Hvordan bliver vi det?

2.Strategi: Vi fokuserer på online salg. Er det den rette strategi?

3.Branding: Hvordan får vi udviklet virksomhedens brand(s) og skabt et cider community?


Branche: Fødevarer, Handel

Udviklingsstadie: Proof of Business

Region: Hovedstaden


Kompetencer til panelet

Afsætning & Distributionskanaler

Bestyrelsesarbejde

Digitalisering

Distributionskanaler

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Kommunikation

Konceptudvikling

Marketing & Branding

Online marketing

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Virksomheden og idégrundlag

Virksomheden vil udbrede kendskabet til rigtig cider. Cider har fået et dårligt ry. Mange associerer cider med alkopops fordi de har smage Somersby, Rekoderli og deslignende. Disse produkter har dog ingenting med rigtig cider at gøre. Cider er gæret æblemost ligesom vin er gæret druemost.

Det unikke ved virksomheden er, at den både er importør og har egne ciderbrands. Virksomheden kan derfor tilbyde et meget bredere udvalg end andre ciderproducenter. Virksomheden har fokus på at skabe en bevægelse og blive synonymt med ciderbølgen.

Produkt/ydelse

Cider som drik, kan mange spændende ting. Det kan være mousserende og bruges som aperitif til arrangementer, det kan drikkes som alternativ til øl på barer eller til mad i stedet for meget hvidvin. Cider er glutenfrit. En af ciderenes store fordele er, at den har et lavere alkoholniveau end vin, og at man kan få høj kvalitet for en god pris.

Det har været svært for folk, der kendte til cider fra udlandet at få fat i rigtig cider. Virksomheden gør det nemt for forbrugere at få adgang til rigtig cider og få en stor smagsoplevelse.

Hvilken løsning

Import og produktion af cider.

Forretningsmodel

Salg B2C og B2B. Virksomhedens ambition er at blive den førende forhandler af rigtig cider i Danmark. Den sælger gennem webshop og en lille butik direkte til forbrugerne. Derudover sælges der til restauranter, barer og caféer primært i København men også i Aarhus. Virksomheden laver også cidersmagninger, og har haft stor succes med online cidersmagninger på de sidste.

Kunder

Historisk har kunderne været folk, der kender til cider fra udlandet, og som ikke har kunne få det i Danmark. De sidste par år er det dog gået op for flere at cider er noget andet end Somersby. Vores kunder er primært under 25-35 år fra Københavnsområdet for B2C salget, men ældre aldersgrupper er også bredt repræsenteret. Cider kan meget forskelligt og er derfor interessant for forskellige målgrupper som f.eks. ølentusiaster eller folk der godt kan lide naturvin.

Markedet

Markedet for rigtig cider er utroligt lille, men i vækst. Da virksomheden startede for 4,5 år siden, var det stort set kun engelske pubber der havde rigtig cider, der var meget få danske producenter, og man kunne stort set ikke købe cider online. I dag har alle bedre ølbarer min. en cider på kortet og cider er også at finde på mange af de bedste restauranter. Særlig interessant er udviklingen på producentsiden, hvor der er kommet 10-15 nye (mindre) ciderier de sidste par år. Derudover er rigtig mange begyndt at lave cider på hobbybasis. Forhåbningen er, at udviklingen vil følge den samme som specialøl gjorde det.

Konkurrenter

Der er flere typer af konkurrenter. Der er andre danske producenter og andre importører af rigtig cider. Virksomheden samarbejder dog med begge typer. Virksomheden sælger andre danske producenters cider i vores butik og webshop ligesom den sælger andre importørers cidere. Virksomheden vil være den bedste til at sælge cider, og være det sted folk går hen for at købe rigtig cider. Den største udfordring ville være, hvis en etableret vinproducent, der var gode til at sælge online begyndte at satse hårdt på cider, og begynde at importerer en masse cider selv. Derfor er det vigtigt for virksomheden at få etableret sig, som ciderspecialisten.

Vækstpotentiale/mål/ambition

Ambitionen er at være med til at skabe vækst for rigtig cider som kategori og få en voksende markedsandel i det marked. Vi havde en stigning på 90% ift. sidste år, og forventer også en fordobling af salget i 2021.

Ledelse og team

Virksomheden består af dens to stiftere. Virksomheden startede i august 2016 men i lang tid var det udelukkende et hobbyprojekt. Siden oktober har den ene stifter været på fuldtid og siden marts 2021 har den anden også.

Økonomi/finansiering

Virksomheden er 100 % selvfinansieret.

Status

Virksomheden er ved at være en bæredygtig forretning, hvor ejerne kan udbetale løn til sig selv. Der er et behov i markedet og folk vil gerne betale for det. Nu skal virksomheden vokse. Flere skal drikke cider og virksomheden skal tage en endnu større del af et voksende marked.

Spørgsmål til panelet

1.Online salg: Vi vil gerne være ”stedet” for rigtig cider online. Hvordan bliver vi det?

Virksomheden tror meget på, at det er gennem online salg og branding, at virksomheden kan vokse. Ingen i virksomheden har dog erfaring med at udvikle og optimere på webshops og at skabe et online brand.

2.Strategi: Vi fokuserer på online salg. Er det den rette strategi?

Der er mange andre måder, hvor virksomheden kan opnå sit formål om at skabe en ciderkultur i Danmark. Virksomheden kunne satse mere på B2B og sælge til flere barer, cafeer, vinbutikker og/eller supermarkeder. Der kunne satses på egne brands og sælge dem til udlandet eller på cidersmagninger.

3.Branding: Hvordan får vi udviklet virksomhedens brand(s) og skabt en cider community?

En af virksomhedens nuværende fordele er et bredt sortiment. Virksomheden kan bl.a. lave spændende smagekasser med mere diversitet end andre producenter eller importører. Hvis andre vinimportører skulle satse hårdt på cider, kan det dog sagtens kopieres. Virksomheden tror derfor, at det er vigtigt at få skabt et brand, og gøre den til billedet på rigtig cider. Lidt a la Mikkeller som er det for øl. På hjemmesiden er bl.a. en guide til hvordan man laver cider, der bliver læst af mange. Hvis virksomheden har hjulpet folk til at lave cider, lært dem hvilket mad der passer godt til cider, osv. er forventningen at en del vil konvertere til loyale kunder. Men hvordan udvikler vi dette område?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software