, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: Nordisk lokalproduceret Premium Gin - ambitiøs virksomhed på vej mod at skabe væksteventyr. Sparring på international vækst, KBH – SPRINGBOARD®

  • 16 Sep 2021
  • 14:00 - 17:00
  • The Trade Council, kl 14:00 til 17:00 pa Fruebjergvej 3, 2100 København Ø
  • 17

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 13. september 2021
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 13. september 2021

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomhedens produkt er Unikke Nordiske Gin til det voksende Premium marked.

Fundamentet er et nordisk samarbejde mellem de bedste mikrodestillerier og en gruppe af de mest respekterede master destilleres, sommeliers og mixologists. Alle med samme ambition om at udbrede de bedste smage Norden har at byde på. Med respekt for Gins arv, byder de unikke Gins på distinkt lokal smag, design og historie.

Ambitionen er min. 3% af verdens marked for Premium/super-Premium Gin segmentet.


Punkter til sparring

1.Strategi ift. vækst internationalt på eksisterende og nye markeder. Gør vi det rigtigt?

2.Kanelstrategi: Har vi det rette fokus på afsætning og hvordan bygger vi værdi i Retail?

3.Resurser/bestyrelse: Har vi den rette struktur/sammensætning til at opnå de internationale ambitioner? Hvordan rejses kapital til vækst?


Branche: Fødevarer

Udviklingsstadie: Proof of Scale

Region: Hovedstaden


Kompetencer til panelet

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Internationalisering

Markedskendskab Asien

Markedskendskab Europa

Markedskendskab Nordamerika

Markedskendskab Skandinavien

Marketing & Branding

Online marketing

Organisationsudvikling

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________


Virksomheden og idégrundlag

Virksomhedens fundament er et nordisk samarbejde mellem de bedste mikrodestillerier og en gruppe af de mest respekterede master destilleres, sommeliers og mixologists. Vi kommer med forskellige baggrunde og kulturer, men deler samme ambition: At udbrede de bedste smage Norden har at byde på. Med respekt for Gins arv, byder de unikke Gins på distinkt lokal smag, design og historie.

- Unikke Nordiske Gin der er klar til det voksende Premium marked.

- Håndlavede small batch Nordiske Gins med lokal autenticitet

- Distinkte nationale Gins destilleret med lokal autenticitet, baseret på originale gin-traditioner og den originale smagsoplevelse med enebær

- Premium Gin baseret på håndværkstraditioner og teknologi blandet med lokal identitet, autenticitet og smag

Produkt/ydelse

Super Premium målgruppen er blevet bredere i takt med at priserne er faldet. De lokale small-batch gins kan levere en enebærsmag der slår alle konkurrenterne takket være deres lokale identitet. Kombineret med selskabets storytelling fra hvert land kan virksomheden tiltrække både kvinder og det allerede modne mande-målgruppe.

Hvilken løsning

Produktion og Eksport af Nordiske Gin

Forretningsmodel

Virksomhedens ambition er at blive den førende Nordiske producent/eksportør af unikke Nordisk alkoholiske drikkevarer – med fokus på Gin. Vi temaer op med de bedste og stærkeste lokale distributører der kan sikre bred distribution samt selekterede kanaler:

- On-Trade (Kun selekterede udbydere)

- Listinger på Monopolerne

- Special Trade samt Online

- Travel Retail & Duty Free

Kunder

Super Premium målgruppen er blevet bredere i takt med at priserne er faldet. De lokale small-batch gins kan levere en enebærsmag der slår alle konkurrenterne takket være deres lokale enebær. Kombineret med vores storytelling fra hvert land kan vi tiltrække både kvinder og det allerede modne mande-målgruppe.

Markedet


Konkurrenter

Kategorien Gin er på mange måder drevet af et højt niveau af innovation. For omkring 10 år siden, var det sjældent at sælge en flaske gin + 150kr. I dag betragtes verdens gin-forbruger ikke engang + 250 kr. som en høj pris for en flaske gin. De sidste information fra Nielsen viser, at Gin på mange markeder inkl. det danske, vil være den største eller næststørste kategori i moderne distributionskanaler, kæmpende mod Whisky eller Vodka. Denne bemærkelsesværdige vækst gør det yderst interessant for butikkerne merværdi pr. solgt enhed. Simpelthen en god forretning at sælge Premium gin. Hjemmeisolering og staycation, nye ord, der skal bruges i disse nye tider. Ved første øjekast ville man tro, at dette ville sætte en stopper for ønsket om at forbruge. Men det har helt klart den modsatte effekt. Flere penge bliver brugt og opgraderinger foretages til bedre kvaliteter, da forbrug til traditionel ude spisning, natteliv, rejser osv. ikke er muligt, i samme omfang som 2019.

Siden lancering af virksomheden har vi fokuseret på etablering af vores unikke Nordic Gin-sortiment indenfor barer, cafeer og natteliv. Da CoV19 ramte vores hovedmarkeder og primære afsætningskanaler, blev vores afsætningen skudt ned. Vi måtte meget hurtigt evaluere og gentænke hele vores forretningsstrategi. Det nemmeste ville være at lukke vores operation, men vi besluttede at blive, dog med nye pejlemærker. I spiritusbranchen vidste alle, at lavere eller næsten intet salg i On-Trade-sektoren i kombination med meget lavere salg i Duty Free/Travel Retail, krævede øjeblikkelig handling.

Vi vidste også, at den danske og europæiske detailhandlere ikke havde tid eller plads til at udvide med de mere end 45.000 Gin-mærker, der blev produceret i Europa, i deres butikker. Selvom kategorien vokser hvert år.

Vækstpotentiale/mål/ambition.


Ledelse og team

Virksomheden består af selskabets grundlægger, som også har hjælp fra yderligere 1 person. Virksomheden startede i april 2018 og afsætter d.d. in Denmark, Norway, Sweden, Finland, Iceland, Spain, Italy, Switzerland, Luxembourg, Belgium, Austria, Germany, US, China, Singapore, Cambodia and Baltic.

Økonomi/finansiering

Virksomheden er 100 % selvfinansieret.

Status

Virksomheden er ved at være en bæredygtig forretning, hvor ledelsen i mindre omfang kan udbetale løn til sig selv. Der er et behov i markedet og forbrugeren vil gerne betale for produkterne. Nu skal virksomheden vokse.

Spørgsmål til panelet

1.Fra lokal til international producent/leverandør?

At bevæge sig udenfor Danmark – Europa, kræver en anden tilgang til afsætning end traditionelt regional afsætning. Har selskabet den rette tilgang og kan selskabet imødekomme en international afsætning

2.Strategi: Vi fokuserer på afsætning via lokale distributører med fokus på On-Trade er Off-Trade mere profitable og hvordan bygger vi værdi i Retail?

Selskabet har været tilbageholdende i relation til Retail marked. Ofte forbundet med større investeringer og velkendte ” priskrig” = mindre indtjening per enhed

3.Resurser: Har selskabet den rette struktur til et internationalt afsæt og hvilken ambition skal selskabet i fremtiden kunne rumme. Trods etablering i april 2018 og nuværende eksport til +20 lande, har selskabet begrænset resurser internt. Hvad skal der til for at selskabet gøres parat og eller modnes til en internationalisering

Har selskabet den rette sammensætning for at få den ønskede sparring og assistance til et potentielt væksteventyr og hvordan rejer selskabet kapital til rejsen

Selskabets ejere er sammensat af ”venner” af huset. Selskabet må i fremtiden sikre sig en sparring, så bestyrelsen ikke sidder der af navn men af gavn. Samt at medlemmerne kan bidrage til udvikling af selskabet. Herunder medvirke til sikre af den nødvendige kapital.CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software