, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

ONLINE: Startup vil disrupte markedet inden for medicinsk ernæring ved at tilbyde sondeernæring af naturlige råvarer, KBH – SPRINGBOARD®

  • 23 Nov 2021
  • 14:00 - 16:00
  • Grønbech, kl 14:00 til 16:00 pa online, mødeplatform
  • 16

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: 20. november 2021
  • Sidste tilmeldingsfrist er: 20. november 2021

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Introduktion til SPRINGBOARD®

Sondeernæring er et marked med stort potentiale, som i EU er domineret af to spillere vis produkter består af stærkt forarbejdede fødevareisolater. En markedsundersøgelse viser 40 % af sondeernærede i Skandinavien efterspørger produkter af naturlige råvarer, som giver bedre trivsel og en mere fuldendt og normaliseret måltidsoplevelse.

Virksomheden har udviklet sondeprodukter af naturlige råvarer med kendt næringsindhold, som lever op til krav om vegansk og økologi. Opskrifterne skal nu tilpasses til opstart af storskala produktion (outsources) og derefter salg.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende tre områder:

1.Go-to-market? Hvordan og i hvilket tempo skal markedet indtages?

2.Leverandørsamarbejde, hvordan opnås det mest optimale samarbejde og bedste aftale med en stor producent?

3.Hvordan laves online markedsføring, som lever op til lovgivningen omkring Fødevarer til særlige medicinske formål?


Branche: Fødevarer, Pharma

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Syddanmark


Kompetencer til panelet

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Indkøb

Internationalisering

Marketing & Branding

Online marketing

Produktion

______________________________________________


De eksisterende sondeernæringsprodukter på markedet består af forarbejdede og sammensatte næringsstofisolater, f.eks. maltodextrin, proteinpulver o.l. Nogle sondebrugere ønsker et naturligt produkt pga. dårlig trivsel. Andre fordi det hjælper den sondeernærede til en mere fuldendt og normaliseret måltidsoplevelse. Mange har ikke viden om eller overskud til at blende sin egen sondeernæring og her er virksomhedens produkter en problemløser. Virksomheden tilbyder desuden sondeernæring, som kan bruges af grupper med fødevarepræferencer som f.eks. vegansk og økologisk.

Sondeernæringen er Fødevarer til Særlige Medicinske Formål (FSMF) og hyldestabile. Sondeernæringen kan opnå tilskudsberettigelse efter ordningen om ”grøn recept” ved Lægemiddelstyrelsen.

Produktionen outsources og sondeernæringen sælges som abonnement på egen webshop. Webshoppen kan håndtere recept og fungerer som et fællesskab med rådgivning (faciliteret af virksomheden) og vidensdeling, for den gruppe af patienter eller pårørende, der ønsker at bruge naturlig sondeernæring.

Virksomhedens kunder er primært slutbrugeren med sonde, der bor i hjemmet eller på institution. Virksomheden differentierer sig ved at have unikke produkter men også ved at tale i øjenhøjde, levere sundhedsfaglig rådgivning og skabe fællesskab. I modsætning til vores konkurrenter, kender vi de sondeernærede, er pårørende og forstår de udfordringer og negative følelser, der kan være forbundet med at have en sonde.

Pt. er den eneste leverandør af 100% naturlig sondeernæring i EU, virksomheden. Markedet er pt. domineret af to store spillere, som begge leverer konventionel sondeernæring. Den ene konkurrent i USA har i 2020 opkøbt virksomhedens amerikanske pendant.

En markedsundersøgelse viser at 40% af sondeernærede i Skandinavien (Sk) efterspørger et produkt af naturlige råvarer. Det samlede antal kunder i Sk er 21500. Virksomheden forventer at indtage 12% af markedet frem mod 2026.

Teamet består af Line og Pia (37t/uge) og Marie (8t/uge). Line, stifter er mor til en sondeernæret dreng og har oplevet de problemstillinger som ofte følger med traditionel sondeernæring. Hun har specialiseret sig i udvikling af måltider til sonde og har tidligere erfaring indenfor projekt- og kvalitetsledelse.

Pia, medstifter har arbejdet med klinisk ernæring de seneste 13 år dels i den offentlige sektor og som konsulent og produktchef hos Simonsen & Weel. Pia har specifikt arbejdet med vejledning af sundhedspersonale og sondebrugere, herunder salg af sondeernæring. Det indgående kendskab til sondeprodukter, branchen og markedet giver store fordele.

Virksomheden er pt. støttet af Innovationsfonden gennem programmet Innofounder.

Virksomheden har Proof of Concept og skal nu tilpasse opskrifter til- og opstarte storskala produktion og derefter salg.

Spørgsmål til panelet

1.Go-to-market?

Aggressivt med flere ansatte og større udgifter? Konservativt med færre udgifter?

Hvilke markeder/lande bør virksomheden indtage og i hvilken rækkefølge? Hvordan sikrer virksomheden sin position i de kommende år, hvor konkurrenter formentlig vil lancere lignende produkter?

2.Samarbejdspartnere

Producenten er stor og virksomheden er en lille kunde. Hvordan sikrer virksomheden gode aftaler? Hvor skal virksomheden sætte ind? Eg. pris, betalingsrater, tidsplan eller? Hvad skal virksomheden være opmærksom på?

3.Online markedsføring

Virksomheden er underlagt lovgivningen omkring Fødevarer til Særlige Medicinske Formål hvorfor der gælder visse regler for markedsføring. Hvordan kan virksomheden bedst markedsføre sig online?

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software