, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: Proteiner og gødning fra bæredygtig og cirkulær insektproduktion. Sparring på forretningsudvikling, branding og kapital - SPRINGBOARD®

 • 14 Oct 2022
 • 12:30 - 15:00
 • AZILIS ADVISORY, kl 12:30 til 15:00 pa Bloxhub; Bryghusgade 8; 3. Sal, 1473 København
 • 0

Registration

 • Sidste tilmeldingsfrist er: 7 oktober.
 • Sidste tilmeldingsfrist er: 7 oktober.

Registration is closed


OBS: Aktiviteten er overtegnet og derfor lukket for tilmeldinger

Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden producerer proteinholdige insekter til brug for fødevareproduktion som fx grillpølser, spegepølser og bagemel. Der produceres af restprodukter fra landbruget, som ellers smides ud og tæller negativt i CO2 regnskabet, samt uden brug af medicin, hvilket er enestående.

Som biprodukt opstår en bæredygtig gødning af højeste kvalitet. Det forventes at al gødning i nær fremtid vil afsættes gennem en parter i Sverige, som har 10.000 + forhandlere.

Virksomheden producerer proteiner på en 25 del af pladsen for konventionel fødevareproduktion og med en tiendedel af vandforbruget.

Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende områder:

 • 1. Forretningsudvikling herunder afsætning og afsætningskanaler.
 • Virksomheden er udfordret af forbrugernes traditionelle vaner på fødevareområdet. Hvordan omvendes de?
 • 2. Hjælp til at finde nye områder, som kan introduceres til brug af insekter.
 • 3. Branding (medie og online)
 • 4. Finansiering/ kapital anskaffelse, hvad er mulighederne for at skaffe finansiering eller partnere.

Industri: FN’s 17 Verdensmål, Fødevarer, Agro, Agroindustri

Udviklingsstadie: Pre-Proof of Concept, Proof of Concept, Proof of Business,  Proof of Scale el. Marketshare

Region: København

Kompetencer der efterspørges til panelet:

  • 1. Forretningsudvikling
  • 2. Branding (medie og online) / salg
  • 3. Finansiering/ kapitalanskaffelse

  Virksomheden og idégrundlag

  Produktion af melorm, og gødning som restprodukt. Vi har knækket koden for optimal skalering af larverne og udviklet en række produkter som vi for øjeblikket introducerer på et fødevaremarked som skal kigge efter nye og bæredygtige løsninger til at brødføde verdenen og minimere CO2 udslippet. Herudover er gødningen lugtfri, bæredygtig og cirkulært produceret, hvilket er unik for gødning som bliver en større og større mangelvare, hvad angår flere og flere af de elementer som indgår i gødning.

  Produkt/ydelse

  Virksomheden producerer fødevarer uden brug af medicin og bruger restprodukter som ellers smides ud og tæller negativt i CO2 regnskabet. Virksomheden producerer proteiner på en 25 del af pladsen for konventionel fødevareproduktion og med en tiendedel af vandforbruget. Virksomheden producerer økologisk men må vente på EU for at få lov til at stemple det økologisk.

  Melorm indeholder store mængder af protein, aminosyrer og gode omega-3 fedtsyrer som normalt kun findes i fed fisk kan vi på minimal plads og med minimalt forbrug af vand med restprodukter fra landbruget producerer de vigtige proteiner som er vigtige for at brødføde mennesker.

  Forretningsmodel

  Gennem samarbejdspartnere udvikler virksomheden færdigvare produkter til forbrugerne og leverer enten larver og gødning fra samme. Larverne fodres med økologiske, billige eller gratis restprodukter fra landbruget eller andre økologiske fødevareproduktioner som ølproduktion. Produktionen foregår med foderplaner som vores PHD-forsker udvikler til at maksimere vækst og produktionstid, med delvist egenudviklede produktionsfaciliter og inden for nogle måneder i Danmarks første fabrik i Skævinge bygget til insektproduktion.

  Kunder

  Virksomheden arbejder stadig på at få en eller flere stabile afsætningskanaler og forventer at al gødning i fremtiden vil afsættes gennem en parter i Sverige som har 10.000 + forhandlere. Fødevareprodukter afsættes gennem fødevarebutikker og private

  Markedet

  Forbrugerne skal omvendes på et område, hvor vi har stærke vaner, nemlig den daglige spise. Dette er virksomhedens største udfordring.

  Konkurrenter

  Få konkurrenter i Danmark, og specielt ikke på det insekt vi producerer. Der findes en større spiller i EU som er Ynsect(F). For nylig er Robert Downey Jr. gået ind i virksomheden med ca. 350 mio. dollars og totalt har virksomheden rejst 450 mio. Euro til at vækste produktionen med op imod 100 gigant virksomheder på verdensplan, som skal producere en række forskellige insekter, herunder også den som virksomheden producerer.

  Vækstpotentiale/mål/ambition

  Når markedet vender og 100 tilegner sig tanken at vi skal spise proteiner fra insekter - lige som exv. da markedet vendte for sushi, så er vækstpotentiale enormt. Virksomheden regner med at at virksomheden organisk kan vækste ved at ramme de kanaler og grupper af forbrugere som først tager tanken til sig og vores ambition er vækste med en faktor 10 per år, indtil at der kommer et egentligt boom. Her forventer vi en meget større vækst.

  Ledelse og team

  Virksomheden ledes af ejer JS med baggrund inden for politiet samt forretningsudvikler AK som har produceret og lanceret fødevarer siden 2004.

  Økonomi/finansiering

  Virksomheden har anvendt en række år på at knække koden til at kunne skalere produktionen. Der er i samme periode opbygget en større gæld til virksomhedsejer der privat har finansieret selskabet. Virksomheden forventer at salget fra 3 kanaler kan gøre virksomheden selvbærende inden for et år, nemlig gødning, grillpølser og beslægtede produkter samt proteinpulver til fitnessbranchen.

  Status

  Al gødning der kan produceres, hvilket i forholdet larver til fødevarer / gødning fra larverne er ca. 1/1 menes at være afsat i fremtiden hvis en igangværende forhandling går på plads inden for 1-2 måneder. Grillpølser og proteinpulver er de 2 mest relevante projekter som skal køres rigtigt på plads i efteråret og forhåbentligt vise sig som proof of concept mht fødevarerne. Herudover forventes virksomhedens nye fabrik at være færdigbygget inden årets udløb eller senest i det tidlige forår.


  CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
  Powered by Wild Apricot Membership Software