, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: SaaS løsning styrker emotionel og mental trivsel i parforholdet - SPRINGBOARD®

  • 08 Nov 2022
  • 14:00 - 16:30
  • Beierholm, kl 14:00 til 16:30 pa Knud Højgaards Vej 9, 2860 Søborg
  • 18

Registration

  • Signup deadline: 1. november.
  • Signup deadline: 1. november.

Registration is closed


Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden har udviklet en selvcoaching app, som er et dialog-, proces- og kommunikationsværktøj, som vil gøre det nemt for par at forstå og prioritere hinanden – med henblik på at fremme parforholdskvaliteten.

Det er et let og brugervenligt redskab til personlig og relationel udvikling, som er designet til at skabe flow i kærlighedslivet. Redskaberne i appen er baseret på evidens og best practice inden for adfærdsdesign, (AI) anerkendende og løsningsfokuseret coaching.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende områder:

Forretningsudvikling

  • • Hvordan kan virksomheden geare antallet af brugere?
  • • Hvilke strategiske partnerskaber bør virksomheden fokusere på at indgå?
  • • Hvordan kan virksomheden stimulere en adfærdsændring hos forbrugerne, fra at vise interesse til at foretage et køb?

Salg og marketing

  • • Hvilke omkostningseffektive salgs- og marketingindsatser bør virksomheden fokusere på?

Finansiering

  • • Hvordan bringer virksomheden sig i en position til at rejse i niveauet kr. 1 million, herunder en diskussion af kommunikation/budskaber, KPI’er, timing, relevante investorer, valuation mv.?


Industri: Velfærdsteknologi, Health Care, Sundhed, Rehabilitering

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: København

Kompetencer der efterspørges til panelet:

  • Forretningsudvikling
  • Marketing & Branding
  • Finansiering & Kapitalrejsning

Missionen

“Vi vil gøre det nemt for par, at forstå og prioritere hinanden”

Problem

Der er 2,7 millioner mennesker i parforhold i Danmark. 42% bliver skilt.

Koster kr. 27 milliarder om året - misser og dårlige parforhold sænker livskvaliteten, arbejdsevnen og er en stor samfundsomkostning.

Manglende indsigt - når par mister indsigt i sig selv, evnen til at kommunikerer og lysten til hinanden, bliver forholdet nedbrudt.

Utilfredshed - 28% har markant og væsentlige problemer i parforholdet.

Manglende kommunikation - 20% mener ikke de har evnen til at kommunikere.

Par fortryder brud – 4 ud af 10 fortryder et brud.

Manglende redskaber - der mangler et let tilgængeligt selv-coaching redskab til par.

Løsning

Løsningen (en App) er et selv-coaching, kommunikations- og procesværktøj, som bygger på best practice i coaching, med afsæt i en anerkendende og løsningsfokuseret tilgang

Det er et let tilgængeligt, nemt og værdiskabende redskab til par for, at udvikle og styrke parforholdet

Løsningen indeholder bl.a. 375 dialogkort, trivselsmåling, historik overblik, reflektionsnoter, de 6 kærlighedssprog, ugens fokus og handlings påmindelser

Redskabet kan reducere misforståelser, give mere indsigt og livskvalitet i modsætning til at lade stå til

Markedet

1,35 millioner par i Danmark alene (total addressable market, TAM), heraf er 877.500 relevante.

61 millioner par i EU (TAM), 158 millioner par i USA (TAM).

Forretningsmodel

Kr. 59 pr. måned pr. par.

Ledelse og team

Founder / CEO

Domæne ekspert, 20+ år som professionel relationscoach. Specialist indenfor evidensbaseret og løsningsfokuseret tilgang med fokus på forandringsprocesser.

15+ års erfaring som iværksætter, og selvstændig coach. Initiativtager, projektleder og rådgiver for foreninger, kommuner og virksomeder at kvalitetssikre projekter med mennesker i centrum.

Team

Strategisk DesignMa.i IXD, IT fra ITU (UX research, digital produkt og service design). Product Manager, Opfinder, SaaS Founder, af innovativ App til indkøbere, som bruges i 15 lande. Investor

Ekstern udvikler /Tech samarbejdspartner Adapt: ekspert i backend udvikling, systemarkitektur og applikationer som Tailwind CSS m.m + i frontend webudvikling, flutter, Drupal.

Stærkt advisory board bl.a. med en CFO, CTO og Legal advisor. Vi har brug for at få tilført flere kommercielle kompetencer, som kan støtte udvikling af ideen og videreudvikle forretningsmodellen.

Økonomi/finansiering

August 2021 fik virksomheden en investering på kr. 250.000, anvendt til udvikling, hosting, teknisk/udviklings drift og lign.

Virksomheden søger pt. kr. 1 million, blandt andet til:

Onbording med adfærdsdesign, ux, ui og kodning. Derudover udvikling, ændringer og optimering, af feedbacken fra vores brugertester. Udvikling til android og engelsk version. (Forudsætning for at par med forskellige telefoner og sprog kan bruge appen.)

+ Udarbejdelse og udvikling af test ,quiz der optimere bruger oplevelsen og gør den mere personlig ved at skabe produkter der er mere interaktiv og med tvist af gamificering.

Automatisering og e-mail marketing. Opsætning af brugerflow, Automatiseringe af e-mails system. Derudover til content, kundekontakt/kundeservice, testning, validering og optimering og blive helt skarp på brugernes adfærd, behov og ønsker for at skabe en målrettet og bærdygtig virksomhed.

Salg og marketing strategi og implementering via IG, Fb, e-mailmarketing evt. tik tok. Delmål at erhverve 1.000 tilfredse bruger.

Udvikling af CMS system. Udvikling af Admin/dashboard til brugeren, men også til virksomheder (Behandler, terapeuter mv.)

Flere produkter brugerne kan vælge imellem: Boost Your Love, Boost Your self, Bost Your Family osv.

Status – hvor langt er I?

Virksomheden har udarbejdet en velfungerende MVP app løsning til iOS, som er tilgængelig i App Store med 14 dags gratis prøveperiode.

Udarbejdet en abonnementsløsning der teknisk fungere og en prismodel på kr. 59 for et abonnement som giver adgang for to personer. Prisemodellen er med afsæt i en af vores brugerundersøgelser med 101 svar.

Virksomheden har haft 25 betatester igennem og har udarbejdet en rapport med plusser, minusser, udtalelser, data m.m. Man har i skrivende stund 7 betalende kunder. Tilkendegivelses brev fra en virksomhed, som gerne vil tilbyde løsningen til deres medarbejdere, som en del af deres personalehåndteringsstrategi og goder. Er i skrivende stund i dialog med en kommune, som har vist interesse for løsningen, som en forebyggelsesindsats via §11 i Serviceloven.

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software