, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

FYSISK: +20 mio. kr. hobbybutik i København – salgsmodning vs. generationsskifte? - SPRINGBOARD®

  • 16 Jan 2023
  • 14:00 - 17:00
  • Bloxhub, kl 14:00 til 17:00 pa Bryghusgade 8; 3 Sal, 1473 København
  • 14

Registration

  • Tilmeldingsfrist: 9. januar 2023.
  • Tilmeldingsfrist: 9. januar 2023.


Introduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden er en hobbyforretning i det indre København som er etableret i 1983 og flytter til sin nuværende lokation i 1995. Den nuværende ejer har ejet forretningen siden 2016.

Ejer står overfor en stor udfordring: salg til ekstern investor, alternativt generationsskifte til ejerens datter.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende områder:

      • • Panelet bedes diskutere hvad der giver bedst mening for den nuværende ejer: salg til ekstern investor eller generationsskifte
        • o Fordele og ulemper ved de to muligheder?
        • o I det tilfælde virksomheden anbefales solgt eksternt, hvad er timingen, skal den salgsmodnes, og i så fald hvad er de lavthængende frugter og hvordan skal salgsmodningen eksekveres?
      • • Hvad er virksomheden værd?
      • • Hvem ser panelet som købere til en virksomhed af denne type?


          Industri: Handel

          Udviklingsstadie: Proof of Scale

          Region: København

          Kompetencer der efterspørges til panelet:

          • Exit strategi
          • Forretningsudvikling
          • Strategi og vækstplaner



          Situation og udfordring

          Ejeren har gennem et par år haft lyst til at trække sig ud af den daglige drift (i særdeleshed alt hvad der har med personaleansvar at gøre) og det har vist sig, at være udfordrende at finde en køber. Datteren har gennem et par år arbejdet on and off i virksomheden og har nu mod på at overtage virksomheden. Udfordring er, at virksomheden er vækstet temmelig meget de senere år og derfor er man ved at ramme loftet for hvor meget mere man kan vokse på den nuværende adresse. Adressen er vigtig for forretningen. Forretningen har i mange år haft samme adresse, mange ved hvem og hvor forretningen er og det kan have en negativ effekt at flytte den fysiske butik. Webshoppen derimod vil kunne flyttes, men vil der være økonomi til det? Som det ser ud lige nu, kommer omsætningen 50/50 fra butik og webshop. Der skal formentlig en stor inversting til for at etablere et lager til webshoppen på en anden (større og billigere?) adresse. Og er det en god ide nu, hvor ejer er ved at trappe ud af virksomheden? Er det nu der skal stiftes gæld for at fremtidssikre forretningen? Datteren (kommende ejer) har ikke økonomi til det og nuværende ejer er usikker på om hun skal bruges fremtidige pensionsmidler (hun vil helst trække sig ud af virksomheden). Ejer er også usikker på om webshoppen overhovedet er stor nok til at lave den om til en selvstændig forretning. Ejer er sikker på at markedet vil være gunstigt nogle år endnu og temmelig sikker på at forretningen også vil være en ledende spiller i de kommende år. Men hvordan takler man det faktum at man er ved at vokse sig ud af de fysiske rammer? Skal forretningen udvide og hænger det overhovedet sammen med det aktuelle generationsskifte?

          Selve overdragelsen er der nogenlunde styr på. Revisor har lavet en 5-års plan, hvor datteren overtager flere og flere anparter af selskabet. Ejer kan ikke helt gennemskue økonomien idet, men stoler blindt på at revisoren har styr på det.


          Team og ledelse

          A – ejer og Adm. Direktør, 57 år. Uddannet keramiker fra Danmarks Designskole samt tekstilformidler fra Hellerup Håndarbejdsseminarium. Har i en årrække undervist i tekstile fag på seminarie niveau og skrevet 10 bøger om bl.a. strik.

          B – Daglig Leder, 29 år og datter af A/ejer. Uddannet skolelærer i 2020. Har i en årrække arbejdet i restaurationsbranchen, hvor hun har haft og taget stort ansvar. Er ved at overtage virksomheden og begynder en lederuddannelse foråret 2023.


          CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
          Powered by Wild Apricot Membership Software