, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

SPRINGBOARD® Online: Unik digital platform til organisering, registrering og validering af ejerskab på ejendele - “Proof of ownership” via MitID

  • 14 Aug 2023
  • 14:00 - 16:00
  • CONNECT Denmark, kl 14:00 til 16:00 pa Online, Mødeplatform
  • 19

Registration

  • Signup deadline: 7. august 2023
  • Signup deadline: 7. august 2023

Registration is closed



Introduktion til SPRINGBOARD®

Produktet er et unikt digitalt ejendelsregistreringssystem, der bevarer dokumentation, forenkler organisering og sikrer ejerskabsvalidering. Det optimerer beskyttelse af værdier og giver en øjeblikkelig adgang til vigtige oplysninger.

Alle brugere er verificerede med MitID, hvilket gør køb og salg af ejendele sikkert, da man altid ved hvem man handler med. Et stelnummer/serienummer bliver forbundet til en ejendel og ejeren. Ejeren kan altid dokumentere at være den retmæssige ejer af sine ejendele.

Som køber får man sikkerhed for, at man køber det rigtige af den rigtige, da den registrerede ejendel flyttes fra en verificeret bruger til en anden.

Konceptet kan udvides til alle kategorier og flere lande. Forretningsmodellen er en abonnementsløsning. Udover B2C kan løsningen også målrettes B2B og B2B2C.

Virksomhedens ambition er en international forretning og værende et kendt brand i markedet inden for digital dokumentation og skifte af ejerskab.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere, der kan give sparring på følgende områder:

                    1. 1. Virksomheden ønsker panelet uforbeholdne input omkring produktet og valg af de primære value propositions. Herudover sparring på go-to-market strategi ift. at vækste brugere/kunder og opbygning af et troværdigt brand. Skal partnerskaber være i fokus?

                    2. 2. Valg af forretningsmodel - B2C, B2B og B2B2C

                    3. 3. Prissætning/ funding muligheder


                      Branche: Software/SaaS, Andet

                      Udviklingsstadie: Proof of Concept

                      Region: Hovedstaden

                      Kompetencer i panelet:

                      • B2B
                      • B2C
                      • B2G
                      • Finansiering & Kapitalrejsning
                      • Forretningsmodeller
                      • Forretningsudvikling
                      • Online marketing
                      • Partnerskaber


                      Virksomheden og idégrundlag

                      Virksomheden fokuserer på værdiskabelse i tryghed og organisering af ejerskab – primært ejendele med serienummer og på sigt alle ejendele (også uden ID-nummer). Online registrering, validering og verificering af bruger og ejendel, digitalt forbundet via MitID, søgningsfunktion på ID-nummer, ejerskifte, købskæde, med sporbarhed og kvalitetssikring af at man ikke køber hælervarer, men at man køber det rigtige af den rigtige.


                      Produkt/ydelse

                      Vi bruger flere penge på vores ejendele end vi bruger på brugte biler. Dokumentation af ejerskab på ejendele er dog ikke dokumenteret på samme niveau som biler.


                      Utryghed ved secondhand shopping

                      Ca. 250.000 danskere køber årligt 600.000 stjålne varer, uden dokumentation på ejerskab, til en værdi af 2 milliarder kr. derved muliggøres afsætning af hælervarer.


                      Secondhand utryghed og hæleri:

                      - Skab en digital identitet på dine ejendele

                      - I tilfælde af køb/salg kan du bruge “Ejerskifte” funktionen, der gør det muligt at være sikker på at du køber den rigtige ejendel af den rigtige ejer.

                      I dag kan alt forsikres men det kan ikke altid erstattes, grundet dokumentationen.

                      Den seneste rapport fra Global Retail Theft Barometer, anslås det at detailhandlens tab som følge af butikstyveri, svindel og hæleri var på omkring 99,56 milliarder dollars globalt set (en stigning på 5,4% ift. GRTB 2018).


                      Løsningen

                      Løsningen forbinder dit serienummer til din ejendel til dig, så du har nu sikret dig den korrekte dokumentation ift. ejerskab og en erstatningssag.


                      Forretningsmodel

                      Abonnement ordning: Gratis bruger og registrering af én ejendel, basispakke til 99 kr. pr. år for registering af 10 ejendele og premium til 399 kr. for ubegrænset registering - Fokus på micro payment.


                      Kunder

                      I dag privatpersoner, men konceptet kan udbredes til mange brancher f.eks. Hoteller, håndværkere, kontorer, auktionshuse og forhandlere m.fl. – P.t. 7 betalende privatkunder og der er cases med erhverv som gerne vil betale for servicen.


                      Markedet

                      Er stort, og konceptet kan udbredes til udlandet men potentialet er ligeledes bredt inden for brancher, elgiganten har deres eget interne system og vores koncept er eksternt. Mulighed for skalering internationalt. Der er ekstremt mange vinkler og indgange til markedet, hvorfor marketing og branding er meget vigtigt at adressere korrekt fra starten.


                      Konkurrenter

                      Fritz Hansen har lavet et møbelregister, Louis Poulsen har lavet et lamep register, Watch-matters har lavet et ur-register men der findes ikke et sted hvor man samlet al dokumentation et sted og forbinder det digitalt til sig.


                      Vækstpotentiale/mål/ambition

                      Virksomhedens ambition er en international forretning med ekspert kompetencer inden for alle brugere og validering og verificering af alle ejendele (Også ejendele uden ID-nummer) og kendt brand i markedet indenfor digital dokumentation og ejerskifte af ejerskab.

                      I dag kan alt forsikres men det kan ikke altid erstattes, grundet dokumentationen. Den seneste rapport fra Global Retail Theft Barometer, anslås det at detailhandlens tab som følge af butikstyveri, svindel og hæleri var på omkring 99,56 milliarder dollars globalt set (en stigning på 5,4% ift. GRTB 2018).


                      Ledelse og team

                      Ledelsen består p.t. af en CEO og udvikler/programmør.

                      Status er at virksomheden er i dag i markedet med betalende kunder og et salgbart produkt. Fokus er på samarbejde, kapitalrejsning, branding. Der er flere interesserede investorer og virksomheden benytter sit netværk og gratis vejledning, grundet økonomien.

                      CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
                      Powered by Wild Apricot Membership Software