, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

SPRINGBOARD® i København: Startup vil transformere tennis og padel sporten via innovativ udnyttelse af brugte bolde i cirkulær proces

 • 20 Sep 2023
 • 14:00 - 17:00
 • EIFO, kl 14:00 til 17:00 pa Haifagade 3, 2150 Nordhavn
 • 14

Registration

 • Tilmeldingsfrist: 13. september 2023.
 • Tilmeldingsfrist: 13. september 2023.

Registration is closed


Introduktion til SPRINGBOARD®

Hvert år produceres, bruges og kasseres op mod 1 mia. bolde på verdensplan. Virksomhedens løsning afhjælper dette problem ved at sikre genanvendelsen af boldene igennem en række produktions- og indsamlingsloops der øger boldens levetid med op mod +30 år. Der findes pt. ingen skalerbare løsninger på dette problem - vækstpotentiale er derfor stort i et globalt perspektiv.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende områder:

              • Virksomheden søger sparring inden for salg af bæredygtige produkter da man ønsker hjælp til at finjustere salgsstrategien og forbedre kommunikationen. Virksomheden ønsker ligeledes en diskussion af positionering og segmentering.

               Virksomheden ønsker at diskutere offentligt projektsalg for at forstå de nødvendige skridt, dokumentation og relationer, der kræves for at vinde offentlige projekter indenfor bygge og anlæg (legepladser, fodboldbaner, tennis og padel, atletik, skoler og institutioner mm.). Hvilke indkøbsprocesser, lovgivning og krav skal man tage højde for og hvordan øger virksomheden mulighederne for at implementere flere af deres løsninger på en større national skala?

               Hvordan gearer virksomheden deres cirkulære sourcing platform (indsamling af bolde) internationalt?


              Industri: Miljø

              Udviklingsstadie: Proof of Concept

              Region: København

              Kompetencer der efterspørges til panelet:

              • Salg
              • Kommunikation
              • Forretningsudvikling
              I virksomheden ses skrald ikke som affald, men som ressourcer og potentiale. Det er ud fra denne tankegang at produktudvikling finder sted, hvilket i første omgang har resulteret i 3 primære produktkategorier:

              • Recycling af kvalitet- og tryktestet padelbolde upcyclet af brugte tennisbolde. Vi tester alle indsamlede bolde om de lever op til standarderne for en ny bold. Herefter pakkes de og sælges til padelcentre og sportbutikker.

              • Filtpuder som er virksomhedens bedst i test filtpuder lavet af gamle tennis- og padelbolde. De kommer som standard i 2 størrelser og 2 farver, og monteres med enten lim eller skrue. Vi arbejder på udviklingen af nye montage løsninger og størrelser, så vores filtpuder kan indgå direkte i den Europæiske møbelproduktion.

              • Grind som produceres ud fra restmaterialerne fra filtpude produktionen og fungere som sidste led i vores cirkulære produktion. Grind er granuleret gummi der er separeret fra filten som sælges til produktionen af stødabsorberende underlag, lydisolering, nye bæredygtige tekstiler mm.


              Virksomheden har en cirkulær forretningsmodel der i første led handler om at udvikle og administrere et effektivt indsamlingssystem, der skal sikre at brugte bolde ikke ender skraldespanden. Derefter består virksomhedens forretning i at identificere og udvikle skalerbare produkter der essentielt set er baseret på gummi eller filt (polyester), så de indsamlede bolde kan afsættes.


              Virksomheden har traction i alle 3 produkt kategorier. Her er det tydeligt at se hvordan ikke kun produkterne, men også salget af disse er indbyrdes forbundne i et større cirkulært system, hvor værdiskabelse kan garanteres før og efter køb/salg. Det at en tennisbold upcycles til en padelbold, som dernæst upcycles til filtpuder, som derefter recycles som råmaterialer til produktionen af legepladser mm. er helt sikkert virksomhedens primære USP.


              Teamet består af to ansatte og en aktiv kapitalfond med 9 specialister der er ansat til at støtte fondens investeringer med timer og rådgivning. De fleste af virksomhedens produktion og indsamlingsaktiviteter drives i samarbejde med eksterne partnere, hvilket har minimeret den finansielle investering betydeligt.


              CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
              Powered by Wild Apricot Membership Software