, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

SPRINGBOARD® i København: Succesfuld designvirksomhed udvikler unikke intelligente smartwatches. Sparring til salg og vækst på det internationale marked

 • 14 Mar 2024
 • 14:00 - 16:30
 • Lifestyle Lab CPH, kl 14:00 til 16:30 pa Bredgade 66; 2. sal, 1260 København
 • 16

Registration

 • Tilmeldingsfrist: 6. marts 2024
 • Tilmeldingsfrist: 6. marts 2024

RegisterIntroduktion til SPRINGBOARD®

Virksomheden udvikler tidløse klassiske smartwatches med udgangspunkt i den skandinaviske æstetiske design- og kvalitetstradition.

Et enkelt og stilrent ur som viser beskeder og notifikation på arbejde, til fest eller på den daglige løbetur. Et intelligent ur til forbrugeren som hverken skal løbe maraton eller er tech freak. Udgangspunktet er i den skandinaviske designtradition og er inspireret af den klassiske urstil med mekaniske visere og ”hidden OLED screen”.

Med første produkt oplevede virksomheden en markant succes med launch på Kickstarter platform og efterfølgende B2C salg på egen online shop. Der er solgt 2700 units til kunder i 80 lande.

Kundesegmentet dækker et meget bredt spektrum af forbrugertyper, både kvinder og mænd, særligt stærkt repræsenteret i Europa og Asien.

Ambitionen er at skalere den globale organiske vækst og udvikle produkt-porteføljen.


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere, der kan give sparring på følgende områder:

             1. Hvilke aktiviteter bør igangsættes for at sikre den ambitiøse vækst? Hvordan ser panelet bedst vækstpotentialet og hvilke midler skal bruges for at opnå vores mål. Ekstern kapital eller organisk vækst?

             2. Der ønskes sparring til salgsdelen. Hvilken positionering samt bedste salgskanaler til at optimere indtjeningen? Hvordan øges online salget? Input til prissætning af det nyeste produkt og positionering som brand.

             3. Hvilken organisering kan bedst understøtte vækstrejsen? Hvordan opbygges organisationen? Sparring til et advisory board og de kompetencer, der vil være vigtige at tilføre virksomheden i den nuværende position.


                 Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.)

                 Udviklingsstadie: Proof of Business

                 Region: Hovedstaden

                 Kompetencer i panelet:

                 • Forretningsudvikling/strategi
                 • Salg & branding

                 • Organisering/advisory board                 Virksomheden

                 Virksomheden blev etableret ud fra ideen om at skabe et smukt og enkelt smartwatch til alle. Produktetdesignet tager udgangspunkt i den skandinaviske designtradition og er inspireret af den klassiske urstil med mekaniske visere og ”hidden OLED screen”. Udgangspunktet herfor er at udfordre det gængse sporty smartwatchesdesign. Et intelligent ur til forbrugeren som hverken skal løbe et maraton eller er tech freak, men i stedet skabe et smukt ur med smarte funktioner. Et simpelt og smukt ur som viser beskeder og notifikation på arbejde, til fest eller på den daglige løbetur.


                 Produkt/ydelse

                 Uret sælges til vejl. Udsalgspris 246 EUR, og der ydes ifm. kampagnerne en 20% rabat. Foruden uret, tilbydes en bred vifte af remme i eksklusive materialer og mange farver. Første generation af uret blev lanceret i april 2022 på Kickstarter. På blot 45 dage blev der solgt 1.700 units med en omsætning på 2,1 DKKm. Herefter blev der lanceret lokale kampagner i Japan og Taiwan. Der har undervejs været fire firmware opdateringer på uret samt løbende opdateringer af vores Norm Connect app.


                 Forretningsmodel

                 Produktet designes og udvikles af virksomheden og produceret af samarbejdspartner i Asien, hvor produkterne opbevares på lokalt warehouse og shippes ved webordrer til hele verden. Produktionsapparatet kan skaleres til 40.000 units om året på helt kort sigt. Foruden lancering via internationale startup platforme, sælges urene online direkte fra eget website, med leadgenerering via marketing ads på Facebook og Instagram. Onlinesalget startede i januar 2023 og har de sidste måneder ligget med en flot ROAS på ca. 3,2. Der ønskes sparring omkring optimering af eksisterende kanaler samt udvidelse til andre kanaler.


                 Kunder

                 Kundesegmentet dækker et meget bredt spektrum af forbrugertyper, både kvinder og mænd, særligt stærkt repræsenteret i Europa og Asien.


                 Markedet

                 Fokus har gennem hele processen været på det internationale marked og der har været salg til kunder i over 80 forskellige lande. Virksomhedens kunder er tiltrukket af det simple design som samtidig giver smart-funktionalitet, der gør hverdagen nemmere. I det kommende anden generations smartwatch udvides brugerfladen og uret gøres endnu mere intelligent og smart.


                 Konkurrenter

                 Udover de store producenter på markedet der producerer klassiske smartwatch ure, herunder Garmin, Samsung, Apple er Withings formentlig den nærmeste konkurrent. De har i modsætning til virksomheden valgt at integrere den digitale smartfunktionalitet visuelt i urdesignet hvor virksomheden arbejder med en ”hidden screen” løsning.


                 Vækstambition

                 Målet er at fordoble salget i 2024 ift. 2023 samt ansætte en eller to fuldtidsmedarbejdere til understøttelse af salg og logistik. I 2025 skal produktporteføljen udvides og der ønskes organisk omsætningsvækst på 200% ift 2025. Derudover ønsker virksomheden på sigt at blive en del af Google wearOS platformen og derved åbne endnu større vækstpotentiale.


                 Ledelse og team

                 Virksomheden søger sparring til at udvikle organisationen og konkretisere vækststrategien i aktiviteter og prioriteter, herunder tage stilling til behov for kapitalforøgelse fra ekstern investor, f.eks. crowdfunding og eventuelt udvide ledelsen med andre kompetencer.


                 Status

                 Virksomheden skal tage stilling til de kommende aktiviteter i vækstplanen og har gennemført såvel proof of concept som proof af business, men ønsker at skalere salget markant snarligt, da faste omkostninger udhuler profitpotentialet.


                 CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
                 Powered by Wild Apricot Membership Software