This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

SPRINGBOARD® i Taastrup: Skalering af digital modulopbygget styreplatform målrettet bestyrelse, direktion og ledelse, der skaber øget omsætning, kundeloyalitet, trivsel og indtjening

  • 31 Oct 2024
  • 14:00 - 16:30
  • Sparekassen Sjælland-Fyn, kl 14:00 til 16:30 pa Kingosvej 1, 2630 Taastrup
  • 18

Registration

  • Tilmeldingsfrist: 24. oktober 2024
  • Tilmeldingsfrist: 24. oktober 2024

Register



Introduktion til SPRINGBOARD®


Virksomhedens løsning er er modulopbygget styreplatform, der har til formålet at skabe overblik via digital effektivitet med fokus på øget vækst og indtjening. 


Platformen er opbygget på baggrund af founders erfaring og udfordringer fra tidligere ansættelse i virksomheder, som i dag anvender hver deres elementer af platformen. Den kan kobles op mod andre IT leverandører/partnere og herved skabe det optimale overblik ét og samme sted. 


Systemet tilbyder en overbygning til BI-systemer indeholdende følgende moduler: 

1. Salgsbudget/opfølgning. 2. Deep link – Kundesalgsopfølgning. 3. Produktivitet. 4. Projektstyring. 5. Indkøbs- og lagerstyring. 6. Extranet med kunde- & leverandøradgang. 7. Analyse.


Partnerskaber skal etableres med IT udbydere, som ser værdi i at linke deres system op på platformen. 


Forretningsmodellen er tænkt til gratis on-boarding med adgang til én gratis app for at skaffe brugere på systemet. License/Fee pr app - månedlig abonnent (drifts, sikkerhed, oppetid).


Punkter til sparring

Til dette SPRINGBOARD® søges paneldeltagere med kompetencer/erfaring til at give sparring på følgende temaer, udfordringer eller spørgsmål:

Hvordan ser panelet systemets berettigelse og de værdiskabende aktiviteter, som skal skabe succesfuld skalering.

Hvordan vil panelet gå til markedet for hurtigt at få mange brugere på platformen? 

Hvilke brancher og samarbejdspartnere ser panelet som de mest oplagte og relevante for at skabe skalering?

Platformen har som udgangspunkt været anvendt i virksomheder med salg, produktion, lager og logistik. Der ønskes sparring om den kan anvendes overfor et bredere ”publikum”, muligvis via en mere simpel version med 1-2 apps.



  1. Branche: FinTech

        Udviklingsstadie: Proof of Concept

        Virksomhedens CVR-reg.: Sjælland

        Kompetencer i panelet:

        • Go-to-market plan
        • Værdiskabelse
        • Kundemålgruppe/Partnerskaber


        Virksomheden

        Produktet 

        En digital platform, opbygget i apps – ved effektive arbejdsmetoder og transparens øges den interne arbejdseffektivitet og transparens, som sikrer øget omsætning, kundeloyalitet, trivsel og indtjening. Til brug i gennem hele organisationen og til bestyrelsen


        Problemstilling 

        Travlhed og manglende overblik - skaber ikke de optimale rammer for stærke resultater.

        Virksomheder har ofte et ERP + CRM og muligvis PowerBI, men der er stadig plads til forbedringer af underliggende arbejdsprocesser for at binde virksomheden sammen. 


        Løsning

        Løsningen tilbyder et system som sikrer en øget effektiv styring og prioritering (overblik – prioritering). Den giver mulighed for at integrere andre systemer som anvendes i virksomheden.

        Modul for at imødekomme ”Compliance” vil systemet give direktion og bestyrelse en hurtig indsigt. Effektiv styring og opfølgning via deeplink integration til forretningspartnere (kunder & leverandører, m.fl.). Enkel opkobling og tilpasning til Extranet med kunde- & leverandør adgang.


        Markedsmulighed

        Designet med mange apps i ROI, giver mange indgangsvinkler, hvor systemet kan have sin berettigelse på tværs af mange brancher og segmenter. Formålet er at skabe overblik via digital effektivitet med fokus på øget vækst og indtjening. En unik mulighed for at koble ROI op mod andre IT leverandører/partnere og herved skabe det optimale overblik ét og samme sted.


        Forretningsmodel 

        Gratis on-boarding med adgang til én gratis app for at skaffe brugere på systemet. Gratis 5 timer til start up? LinkedIn Gruppe til nyheder, tips og tricks (video med hvad de enkelte apps også kan. Chat med effektiv afklaring. Tilkøb af apps. License/Fee pr app - månedlig abonnent (drifts, sikkerhed, oppetid).


        Konkurrentanalyse

        Umiddelbart er der ikke nogen som tilbyder noget tilsvarende.


        Go-to-Market strategi

        Skabe kunder og vækst ved: Partnerskaber med IT udbydere som ser værdi i at linke deres system op på ROI platformen. Effektiv markedsføring via sociale medier. Målrettet salgsaktivitet – netværk, events, m.m.


        Teamet

        A, Idemanden – erfaring som direktør og forretningsudviklingschef fra virksomheder i Danmark og internationalt.  J, Web developer – digitalization and automation. S, Erfaren E-commerce & online marketing manager


        Traction og milepæle

        Platformen er opbygget på baggrund af erfaring og udfordringer fra tidligere ansættelse i virksomheder, som i dag anvender hver deres elementer.


        Funding

        På nuværende tidspunkt søges ikke funding

        CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
        Powered by Wild Apricot Membership Software