URBAN TREE – EN GRØN LØSNING MED CIRKULÆRT FOKUS
URBAN TREE har fokus på en nutidig bæredygtighedsagenda. De udvikler bæredygtige træ-lignende løsninger til byer, der består af en cementkonstruktion med beplantningsmuligheder. Der er tænkt i cirkulære baner med materialet til konstruktionen, og derudover sikrer planterne en bedre luftkvalitet. Konstruktionen har et multifunktionelt design, som afhjælper følgerne ved skybrud ved at opsamle regnvand, som derefter bruges til at vande planterne med. Med et nutidigt og relevant produkt var sparringspanelet meget positive overfor URBAN TREE og deres præsentation. Ligeledes var URBAN TREE efterfølgende taknemmelig for den brugbare sparringssession.
”Forberedelsen til SPRINGBOARDET har været værdifuld i forhold til at få fokuseret vores udviklingsbehov her og nu. Mødet var dygtigt faciliteret og forberedt, og gav god og nuanceret sparring,” Louise Kjær-Hansen, Co-founder af URBAN TREE.
Da URBAN TREE stadig befinder sig i et udviklingsmæssigt tidligt stadie, står virksomheden overfor et par problemstillinger. Et typisk dilemma, når ens produkt er omkostningskrævende at producere, er især, hvordan man skal håndtere at sælge sit produkt, hvis man ikke har finansiering til en prototype.
HØNEN VERSUS ÆGGET DILEMMA Startups har ofte behov for at sælge deres produkt først, så der på den måde kan opnås finansiering til at producere produktet. På samme tid vil en køber typisk gerne se en prototype, før de vil købe produktet. Det skaber et ’hønen vs. ægget dilemma’ især for virksomheder, der har omkostningstunge produkter.
”Man kan nogle gange tænke i løsninger såsom at finde de 2-3 virksomheder, som er uundværlige for ens produktion og gøre dem til en del af et anpartsselskab, og dermed have hånden på kogepladen,” Randi Trabjerg, Odense Iværksætterservice.
Denne holdning støtter Lars Poulsen fra Cognitio Advisory og nævner at Speed to Market er vigtigt at fokusere på for URBAN TREE og at det derfor er værd at invitere produktionsvirksomheder med ombord.
Sparringspanelet kom også ind på andre muligheder, hvis man for eksempel ikke vil afgive for mange andele i virksomhedens opstarts fase, såsom at deltage i konferencer, hvor andre virksomheder sponserer støtte til de bedste idéer såvel som at søge soft funding hos fonde og andre organisationer.
KEY TAKE AWAYS Udover de nævnte råd kom sparringspanelet også omkring følgende generelle KEY TAKE AWAYS til startups i deres diskussion:
- Tænk Customer Experience Management. Hav fokus på, hvad der er væsentligt for kunden at vide og hvad deres outcome er - Det er uforpligtende at opsætte et advisory board og en god måde at få flere tanker med ombord
- Det er ofte en god idé at ansætte en dygtig salgsprofil med økonomisk forståelse, især hvis man vil skalere salget hurtigt og effektivt - Når man tænker internationalisering, kan det være en idé fra start af også at overveje internationale samarbejdspartnere
Ring endelig til os - alle hverdage mellem 9.00 - 16.00: