This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Deleøkonomisk og disruptiv online markedsplads for designprodukter søger sparring til skalering, Vejle - Springboard

  • 20 Jun 2017
  • 14:00 - 16:45
  • Spinderihallerne / Vejle Erhvervsudvikling, kl 14:00 til 16:45 pa Spinderigade 11, 7100 Vejle
  • 13

Registration

  • Vær med som observatør og bliv inspireret af vækstvirksomheden og paneldeltagerne.¨

    Tilmeldingsfristen er fredag den 9. juni 2017
  • Vær med til at give sparring til vækstvirksomheden, og til at netværke med de andre medlemmer i panelet.

    Tilmeldingsfristen er fredag den 9. juni 2017

Registration is closed


Punkter til sparring

- Virksomhedens skalerbarhed og vækstpotentiale

- Vækststrategi - herunder opbygning af den rette organisation

- Go to market strategi (internationalisering)

- Den rette finansieringsform- og tidspunkt til skalering


Branche: IKT - informations- og kommunikationsteknologi

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Disruptiv online markedsplads for bæredygtigt kvalitetsdesign oplever vækst og søger sparring til vækststrategi samt diskussion af virksomhedens skalerbarhed og vækstpotentiale.

Der er især fokus på Go to market strategi, debat af vækstpotentiale samt opbygning af den rette organisation.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Design

Exit strategi

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Internationalisering

Investor Pitch

Jura

Konceptudvikling

Marketing & Branding

Organisationsudvikling

Prissætning

Salg

Strategi

Virksomhedsdrift & Handlingsplan


______________________________________________

Executive summary

Idéen om en ny og innovativ online markedsplads for nyetablerede designere blev afledt af en provokation over traditionelle og omkostningstunge afsætningskanaler for nyetablerede bolig-, interiør- og modedesignere i Danmark, her især designvirksomheder der holder fast i en bæredygtig og kvalitetsbevidst produktion.

Opbygningen af den digitale markedsplads blev skudt i gang i efteråret 2015, og prototypen gik online 1. juni 2016. Virksomheden besluttede sig for at gå engelsk, og lukkede 1. version i december 2016. Den engelske re-version af den digitale markedsplads launchede i marts 2017. Herefter er virksomheden vokset, og projektet bliver større og mere omfattende. Virksomheden har opnået proof of concept og begyndende proof of business.

Virksomheden har sat sig målet om at blive verdens førende markedsplads for nyetablerede designbrands, der viser et højt niveau i design, kvalitet og bæredygtighed i salg og produktion.

Teamet drømmer om, og er klar til at skalere og til at løfte platformenen til næste niveau, at få globalt fodfæste og at skabe verdens førende markedsplads for bæredygtig kvalitetsdesign- og mode - en platform der supporter og fremmer nyetablerede brands, der gør en forskel for vores verden. Virksomheden brænder for at promovere dem, der er modige nok til at tænke kvalitet og bæredygtighed og samtidig give kunderne en markedsplads, hvor shopping giver mening og værdi for alle parter involveret. Både økonomisk og socialt.


En disruptiv salgsmodel

Virksomheden har udviklet en ny salgsmodel, en online delekøbsteknologi, hvor forbrugere kan gå sammen i handler og opnå besparelser på produkter – jo flere solgte i en handel, jo mere sparer alle kunder. Modellen er universel og er ikke set tidligere på det danske marked. Den deleøkonomiske forretningsmodel sikrer sælgere en større indtægt end ved salg hos traditionelle retailere og giver kunder incitamenter til at handle. Samtidig gør modellen designernes kunder til ambassadører, da de rekrutterer flere handlende via sociale medier for at opnå en endnu bedre grupperabat. Virksomheden har skabt en løsning, hvor designernes kunder bliver medarbejdere og ambassadører for designernes brands, når de deler produkterne på sociale medier og rekrutterer nye kunder til gruppekøb. Platformens brands kommer ud til en målgruppe, de traditionelt ikke ville kunne nå gennem markedsføringskroner.


Problem

Nyetablerede designere med bæredygtige og/eller kvalitetsprodukter kan have svært ved at få en permanent fod ind på markedet. Kommissioner og gebyrer hos retailere er høje, og afsætningsmulighederne samt produktionsomkostninger er ustabile, omskiftelige og dyre. Det efterlader de nyetablerede designerne med begrænsede muligheder for omsætning og vækst. Denne nichegruppe af brands, der vokser i antal mangler et online fællesskab og et community, hvor deres kunder kan finde dem et samlet sted.


Produkt/ydelse

Virksomheden samler markedet for bæredygtigt kvalitetsdesign og mode i én online løsning i et let, simpel og æstetisk designunivers, hvor der altid er en økonomisk fordel ved at handle sammen med andre bevidste forbrugere. Slutbrugerne skal ikke lede i spredte nicheforretninger eller vente på fysiske designmarkeder, men kan handle når som helst - hvor som helst - billigere og bedre og sammen med andre bevidste forbrugere med samme interesser.


Kunder

B2B - nyetablerede bæredygtige kvalitetsbrands:

Virksomheden samarbejder med nyetablerede designere inden for kategorierne bolig, accessories, tøj, smykker og kids. Disse varierer fra helt nystartede designere, der primært har omsætning fra fysiske designmarkeder og events til nyetablerede designvirksomheder med omsætning fra fysiske butikker og/eller webshops og fra mindre retailers inden for interiørdesign og mode.

B2C – Slutbrugerne:

Slutbrugerne er kvinder og mænd i alderen 20-45 år. Den primære gruppe er kvinder (70%)*, hvor 30% er mænd.


Målgruppe

Målgruppen er købestærke unge ml. 20-44 år der har en holdning til, hvor og hvordan pengene bliver brugt. Målgruppen tror på fænomener som deleøkonomi, nye samarbejdsformer, velfærdsteknologi og klimavenlighed. Virksomheden henvender sig til generation Y. De er ikke blot højtuddannede og købestærke, de er købere af fremtidens løsninger, og for denne generation er det ikke produkterne de køber. Det er problemerne, produkterne løser.


Markedet

Virksomheden opererer på markedet for upcoming kvalitetsdesign og bæredygtig fashion. Markedet for bæredygtig upcoming design og mode vokser - ikke kun i Danmark, men også i Norden og resten af verden. Med nye teknologier, flere online markedspladser og designfællesskaber bliver det muligt at skabe global opmærksomhed omkring upcoming design og selvstændige upcoming brands generelt. Der mangler en markedsplads for nichemarkedet bæredygtigt kvalitetsdesign- og mode, og virksomheden vil være løsningen på dette behov.


Konkurrenter

I Danmark findes 3 konkurrenter, hvor den største konkurrent er en Europæisk markedsplads. Virksomheden er kendt af sine konkurrenter.

- Vækstpotentiale/mål

- Investering på 5 mio. kr. i 2017.

- År 2017: 6 ansatte

- År 2018: 9 ansatte

- Virksomheden bliver førende og foretrukne online platform inden for upcoming bæredygtigt kvalitetsdesign- og mode.

- Virksomheden vil forandre det eksisterende online marked for upcoming bæredygtig kvalitetsdesign- og mode ved radikalt at påvirke forbrugernes holdning omkring delekøbsoplevelser på nettet.

- Virksomheden bliver startskuddet til en ny international designplatform, hvor bæredygtige kvalitetsbrands fra hele verden sælger designprodukter i ét verdensomspændende designfællesskab byggende på fællesskabet omkring design, bæredygtighed og deleøkonomi.

- Virksomheden bliver et af de førende brands indenfor deleøkonomiske tiltag på globalt plan.


Forretningsmodel

A) Kommissionssalg - virksomheden tjener penge i form af kommission pr. solgt produkt.

B) Abonnementssalg - virksomheden tjener penge på abonnementer til designere.


Ledelse og team

Virksomheden har to ejere samt to medarbejdere. Der udbetales ikke lønninger til ejerkreds eller andre endnu.


Økonomi/finansiering

Virksomheden og teknologien er egenfinansieret af virksomhedens stifter og har modtaget en vækstkaution fra Vækstfonden i etableringsfasen.


Status

Ved åbning af første danske version af markedspladsen oplevede virksomheden en stor mediedækning og interesse/omtale. Investorer meldte her deres interesse, men det var ejernes ønske at opnå større proof of business og et større kendskab til markedet, før afgivelse af ejerandele.

Virksomheden har siden lanceringen af den engelske version oplevet vækst i antal brugere (designere) og salg og har brug for at udvide teamet og opbygge en organisation med de rette kompetencer, herunder softwareudvikling og kommunikation/markedsføring. Siden anden lancering er virksomheden også blevet skarpere på målgruppe og har fundet et marked, der giver større sammenhæng mellem de produkter, platformen sælger og køberne, der er villige til at købe dem.

Virksomheden ønsker nu at søge investering til at vokse og blive en afgørende aktør på markedet.


Spørgsmål til panelet

Virksomhedens skalerbarhed og vækstpotentiale:

Virksomheden ønsker sparring på selve salgsmodellens potentiale og skalerbarhed.

Vækststrategi

Virksomheden har udarbejdet forretningsplan for 2017-2021 og ønsker at søge investering. Virksomheden ønsker sparring på vækststrategi. Herunder opbygningen af den rette organisation.

Go to market strategi

Virksomhedens data og aktivitet på medierne viser, at der er en stor efterspørgsel på konceptet og løsningen på det internationale marked og vil gerne have sparring på “den gode” go-to market strategi.

Den rette finansieringsform- og tidspunkt til skalering

Virksomheden ønsker sparring på form for investeringstype - herunder drøftelse af private/offentlige investorer vs. venture/fondskapital.


CONNECT Denmark — Ryesgade 106 A, 3.tv, 2100 København Ø — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software