This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Bidrag til fremtidens kurs for en etableret og ambitiøs mindre vækstvirksomhed som fremstiller håndlavede desserter, Roskilde - Springboard

  • 26 Oct 2017
  • 13:00 - 16:00
  • CAPNOVA A/S, kl 13:00 til 16:00 pa Universitetsparken 7, 4000 Roskilde
  • 12

Registration

  • Vær med som observatør og bliv inspireret af vækstvirksomheden og paneldeltagerne.
  • Vær med til at give sparring til vækstvirksomheden, og til at netværke med de andre medlemmer i panelet.

Registration is closed


Punkter til sparring

Virksomheden ønsker sparring og input på, hvordan de bedst muligt vækster virksomheden og realiserer deres ambitiøse mål - herunder internationalt på sigt.

- Vækst via nuværende og sammenlignelige forhandlere, via egne butikker, via e-handel eller en kombination af disse?

- Økonomi. Organisk vækst eller tilførsel af kapital?

Hvis tilførsel: Lån, salg af andel eller?

- Distribution?

- Hvad kan gå galt – er der noget vi overser?


Branche: Fødevarer

Udvilkingsstadie: Proof of Business


Virksomheden producerer håndlavede desserter af højeste kvalitet. Desserterne sælges til hoteller, konferencecentre, cateringfirma samt supermarkeder med nogle af landets mest velansete og kvalitetsbevidste i spidsen. Herudover i egen sæsonforretning.

Desserterne håndlaves og virksomheden fremstiller også selv de fleste ingredienser. De smager som hjemmelavet, hvilket både kunder og forhandlere udtrykker positiv overraskelse over, når de smager for første gang. For at håndtere efterspørgslen planlægges både større fysiske rammer og tekniske hjælpemidler, når det er nødvendigt.

Potentialet er stort - også internationalt. Der vil være markeder i udlandet, som vil have større og hurtigere vækstpotentiale, da ”spise-ude”- kulturen er mere udbredt.

Der er på nuværende tidspunkt ikke mange direkte konkurrenter.


Kompetancer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Konceptudvikling

Marketing & Branding

Partnerskaber

Salg

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan

______________________________________________

Virksomheden producere håndlavede desserter af højeste kvalitet.

Helt fra idéfasen, har tanken været at stræbe efter den bedste kvalitet, og konstant løfte den hvor det er muligt. Det betyder f.eks. at virksomheden ikke kun fremstiller desserterne, men også de fleste ingredienser til disse.

Desserternes kvalitet gør at det for forbrugeren er ok at ”springe over” og købe et ”to go” produkt, da kvaliteten er på niveau med en hjemmelavet dessert.

Desserterne laves i rigtige glas og ikke plast. Det er en emballage der stadig passer til convenience markedet, og gør det delikat at spise direkte af.

Det giver desserterne et eksklusivt udtryk, og gør at de kan sættes direkte på bordet.

Desserterne sælges i egen sæsonforretning, til hoteller, konferencecentre, cateringfirma samt supermarkeder med nogle af landets mest velansete og kvalitetsbevidste i spidsen.

Der findes ikke mange direkte konkurrenter, men dog to der skal nævnes.

Den ene sælger produkter af en langt ringere kvalitet, men også til en langt lavere pris. Denne virksomhed og disse produkter er etableret på markedet.

Den anden med produkter af god kvalitet, men snævert udvalg. Denne virksomheds fokus er på andre områder indenfor convenience.

Virksomheden er veletableret på markedet.

Vækstpotentialet anses for stort, om end vejen også er hård, da der ikke er et udbredt kendskab til færdiglavede desserter af denne høje kvalitet.

Desserter som disse, der både omfatter klassikere som citronfromage, rabarbertrifli og æblekage, men også udgaver af cheesecake med havtorn, Brasiliansk chokoladekage og lagkager er velkendte som noget der oftest ”hjemmelaves”, og kunderne skal derfor først lære at desserterne nu findes færdiglavede.

Der vil være markeder i udlandet der vil have større og hurtigere vækstpotentiale, da ”spise-ude” -kulturen er mere udbredt.

Vækstmålene er formuleret ret enkelt med:

1.000 stk. enheder solgt pr. uge.

2.000 stk. enheder solgt pr. uge.

3.000 stk. enheder solgt pr. uge.

Når salget på 3.000 stk. enheder pr. uge er opnået, skal dette salg fastholdes, for stabil omsætning.

Herefter ønsker virksomheden at starte etableringen af egne butikker, der tager udgangspunkt i det fysiske udseende af den allerede eksisterende sæsonforretning.

Økonomien er acceptabel ved 2.000 stk. pr. uge, men skal op på 3.000 stk. snarest, så et mindre stressende arbejdsklima kan opnås.

Salget ligger pt. På 1.200-1.300 stk. pr. uge.

Geografisk er størstedelen af salget i København og Nordsjælland. I sommerhalvåret er der et betydeligt salg i ”feriebyerne” på Sjællands nordkyst.

Kunder her bliver ofte ”helårskunder” når de er hjemme igen.

Grundet tilstedeværelsen i ferielandet, kommer der ofte forespørgsler om forhandling i andre dele af landet, fra potentielle kunder.

Da en af virksomhedens desserter har været i finalen om Sallings Fødevarepris, kommer der jævnligt efterspørgsel fra deres kunder.

Et salg udenfor Sjælland ses ikke som muligt pt, grundet distributionen.

Virksomheden har fra start haft ambition om også at ansætte medarbejdere, der ellers har svært ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Der beskæftiges pt. 3 i flexjob.

For at øge salget er der nu sat fokus på:

* Dialog med nuværende forhandlere om deres idé til øget salg, bedre placering af desserterne, bedre skiltning og information samt uddeling af smagsprøver.

* At skaffe nye forhandlere.

* At få virksomhedens historie i ugeblade og magasiner.

* Øget tilstedeværelse på sociale medier.

* Mulighederne i ”pop-up” smagsprøve uddeling undersøges.

* Mulighederne i salg til virksomheder for brug til møder og personale, undersøges.

* Mulighederne i afholdelse af ”Foredrag”/ kundebesøg mod betaling, undersøges.

Produktionen er i små rammer, der dog forventes at kunne efterkomme en ugentlig mængde på 2.500-3.000 stk., hvorefter både større fysiske rammer og tekniske hjælpemidler vil være nødvendige.

Virksomhedens ejere, der begge er beskæftiget i virksomheden, skal i nærmeste fremtid afgøre, om den kommende vækst skal ske ved egen organisk vækst, ved optagelse af lån eller ved at øge ejerkredsen.

Ligeledes overvejes etablering af bestyrelse eller advisory board.

Spørgsmål til panelet

Virksomheden ønsker sparring og input på, hvordan de bedst muligt vækster virksomheden og realiserer deres ambitiøse mål - herunder internationalt på sigt.

- Vækst via nuværende og sammenlignelige forhandlere, via egne butikker, via e-handel eller en kombination af disse?

- Økonomi. Organisk vækst eller tilførsel af kapital?

Hvis tilførsel: Lån, salg af andel eller?

- Distribution?

- Hvad kan gå galt – er der noget vi overser?


CONNECT Denmark — Ryesgade 106 A, 3.tv, 2100 København Ø — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software