This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Strategi og investering til virksomhed med nyt unikt fødevareprodukt med kæmpe potentiale. Roskilde - Springboard

 • 26 Oct 2017
 • 10:00 - 12:30
 • CAPNOVA A/S, kl 10:00 til 12:30 pa Universitetsparken 7, 4000 Roskilde
 • 10

Registration

 • Vær med som observatør og bliv inspireret af vækstvirksomheden og paneldeltagerne.

  Mandag den 16. oktober 2017.
 • Vær med til at give sparring til vækstvirksomheden, og til at netværke med de andre medlemmer i panelet.

  Mandag den 16. oktober 2017.

Registration is closed


Punkter til sparring

Hvordan vælger virksomheden rigtigt og tager det næste skridt med de mange muligheder virksomheden står overfor i dag? Dansk marked vs. udenlandske markeder? Specialvareforretninger vs. Supermarkeder vs. Restauranter vs. Engros vs. Kantiner? Samarbejder med Easyfood, Stryhns etc.?

Hvad er den bedste finansiering til at nå målet med den valgte strategi?

Hvordan udvikler virksomheden herpå en ledelsesstruktur i virksomheden, som kan bære udviklingsmålene hjem?


Branche: Fødevarer

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden bevæger sig på et helt nyt marked med nye fødevareprodukter og stor efterspørgsel.

Produkterne er et unikke fødevarer baseret på tang fra havet, som taler ind til nye forbrugertrends og spisevaner i Danmark, og som i løbet af få år forventes, at bliver en implementeret del af danskernes hverdag. Virksomheden ridder på en bølge af det nordiske køkken og arbejder på at få produktet ind i vores hverdagsmad.

Virksomheden smigres dagligt af forskellige muligheder og tilbud, og dens evne til at træffe de rigtige valg og beslutninger udfordres derfor hele tiden, når disse dukker op.

Virksomheden ved hvor målet er; + 100 mio. i omsætning indenfor 10 år.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Internationalisering

Ledelse

Markedskendskab Asien

Markedskendskab Skandinavien

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Virksomheden arbejder med fødevarer baseret på tang fra havet, det er nye produkter der taler til nye spisevaner. Virksomheden ridder på en bølge af det nordiske køkken og arbejder på at få produktet ind i din hverdagsmad. Overlevelsesraten for denne type virksomhed (fødevareproduktion) er 3-4% aktive efter 3 år på markedet i detailhandlen. Men der er tillid til at virksomhedens produkt og eksportmuligheder kan gøre denne virksomhed til en succes. Men det kræver at virksomheden træffer de rigtige valg i dag og dermed sikrer at virksomheden kan træffe nye i morgen. Virksomheden har kerneværdier som; Sundhed, Næring og Hverdag.

Virksomheden sælger et unikt fødevareprodukt som taler ind til forbrugertrends i Danmark, som virksomheden i løbet af få år forventer bliver en mere implementeret del af danskernes hverdag. Men er det overhovedet danskerne der skal satses på? Er det det rigtige at gøre?

Billidelig talt står virksomheden på en ø, og skal bygge en bro, men virksomheden ved ikke hvilken vej der skal satses på, og der er kun få forsøg til at ramme rigtigt gr. økonomisk råderum. Virksomheden har muligheder for samarbejder med alt fra Stryhns, Easyfood, Raitan Gruppen, De norske apoteker, Coop, ICA, til Carrefour etc.

Endvidere findes der indenfor virksomhedens branche også muligheder for at gå i retning af kantiner, catering, engros distributører mm.

Skal det være fokus på Danmark, Norden, Europa, Oversøiske markeder?

Det er nogle af de udfordringer virksomheden har brug for bliver vendt og der bliver kastet nyt lys over. Som følge herpå har virksomheden brug for nogle anbefalinger om hvordan virksomheden, med udgangspunkt i det bedste for virksomheden skaffer den nødvendige kapital. Den tror virksomheden på, er derude, men hvordan gør man hvis nu potentialet er så stort?

Virksomheden producerer fødevarer gennem udlicitering således at virksomheden ikke skal binde midler i maskiner og mennesker men kan gøre det i et varelager. Virksomheden bruger kvalificeret hjælp hvor det er nødvendigt, på den måde prøver virksomheden i hverdagen at være meget opmærksomme på egne begrænsninger. Ejerne og folkene bag den primære drifte er tre personer der ikke ved noget videre om fødevarer, men har viden om storytelling, online tilstedeværelse og forretningsplanlægning – til en hvis grænse, der er endnu ting ejerne ikke har prøvet og derfor har virksomheden brug for hjælp.

Brandet er bygget op om Co branding, det vil sige at virksomheden har en højt profileret kok til at udvikle virksomhedens produkter, den har højt profilerede landmænd til at levere smagsgivende ingredienser og virksomheden bygger historien om sig selv og dens placering i verden på lokalt stedbundne værdier som giver rygstød og ærlighed omkring dens produkter.

Virksomhedens kundefokus har hidtil været på specialvareforretninger i Danmark. Men det kan aldrig give nok omsætning til at nå virksomhedens mål og det kræver for meget tid. Virksomheden skal optimeres nu, og der skal sætte skub i væksten. Virksomheden har øvet længe nok.

Virksomhedens konkurrencesituation er forbedret, da virksomheden lige har købt en konkurrent og dermed fået en blandet kundegruppe med engros virksomheder og restauranter ind i dens kundeportefølje ligesom virksomheden nu har fået et nyt brand og en ny historie der kan dyrkes til fordel for afsætningsoptimering af virksomhedens produkter til forskellige aftagergrupper. Tilbage er en reel konkurrent og en stærkt up comming konkurrent på landsplan. Virksomhedens produkt er et højkvalitetsprodukt også i udlandet hvorfor der er plads til andre end virksomheden på markedet uden at den skal gå på kompromis med ambitionerne.

Virksomheden ønsker med dens produkter at udvikle hverdagens mad, at udnytte potentialer og løfte spisevaner ind i fremtiden. Ikke bare for danskerne men verdensborgere i almindelighed. Virksomheden tror på et vækstmål der hedder 100 mio. kr. i årlig omsætning indenfor 10 år. Men det kræver at virksomheden gør det rigtigt og det kræver at virksomheden får viden udefra.

I udviklingen af virksomheden ligger også behovet for kompetencer. I takt med at virksomheden vækster har virksomheden brug for flere hænder, nye kompetencer; Lagerstyring, bogholderi, salgsarbejde, kommunikation, råvareproduktion, faciliteter etc. Det hele vækster når afsætningen vækster. Men måske mest kritisk, kræver det også kapital. Virksomheden har som sådan den kapital virksomheden skal bruge i dag – 400 000 kr. ca. Det kan virksomheden godt holde salget på det danske specialvaremarked i gang for - og virksomheden kan også skabe et overskud. Men så bliver der tale om en årlig omsætning på 2 mio. kr. og en hobby virksomhed. Hvilket virksomheden mener er ærgerligt når der er potentiale til så meget mere…

Spørgsmål til panelet

 • Hvordan vælger virksomheden rigtigt og tager det næste skridt med de mange muligheder virksomheden står overfor i dag?

(Dansk marked vs. udenlandske markeder? Specialvareforretninger vs. Supermarkeder vs. Restauranter vs. Engros vs. Kantiner? Samarbejder med Easyfood, Stryhns etc.)

 • Hvad er den bedste finansiering til at nå målet med den valgte strategi?
 • Hvordan udvikler virksomheden herpå en ledelsesstruktur i virksomheden, som kan bære udviklingsmålene hjem?CONNECT Denmark — Ryesgade 106 A, 3.tv, 2100 København Ø — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software