, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Nyopstartet tech-virksomhed med en potentielt markedsførende løsning søger sparing på salg og markedsføring. Aarhus - Springboard

  • 20 Mar 2018
  • 14:00 - 17:00
  • Holst Advokater, kl 14:00 til 17:00 pa Hans Broges Gade 2, 8000 Aarhus C
  • 11

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 4. marts 2018

Registration is closedPunkter til sparring

1.Salgsmodel

2.Markedsføringsstrategi

3.Strategisk Samarbejde


Branche: Software

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Virksomheden har udviklet en konkurrencedygtig løsning til deling af projektplaner i mellemstore og store virksomheder. Produktet er blevet yderligere fintunet igennem demonstrationer og samarbejde hos et par store virksomheder som passer til produktets målgruppe. Nu er virksomheden klar til at satse på international markedsføring.


Kompetence

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

It & Systemudvikling

Ledelse

Licensering

Partnerskaber

Salg

Strategi

Virksomhedsdrift & Handlingsplan


______________________________________________

Virksomheden og idégrundlag

Projektdrevne virksomheder bruger planlægningsværktøjer til at planlægge deres projektportefølje. Strengt taget er der to favoritter på markedet, Oracle Primavera og MS Project, hvor førstnævnte er det foretrukne redskab hos traditionelle projekt virksomheder (eks. Konstruktion og energi) mens MS Project er langt mere udbredt. Tidligere kunne man købe flere forskellige licenstyper til Primavera i forskellige prisklasser, men siden 2009, hvor Primavera blev købt af Oracle, er det kun muligt at købe én licens – som koster $3.000. På samme måde har MS Project to licenstyper, en standart og en professionel som koster henholdsvis ca. DKK 4.000 og ca. DKK 8.000.

Det kan være dyrt for en virksomhed at alle der deltager i projektet, skal have en adgang til projektplanen, så mange virksomheder vælger kun at give projektsoftware til planlæggere som så sender en masse screenshots og PDF filer videre rundt i organisationen. Resultatet er, at projektdeltagere uden adgang til projektplanen, giver op overfor at kunne følge med.

Det der gør vores produkt unikt i forhold til markedet er vores kendskab til Oracle interne database struktur, hvilket gør os i stand til at lave produktet på en måde hvor det lægger sig tæt op af Oracles. Blandet andet kan man logge ind til virksomheds projekter via sit Oracle login. Det er der ikke andre på markedet der har lavet.

Derudover er vi indstillet på at føre en prispolitik der ligger under markedet. Det betyder at vi kommer til at tilbyde et produkt der kan nogle ekstra ting i forhold til markedet, men til en lavere pris.

Produkt/ydelse

Virksomheder investerer kraftigt i deres projekt afdelinger.

Det er her Project Reader skal bruges hvor én licens koster en tiende del af den dyrere, så alle projektdeltagere kan følge med i tidsplanen.

Kunder

Vi går efter det vi kalder projekt drevne virksomheder. Projektdrevene virksomheder er virksomheder, hvor en stor del af værdikæden, bliver leveret eller eksekveret af et projekt. Ofte er der tale om mellemstore og store virksomheder som har en PMO afdeling og/eller en central planlægningsafdeling. Eksempelvis vindmølle projekter, kapacitetsudvidelser, konstruktion eller software implementering.

Markedet

De store softwareprocenter er på vej væk for faste installation og over til web løsninger. Men brugerne er meget loyale overfor den traditionelle client/server løsning og denne brugerbase vil efterspørge lignende løsninger i mange år endnu.

Konkurrenter

Der er Tre til fem konkurrenter på markedet der udbyder ligende produkter, særlig én stor.

Vækstpotentiale/mål

Vores salgsmål er 1000 licenser fordelt på 10 – 15 kunder.

Forretningsmodel

Vi tilbyder et driftsikkert alternativ til dyre softwarelicenser, så projektdrevne virksomheder kan dele deres projektplaner bedre intern i projektteams eller eksternt med leverandører. Indtjening er baseret på licensstrukturen som en abonnomentsservice, altså en månedspris som faktureres årligt.

Ledelse og team

Ledelsen består af stifteren og teamet består af to freelance udviklere og en freelance kommunikationsrådgiver.

Økonomi/finansiering

Udviklingen er finansieret og udført af stifteren selv. På samme måde er driften af virksomheden finansieret af gældsbreve fra stifteren.

Status

Udviklingsfasen er applikationen er sket mellem juli 2016 til juli 2017. Der skal ikke udvikles mere, kun på kundeforanledning og hvis der findes fejl.

Til dato har vi ikke haft et salg, men vi har lavet et tæt partnerskab med en førende ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed som har været god til at sætte os i kontakt med potentielle kunder.

Vi har også gode kontakter i udlandet, baseret på tidligere forretningsforbindelser, som potentielt kan hjælpe ind forskellige steder.

Spørgsmål til panelet

1.Salgsmodel

Vores salgsmodel er baseret på en slags formel: resultat = kvalitet x kvantitet. Vi tager personlig kontakt til potentielle købere som vi får kontakt til, enten via samarbejdspartnere eller via personligt netværk. Den første kontakt er pr. mail, og efterfølgende tager vi ud til virksomheden og laver en produktdemonstration.

a.Hvordan skal vi forøge vores salg? Skal vi selv forsætte med at lede salgsprocessen eller vil det give mening at ansætte en sælger eller outsource dele af salgsprocessen? – eksempelvis til phonere eller andre.

2.Markedsføringsstrategi

Vores markedsføringsstrategi lige nu er to strenget.

1.Netværkssalg

Via personlig netværk eller via reference.

2.Salg via website

Via links til website fra blog.

Hvordan skal vi nå vores kunder? Indtil videre har vi satset på netværkssalg og har tilfredsstillende hit rate, men alt for få salgsmuligheder. Vi vil allerhelst sælge gennem forhandlere eller direkte fra vores hjemmeside.

Brug af sociale medier

Vi er kommet i gang men indtil videre har vi ikke opnået salg eller interesse gennem sociale medier. Hvad gør vi forkert og skal vi sadle om? Bruger vi de rigtige medier?

3.Strategisk Samarbejde

Vores kerne kompetence er helt klart softwareudvikling og design. Derfor er vi meget interesseret i et strategisk samarbejde med en forhandler eller videresælger. Vi har pt. Kontakt til tre forhandlere som kan videresælge vores produkt.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software