, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Global platform, som gennemfører hurtige og omkostningseffektive markedsundersøgelser, søger sparring til vækst. KBH - Springboard

  • 18 Apr 2018
  • 14:00 - 17:00
  • SpotOn Marketing ApS, kl 14:00 til 17:00 pa Ryesgade 106A, 4. 2100 København Ø
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 16. april 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 16. april 2018

Registration is closed


Punkter til sparring

Virksomheden søger sparring til at opnå funding i en situation, hvor virksomheden er begyndt at få de første gode KPI’er, men samtidig har et væsentligt behov for yderligere finansiering til at skabe vækst i Danmark og USA.

- Funding-strategi

- Partnerskabsstrategi i forhold til funding og kundebase på sigt

- App markedsførings-strategi/generel markedsføring

- PR, branding og online markedsføring

- Partnerskaber i forhold til app markedsføring


Branche: Markedsundersøgelser, Serviceydelser/konsulent/rådgiver

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Virksomheden har udviklet en social medie-platform, som gør det muligt for SMV´er at gennemføre hurtige og omkostningseffektive markedsundersøgelser.

Platformen er tilgængelig i hele verden og har ca. 10.000 downloads med en tilvækst på ca. 20% om måneden. Den er gratis og folk bruger den til at stille hinanden anonyme spørgsmål og lave små meningsmålinger gratis. Det er primært (ca. 50 %) unge piger (13-24 år), der bruger appen.

Virksomhedens community er 100 % automatiseret og globalt. Med andre ord har virksomheden bygget sin egen globale distributionskanal til meningsmålinger, som er fuldstændig skalerbar.

For at nå til ’næste niveau’ skal virksomheden have tilført ca. 2+ mio. til at ansætte en web-udvikler, der kan starte udviklingen af virksomhedens kundeportal. Virksomheden har mulighed for at tjene penge på spørgeskemaundersøgelser sendt til virksomhedens brugere, samt reklamer og evt. in-app purchases, hvor brugerne f.eks. køber et ’boost’ af deres spørgsmål.

Målet er at blive global markedsleder inden for ”do-it-yourselves guick poles”, som er hurtige og omkostningseffektive markedsundersøgelser.


Kompetencer

B2B

Digitalisering

Exit strategi

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Marketing & Branding

Online marketing

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Idégrundlag

Problemet for markedsanalytikere er at få troværdige svar for forbrugere. De skal spørge 1.000+ repræsentativt udvalgte personer. Det er dyrt (50.000 DKK), tager tid (3-4 uger) og kvaliteten er svingende i markedet. Markedsanalytikere kan bruge Epinion, YouGov eller andre panelfirmaer, som benytter sig af email-paneler. Men der er også andre løsninger på markedet.

Meningsmålings-firmaerne er udfordret af faldende svarrater (fra 25% til 10% på ti år), større opt-out af paneler (80% af unge mænd frafalder ved nummer 2 spørgeskema) og dyrere onboarding (op til 200 DKK per ny panelist). Med andre ord gider meget få svare på lange meningsmålinger (gns. 15 minutter lange) i en tid, hvor 30% af internettrafik er på sociale medier og 50% af internettrafik er mobilt. Lange spørgeskemaer gør sig dårligt på en lille skærm, mens man er på farten.

Virksomhedsideen er, at man kan få bedre og hurtige svar ved at motivere svarpersoner i et mobilt socialt medie, hvor det er sjovt at svare på spørgsmål. Derfor har virksomheden bygget et socialt medie, hvor brugerne selv kan stille gratis spørgsmål (et ad gangen), få svar og se, hvad andre svarer. Brugerne stiller spørgsmål eller dilemmaer som kan sammenlignes med radioprogrammet Mads og Monopolet på P4. Der er stillet 10.000 spørgsmål og svaret cirka 100.000 gange på platformen. Ca. 20% af brugerne har stillet et spørgsmål på platformen, og i gennemsnit svarer en bruger på 20 spørgsmål. Der er 30% organisk vækst på platformen, dvs. trafik som ikke er betalt.

I en tidlige virksomhedstest på platformen opnåede spørgeskemaer med 10 spørgsmål svarprocenter på 10%, som kan sammenlignes med svarprocenter i panelindustrien. Virksomheden kan få app-downloads til 2-3 DKK sammenlignet med op til 200 DKK i panelfirmaerne.

Virksomhedens community er 100% automatiserede og globalt. Med andre ord har virksomheden bygget sin egen globale distributionskanal til meningsmålinger, som er fuldstændig skalerbar. Virksomheden har kun delvist bygget det spørge-interface, som virksomheder skal bruge til at stille spørgsmål og betale for at lave meningsmålinger på platformen. Der søges midler til at ansætte en web-udvikler, som kan færdiggøre dette projekt. Alternative forretningsmodeller er native reklamer (lavet fra web i stil med Facebook og Snapchat) eller in-app purchases, hvor brugere f.eks. kan betale $1 for at ’booste’ et spørgsmål.


Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Forretningsmodeller er at sælge meningsmålinger til markedsundersøgelser. Kundekredsen vil være FMCG i fashion og beauty-industrien, idet de fleste brugere på appen er unge kvinder. Men kundegruppen kan udvides til alle, som vil lave hurtige og omkostningseffektive markedsundersøgelser.

Markedet for meningsmålinger er teknisk og konservativt på trods af, at mange kender til konceptet. Således laver selv gymnasieelever spørgeskemaundersøgelser som del af undervisningen. Her bruger de SurveyMonkey, og sender spørgeskemaet til deres venner. Virksomhedens ide er at være lige så nemt at bruge som SurveyMonkey, og så samtidig have svarpersonerne til at svare på spørgsmålene i den anden ende. Google for holdninger - om man vil.

Konkurrenterne i markedet er Google Consumer Survey, Pollfish og danske Opeepl. Alle ligger dog prismæssigt på niveau med den ’email-baserede’ del af industrien, som er Epinion, YouGov, Gallup osv.

Virksomheden ønsker at skabe et produkt, hvor det er omkring 80% billigere at lave en meningsmåling (ca. 5.000 DKK for 1.000 svar på 10 spørgsmål) og dermed udnytte, at mange aktører i markedet ikke har råd til at betale 50.000 DKK for en markedsundersøgelse.


Vækstpotentiale/mål

Virksomhedens vækstmål på den korte bane er orienteret omkring at legitimere casen i forhold til at få en investering på 2-3 mio. DKK, som skal anvendes til at bygge hjemmesiden - samt til markedsføring og derved opnå 50.000 aktive brugere i DK.

På længere sigt er målet at blive global markedsleder inden for ”do-it-yourselves guick poles”, som er hurtige og omkostningseffektive meningsmålinger som SMV´er bruger til markedsundersøgelser.


Ledelse og team

Teamet består af:

S- CEO. Han står for alt andet end at udvikle. Dvs. markedsføring, kommunikation, investor-pleje, fund-raising, app-design mv. Han er phd fra CBS og Stanford og har en baggrund som scient.pol og en master i EU-ret. Han har arbejdet 6 år i konsulentbranchen, hvor han var kunde i markedet for meningsmålinger.

C-CTO. Han står for support af back- og frontend udvikling. Han er phd fra DTU og Harvard i machine learning og computer science.

P-backend udvikler. Han udvikler backend på virksomhedens IT-system.

A-frontend/mobiludvikler. Han udvikler appen til begge platforme.


Bestyrelse

Bestyrelsen består af ledere fra det danske erhvervsliv inden for markedsundersøgelser/meningsmålinger, fintech og datasalg.


Økonomi/finansiering

Virksomheden har modtaget angel investments i 4 omgange på samlet 2,8 mio. DKK og et grant fra Innobooster på 500.000 DKK. Runtime er maj ud 2018. Teamet på fire har alle ejerskab og vil fortsætte uden lån resten af 2018, men uden ny funding, vil det påvirke udviklingen væsentligt. Nuværende månedlige omkostninger ligger på 100k DKK.


Status på udviklingsstadie

Virksomheden har færdiggjort community-appen, som dog hele tiden skal forbedres med nye funktioner osv.

Der er lavet et beta web-spørge-interface, som kun teamet har adgang til. Det skal videreudvikles, så kunder kan stille spørgsmål, se svar og downloade data.


Spørgsmål til panelet

- Hvordan kan man skalere en app’s brugerbase hurtigere? Hvilke markedsføringskanaler er mest effektive?

- Hvilke partnerskaber kunne man indgå til cross-promotion af en app?

- Hvilken funding-strategi er mest optimal? – Mindre beløb, men større chance for funding? Større beløb, men risiko for ikke at få funding i tide, eller slet ikke at få funding?

- Hvor meget bør man søge i funding?

- Hvor kan man søge funding?

- Hvilke strategiske partnerskaber kunne man indgå for at få funding, men eventuelt også for at vækste brugerbase og kundebasen på sigt?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software