, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Livsstil - Etableret producent af hår- og hudprodukter ønsker sparring på branding, markedsudvikling og effektiv kanalstrategi, Aarhus - Springboard

  • 19 Jun 2018
  • 13:30 - 16:30
  • KRIFA, kl 13:30 til 16:30 pa Klokhøjen 4, 8200 Aarhus
  • 12

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 10. juni 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 10. juni 2018

Registration is closed


Fokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

- Branding / kendskabsgrad

- Vækst og indtjening i et nichemarked

- Kanalstrategi

1.Eksport

2.Optimering

- Ledelsesstruktur/ledelsesstøtte

- Finansiering af vækst


Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.), Kemi, Handel

Udviklingsstadie: Proof of Scale


Virksomheden, der er etableret for 9 år siden, udvikler, producerer, markedsfører og sælger højkvalitets- og svanemærkede hår- og hudprodukter til frisørsaloner via sælgere – og til slutbrugere via onlinesalg.

Virksomheden ser et marked i vækst og ønsker at forfølge dette både nationalt og internationalt gennem flere branding, positionering og en optimeret flerkanalsstrategi.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Bestyrelsesarbejde

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Internationalisering

Kommunikation

Konceptudvikling

Ledelse

Markedsanalyse

Markedskendskab Europa

Marketing & Branding

Online marketing

Produktion

Salg

Strategi og vækstplaner

Økonomi & Regnskab


______________________________________________

Frisørsalonmarkedet er drevet af ”vi plejer ” (stor modstand mod nye salgstanker, salgskanaler, onlineshop osv.) Der er ikke velvilje til at lave om på salgsmetoden, da det bedste er kanvassalg, som desværre er dyrt. Det er et kreativt kvindedomineret marked, som er drevet af følelser og ikke særlig meget fokus på at sælge varer, drive virksomhed osv., for at tjene penge. Der er en lang og dyr oplærings- og implementeringsperiode, som kræver mange mandskabstimer før der genereres indtjening.

Når den så er der, er den forholdsvis stabil.

Idégrundlag: At skabe hårplejeprodukter, hårfarver og plejeprodukter uden skadelige stoffer for frisører og forbrugere. Produkterne skal have en ”ægte grøn” profil – uden grønvask (gør produkterne ”grønne” uden at være det!)

Kunderne er MEGET bevidste om at foretage det rigtige valg. Kunder der er bevidste, vil betale for det og er loyale.

Forretningsmodel: Virksomheden sælger både gennem frisørsaloner og via Webshop direkte til forbrugere. Samme vejledende udsalgspris. Frisørerne er med til at holde en høj pris på varerne, da forbrugerne ved at frisørprodukter koster mere. Markedet er i kraftig vækst og virksomheden sælger i hele Danmark via sælgere og undervisere i produkterne hos frisører. Der er to typer salg. Forbrugsvarer i en salon (hårfarver) og salgsvarer (kunder der køber shampoo, conditioner, voks osv. med hjem)

Virksomheden vil gerne skabe mere synlighed for vores brands på markedet, selvom virksomheden ikke har mange penge til det.

Virksomheden har lanceret hårfarver i 2017, og i 2018 kommer der blegemidler til håret. I pipeline (2019/2020) kommer desuden også en ny natur/økologisk serie.

Der er i 2017 påbegyndt eksport til Sverige og Norge, som virksomheden selv distribuerer til.

Virksomheden produktudvikler, producerer og sælger selv varerne.

Konkurrenter: Produkterne er svanemærkede, og det er MEGET svært at få svanemærkede produkter, der samtidig skal præstere på samme niveau som andre professionelle serier. Virksomheden har skabt sit eget ”Blue Ocean”. Virksomhedens produkter præsterer på højt niveau.

”Danskproduceret” er et stærkt statement som sælger, og det holder konkurrenterne med deres udenlandske producerede varer væk!

Konkurrenterne prøver at udkonkurrere virksomhedens produkter ved prisfokusering/rabat ved frisørerne - det er en udfordring. Der skabes tvivl om den værdi virksomheden skaber ved kunderne, via ”snak” og manglende reflektionsevne og evne til at stille kritiske spørgsmål ved vores frisørkunder.

Vækstpotentiale/mål: Der er et stort vækstpotentiale i markedet. Virksomheden har haft en vækst i gennemsnit på ca. 30% de sidste 6 år. Virksomheden har været på markedet i 8 år. Der forventer en fortsat vækst på ca. 15% i de kommende år. Væksten kommer fra flere kunder og salg til eksisterende kunder af nye produkter, blegemidler, naturserie osv. og et øget fokus på onlinesalg. Onlinesalget skal trækkes via sociale medier, tutorials, SEO og generelt meget mere fokus på slutbrugere, da virksomheden tjener mange flere penge på dette. Det store vækstpotentiale ligger på onlinedelen, da der er en begrænsning i produktsalget i frisørsaloner. Frisørsalonerne er vigtige, da de er med til at brande virksomhedens produkter og holde en høj brandværdi og dermed pris.

Ledelse/team: Ejerledet virksomhed med 20 ansatte. Der er en bestyrelse med 4 ejerledere og en ekstern hentet fra bestyrelsesnetværk.

Økonomi/finansiering: Der er i 2017 brugt meget energi på at finde ny bank, og dermed finansiering af nyt tappeanlæg og likviditet til den øgede omsætning. Dette er lykkedes, og der er gode samarbejdsrelationer med den nye bank.

Likviditeten er dog stadig et af de områder der udfordrer virksomheden i forhold til væksten, og den lange proces og tidshorisont der er fra binding i råvarer til færdig faktureret og betalt vare. Det er ikke muligt at lade andre producere, da recepterne og måden varerne bliver lavet på er unik, og faren for at give andre viden er stor. Det vil blive for dyrt.

Der ligger på nuværende tidspunkt en samarbejdsaftale med en strategisk udviklingspartner om betaling af royalty for tidligere produktudvikling. Når denne royalty er betalt opnås fuld ejerskab over recepter og formuleringer. Denne betaling forventes at være gjort over de næste 4 år.

Status på udviklingsstadie (ift. produkt, marked, finansiering mv.): Gode muligheder på markedet,

Virksomheden har konstant fokus på produktudvikling af ”rene grønne” produkter. Der er mange idéer og flere af dem er i pipeline. Det er dog kostbart at sætte alle gode idéer i søen, og derfor er det en prioritering.

Virksomheden er markedsleder i Danmark lige nu på det ”grønne marked” ved frisører.

Omsætningen ved frisørerne er dog begrænset, og denne omsætning er meget jævn og ikke voksende. Markedet på slutbrugerniveau er enormt, og her er virksomhedens vækstmuligheder rigtig gode!

Markedet er i stor stigning på disse områder: ”grønne, rene, økologiske, veganske osv. produkter” Virksomhedens PR- og markedsføringsbureau har også informeret om et stort vækstpotentiale.

Lige pt. er der ikke mulighed for yderligere finansiering, da der i 2017 desværre blev genereret underskud. Dette underskud er opbygget pga. investeringer i nye medarbejdere, nye produkter og nye maskiner. Disse investeringer forventes at give bundlinje i de kommende år.


Spørgsmål til panelet

9.Branding / kendskabsgrad

1.Hvordan øges kendskabsgraden/brandingen og dermed salget af virksomhedens produkter – især direkte til slutbrugere?

10.Vækst og indtjening i et nichemarked

1.Hvor henter virksomheden vækst og samtidig indtjening i et nichemarked (ikke COOP, Nethandel, Normal-kæden, Matas, Dansk Supermarked osv.)

11.Kanalstrategi

1.Eksport

1.Hvordan kan virksomheden opstarte eksport evt. via distributører og samtidig undgå at varerne ender tilbage i Danmark i Bilka til prisdumping, og dermed kannibaliserer vores danske marked?

2.Optimering

1.Hvordan effektiviserer virksomheden salget og dermed minimerer omkostningerne.

12.Ledelsesstruktur/ledelsesstøtte

1.Kompetencemapning

13.Finansiering af vækst

1.Findes der yderligere finansieringsmuligheder der kan understøtte vækstplanerne?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software