, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

”No brainer” eller ”hovedbrud”? Hvordan finansieres go-to-market fasen af simple, men prisvindende consumer products til badeværelset, KBH - Springboard

  • 29 Jun 2018
  • 12:00 - 15:00
  • SpotON Marketing, kl 12:00 til 15:00 pa Ryesgade 106A 3. sal th., 2100 København
  • 19

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 26. juni 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 26. juni 2018

Registration is closed


Fokus: Kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

Hvad findes der af finansieringsmuligheder for denne type virksomhed i Danmark?  Hvordan skal forretningsmodellen evt. justeres for bedst at kunne tiltrække positiv investor interesse?


Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.), Handel

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Der er udviklet en række patentbeskyttede produkter til badeværelset, og den fremtidige pipeline af produkter er stærk.

Kunderne viser stor interesse, men vil først lægge konkrete ordrer, når produkterne er sat i produktion. Det kræver investering i produktionsværktøjer.

Til dette SPRINGBOARD® søger vi specifikke kompetencer inden for forretningsmodeller og finansiering.

Efter Springboard er der afsat tid til netværk. Fra kl. 14 og ud på aftenen er der planlagt et sommerarrangement for medlemmer og gæster – samme sted som Springboard, og lige i forlængelse af dette. Læs mere her: https://connectdenmark.com/event-2926190


Kompetencer

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Investor Pitch


______________________________________________

Formål

Virksomhedens formål at udvikle og markedsføre funky og funktionelt badeværelsestilbehør til en fair pris, der understøtter en moderne og mobil livsstil.


Figur 1 Et af virksomhedens designs: En shampoo-flaske holder, der ikke kræver, at der bores i væggen. Produktet kan (gen)anvendes på enhver glat overflade.

Ideen er at markedsføre en portefølje af simple, men gennemtænkte produkter, der afhjælper ”pain points” (kilder til ”mikro-stress”) i badeværelset. Virksomheden har identificeret ca. 100 processer, der foregår i badeværelset, og skitseret løsninger på ca. 25 identificerede problemer. Af disse løsninger er pt. to produkter helt klar til produktion.

Nogle produkters tekniske funktion er beskyttet af brugsmodeller, andre er designbeskyttet.

Forretningsmodellen er ”B2GenZ”

Virksomheden vil sælge via alle relevante salgskanaler. Fokus er på at nå Generation Z og Millennials med produkter, der ikke ligner deres forældres.

Deres forældre har købekraften, men de unge bestemmer, hvad der skal købes.

I Tyskland alene er der 8.6 millioner Gen Z, der har 7% af købekraften, mens Generation X har 39% og Baby Boomers 29%.

Produkterne vil primært være branded under virksomhedens eget brand, men kan også leveres til større kunder som co-brandede eller white label produkter.

Markedet

Mens konkurrencen inden for køkkenudstyr er hård (og derfor innovationsfyldt), har badeværelsestilbehør ikke gennemgået en tilsvarende udvikling. De fleste produkter er konservative og/eller dyre uden wow-faktor. Enkelte ”funky” køkkenudstyrsproducenter, f.eks. Joseph Joseph fra UK, har for nyligt bevæget sig ind i badeværelsesudstyr, men med relativt dyre produkter.


Figur 2 Virksomhedens placering ift. andre udbydere af badeværelsestilbehør (baseret på virksomhedens egen analyse)

Vækstpotentiale/mål

Virksomheden ønsker at blive den samme type disruptiv spiller i badeværelsestilbehørsmarkedet som Lekué (Spanien) var det i køkkenudstyrsbranchen i 2005-2010 (CAGR på 23% med en omsætning på godt MEUR 28 i 2010, stærk fokus på marketing/innovation med 100 nye produkter introduceret).

Udviklingstadie

- De første to produkter er færdigudviklede og klar til at blive sat i produktion.

- En skalérbar forsyningskæde er på plads med leverandører i Kina og Taiwan.

- Der er afholdt møder med interesserede potentielle FOB-kunder fra UK, Tyskland og Italien, og priser og vilkår er afstemt med disse. Kunderne har tilkendegivet, at de vil afgive ordrer, når de har set de første samples fra egentlig produktion.

Det vil tage ca. 3 måneder fra kapital er på plads til de første samples er klar. Kort tid herefter vil den første salgsfaktura kunne udstedes.

Spørgsmål til panelet

1)Hvad findes der af finansieringsmuligheder for denne type virksomhed – og hvordan finder virksomheden dem?

2)Hvad ser panelet af potentielle snubletråde og svagheder, som virksomheden bør adresse?

3)Hvordan kan virksomheden evt. justere forretningsmodellen for at blive endnu mere interessant som investerings objekt?

4)Hvad skal virksomheden fokusere på de kommende 3 måneder?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software