, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Skalering og kapitalrejsning - Veletableret software virksomhed med produktfokus søger strategisk sparring til skalering, Aarhus - Springboard

  • 29 Oct 2018
  • 14:00 - 17:00
  • Innova Advokatfirma, kl 14:00 til 17:00 pa Mindet 2, 8000 Arhus C
  • 15

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 21. oktober 2018
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 21. oktober 2018

Registration is closedFokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

- Salgsskalering

- Go-to-market strategi

- Prissætning

- Strategiske partnerskaber

- Kapitalrejsning/finansiering af vækst


Branche: Software/SaaS

Udviklingsstadie: Proof of Scale


Virksomheden, der er ca. 10 år gammel, er velrepræsenteret på det danske marked med sit produkt, en IT-platform til procesoptimering og videndeling. Allerede nu anvendes produktet af større virksomheder i 4 brancher og endnu 2 er under udvikling. Der er for nylig etableret et dedikeret salgsfokus bestående af en fuldtidssælger og nu skal salget skaleres faktor 2 til 3 på i det danske marked, i de nordiske lande og på sigt i Europa.

Målet er en exit om 8-10 år


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

Automatisering

B2B

B2G

Distributionskanaler

Exit strategi

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Internationalisering

Licensering

Markedsanalyse

Markedskendskab Europa

Marketing & Branding

Online marketing

Partnerskaber

Prissætning

Salg

Strategi og vækstplaner


______________________________________________

Ide:

Virksomhedens produkt er unikt ved at det placerer sig lige imellem de på den ene side helt generelle og meget åbne systemer som kræver mange ressource og meget arbejde at konfigurere / vedligeholde og de på den anden side off-the-shelf og one size fits all systemer hvor man som organisation må gå på kompromis med funktionaliteten.

Dette opnås ved at produktet er udviklet på baggrund af indgående branchekendskab til og kundeinput fra en række forskellige danske brancher og al tilpasning til den enkelte virksomhed opnås gennem konfigurationer.

Hertil kommer at produktet omfatter stort set alle kerneprocesser fra salg og projektdrift, viden og fildeling til ressourcestyring og medarbejder kompetencer. Ved at understøtte alle disse relaterede processer i samme system opnås der et helt unikt data flow fra tidligt salg til projektaflevering og opfølgning.

Forretningsmodel:

P.t. arbejdes der med kunder inden for 4 brancher så som Aarsleff, ISS, Region Syd og Tetrapak. Produktet sælges efter en klassisk SAAS model, hvor der pr. modul pr. kunde faktureres et årligt fee for adgang til systemet.

Konkurrentlandskabet er meget forskelligt alt efter hvilke moduler der fokuseres på, men ser man på platformen som helhed er konkurrenterne primært Sharepoint-baserede løsninger. Markedet i Danmark er stort og ser man på Norden er det gigantisk. Produktet henvender sig til alle større projekt- og produktdrevne virksomheder med behov for forankring eller optimering af deres kerneprocesser.

Vækstpotentiale og mål:

Der arbejdes p.t. med en organisk vækst der budgetterer en fordobling målt på omsætning i 2021. Samtidig arbejdes der på at finde en potentiel investor der primært skal være med til at skalere salget der budgetteret skal resultere i en tredobling af omsætningen i 2021.

Målet er at vækste virksomheden mod et salg indenfor 8-10 år.

Ledelse og team:

Virksomheden ledes p.t. af virksomhedens stifter. Der er udpeget 4 ansvarlige for hhv. produktudvikling, nysalg, kundeportefølje og operations (drift). Herudover er der en udviklingsafdeling på 6 mand, én dedikeret sælger og én projektleder.

Virksomhedens nøglemedarbejdere fik i 2014 mulighed for at blive medejere af virksomheden, hvilket de alle benyttede sig af og dermed ejer de i dag en mindre procentdel.

Virksomheden har en professionel bestyrelse der sikrer at den etablerede strategi følges.

Økonomi/finansiering

Virksomheden har indtil nu haft en årlig vækst på omkring 20% uden tilførsel af kapital. Alt produktudvikling og etablering af nuværende salgsfunktion er finansieret over driften.

Regnskabsåret 2017 viste en omsætning på knapt 10 Mio. DKK og et overskud på 1,6 Mio. DKK før skat.

Status:

Produktet er ekstremt modent og f.eks. allerede forberedt til international skalering, oversat til 5 sprog og benyttes i 6 lande. Salgsafdelingen for nyligt etableret og er begyndt at fungere som forventet. Dermed vil hovedfokus de kommende år være på at udvikle go-to-market strategien og skalere salgsindsatsen i Danmark såvel i resten af norden.

Spørgsmål til panelet

Skalering:

-Hvordan skaleres salget mest effektivt og hvilke faldgruber vil der være forbundet med dette?

Go-to-market:

-P.t. benyttes næsten udelukkende kold kanvas metoden til anskaffelse af nye kunder (og kunde referrals naturligvis).
Hvilke supplerende metoder kan panelet anbefale og hvordan skulle disse i så fald gribes an?

Prissætning:

-Virksomheden får ofte at vide at produktet er meget billigt, og prismodellen justeres derfor løbende. Der ønskes input til prissætning, herunder hvad der bør prissættes, og hvad der værdisættes af beslutningstagere i større organisationer

Strategiske partnerskaber

-Markedsmæssigt/økonomisk

Kapitalrejsning/finansiering af vækst:

-Hvordan kan accelereret yderligere vækst finansieres?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software