, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Ung virksomhed blandt de førende i Europa inden for unikke smagfulde og nærende fødevarer baseret på insekter - store ambitioner og potentiale for vækst, KBH - SPRINGBOARD®

  • 24 Jan 2019
  • 14:00 - 17:00
  • Grønbech, kl 14:00 til 17:00 pa A. P. Møllers Allé 9C, 2791 Dragør
  • 10

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 14. januar 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 14. januar 2019

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Punkter til sparring

Virksomheden søger sparring for at kunne realisere deres potentiale bedst muligt - øge salget og komme videre til det næste niveau - herunder internationalt.

- Internationalisering af salget - hvilken forretningsmodel og go to market strategi er mest optimal til nye markeder?

- Hvordan kan vi bedst mulig optimere vores tid og produktionsproces fremadrettet - herunder fra- og tilvalg af produkter?

- Hvordan sikrer vi kapital til udviklingen de næste 1½ år?

- Hvordan skal virksomheden bedst muligt bruge sine strategiske partnerskaber?

- Hvordan kan vi gøre vores organisation/team stærkere? Hvordan skal vi struktureres fremadrettet?


Branche: Fødevarer

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden har udviklet unikke smagfulde og nærende snack-fødevarer baseret på insektmel (ingen synlige insekter), som sælges i danske detailkæder samt fitnesscentre og er blandt de førende i Europa inden for dette relativt nye felt. Der er indgået en række strategiske partnerskaber med større virksomheder.

Insekter er en fantastisk nærende og bæredygtig fødevare med et stort uudnyttet gastronomisk potentiale. Insekter desuden en vigtig del af løsningen for at modarbejde klimaforandringer.

De nuværende snack-produkter er en introduktion til insekter, der skal være med til at få folks øjne op for den nye fødevare. Samtidig er virksomheden i gang med at udvikle et smagfuldt og nærende alternativ til kød, der vil være ligeså nærende (også ift. omega-3 og fibre), men vil have en klimapåvirkning, der er sammenlignelig med planter.

Virksomheden, der er drevet af passion for at skabe en mere bæredygtig og global ansvarlig mad-kultur, har vundet flere konkurrencer og modtaget stor mediedækning.

Virksomhedens mål er at omsætte for 20 millioner DKK i 2021.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

In-, og Outsourcing

Internationalisering

Ledelse

Logistik

Markedskendskab Europa

Markedskendskab Skandinavien

Marketing & Branding

Organisationsudvikling

Partnerskaber

Prissætning

Salg

Strategi og vækstplaner

______________________________________________

Idégrundlag og historien bag virksomheden

Da M (den ene af stifterne) boede i udlandet fik hun serveret græshopper til aftensmad i et års tid. Hun var lidt usikker i starten og desuden også vegetar, men valgte at integrere sig og spise de knasede insekter. Da hun var hjemme igen spurgte lægen om hun var begyndt at spise røde bøffer, for hendes blodtal var endeligt steget (højere B12, jern og protein). Men det var selvfølgelig billerne og ikke bøfferne.

Efter endt insekt-studier 8 år senere møder M J (den anden af stifterne), som med sin erfaring fra sin første start-up (der ansætter kvinder i fængsel i Peru for en værdig løn, så de kan sende deres børn i skole osv.) samt business baggrund, er klar på at starte et nyt eventyr.

Målet er at ændre foragt til fornøjelse ved at udvikle smagfulde, nærende og appetitlige fødevarer med insektmel (altså uden synlige insekter).

Produkterne er til at starte med forskelligartede snacks, men vil senere hen også være alternativer til kød fx en plante- og insektfars eller en insektburger/kødboller osv. Der er stort behov for alternativer til det klimatunge kød som smager godt og er næringsrige.

Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Virksomheden satser primært på detail branchen og arbejder på at udvide hurtigt til Tyskland, England og andre europæiske lande, da mange forhandlere er begyndt at få interesse for insekt-baserede produkter. Hurtighed er nøglen, da der findes konkurrenter med lignende produkter – men som ved nær-mere test sjældent smager ligeså godt. Derfor skal forhandlerne smage vores først og høre vores historie samt tilbydes en konkurrencedygtig pris.

Vækstpotentiale/mål

Der anslås at være mindst 1 million ”flexitarer” i Danmark – mennesker der aktivt vil nedbringe deres kødforbrug, og det er en globalt voksende tendens. Når man i stigende grad vælger en mere vegetarisk livsstil, er det ikke ligetil at få dækket sine ernæringsbehov eller få smagen af umami, som man kender det fra kød, men det kan insekterne klare. Virksomheden har et mål om at omsætte for 20 millioner DKK i 2021.

Ledelse og team

Stifterne er uddannet inden for hhv. bæredygtigt landbrug med speciale i insekter og business med speciale i socialt entreprenørskab. Stifterne arbejder passioneret for at ændre ved negative forbruger-holdninger til insekter gennem viden, smagsprøver og kommunikation.

M – Fungerer som Innovation & Produkt Direktør – ansvarlig for produktudvikling, produktion og pt også salg.

J – Fungerer som adm. direktør – ansvarlig for at holde det overordnede overblik, administration, og pt også markedsføring/kommunikation.

Begge er ansvarlige for vidensformidling og vil i højere grad begynde at blande sig i den offentlige debat med de mest tidspresserende emner.

Ma – grafisk design praktikant (udvikler videre på det arbejde som vores ansatte grafiker har lavet tidligere).

I – ernæringsstuderende praktikant (laver næringsberegninger, udvikler opskrifter og koordinerer events).

Bestyrelse

Virksomheden leder pt. efter et Advisory Board eller Bestyrelse.

Økonomi/finansiering

Virksomheden har omsat for 1,2 mio DKK på ca. halvandet år. Vi har fået et konvertibelt lån på 400.000 DKK for en 10 mio. DKK valuation. Vi har modtager 300.000 fra Innovationsfonden. Lige nu bruger vi flere penge end vi tjener - målet er break-even i Q1 2019.

Status på udviklingsstadie

Vi har to produktserier på markedet, vi har udviklet et meget lækkert knækbrød (som ikke er i produktion endnu) og vi udvikler på en ”insekt-bøf” sammen med Teknologisk Institut. Det har været kompliceret og dyrt at skalere fra håndlavet til fabrikslavet, hvilket har kostet os en del ressourcer og tid – fx har vi været utilfredse med kvaliteten, der er blevet underleveret osv. Derfor er vi usikre på hvilke og hvor mange forskellige produkter, vi skal satse på. Vi er gået videre i at komme med i Katapult Acceleratoren og IKEA Bootcamp – begge muligheder er noget vi overvejer.

Virksomheden har også påbegyndt et samarbejde med en NGO om at støtte insektfarmere i Cambodja, der på længere sigt skal give adgang til billigere råvarer for virksomheden.

Spørgsmål til panelet

Virksomheden søger sparring for at kunne realisere deres potentiale bedst muligt - øge salget og komme videre til det næste niveau - herunder internationalt.

- Internationalisering af salget - hvilken forretningsmodel og go to market strategi er mest optimal til nye markeder?

- Hvordan kan vi bedst mulig optimere vores tid og produktionsproces fremadrettet - herunder fra- og tilvalg af produkter?

- Hvordan sikrer vi kapital til udviklingen de næste 1½ år?

- Hvordan skal virksomheden bedst muligt bruge sine strategiske partnerskaber?

- Hvordan kan vi gøre vores organisation/team stærkere? Hvordan skal vi struktureres fremadrettet?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software