, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Virksomheden bag et innovativt, dansk designet, prisvindende og patenteret babyprodukt søger sparring på en go2market-strategi, Vejle – SPRINGBOARD®

  • 27 Feb 2019
  • 13:00 - 16:00
  • Slagteriet Udviklingspark Vejle, kl 13:00 til 16:00 pa Havneparken 2, 7100 Vejle
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 14. februar 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 14. februar 2019

Registration is closedFokus: Forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

1) En go2market-strategi, der sparker røv.

2) Finansiering til denne plan.

3) Det bedste team nu og i fremtiden.

4) Oprettelse af et Advisory Board.


Branche: Mode og design (Børneprodukt), Handel

Udviklingsstadie: Proof of Concept


Efter 1,5 år på markedet, med succesfuld opbygning af et high-end brand, for et innovativt babyprodukt, og en meget positiv respons fra kunder, forhandlere og distributører, så oplever virksomheden udfordringer med at få gennembrud på markedet. Nu er virksomheden klar med et nyt og forbedret produkt, som skal på markedet inden sommer 2019, med et mål om at overtage 20% markedsandele i 2021.

Der fokuseres på følgende markeder: Danmark, Japan, Australien og Sydkorea.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Juridiske forhold

Markedskendskab Asien

Marketing & Branding

Organisationsudvikling

Salg

Strategi og vækstplaner


______________________________________________

1.VIRKSOMHEDEN

Virksomheden har en stærk faglig baggrund med to ejere, der begge har en lang historik med arbejde indenfor sikkerhed i produkter til børn. Denne erfaring har ledt til drømmen om at designe og udvikle sikre produkter, der kan forbedre eller gøre livet nemmere for småbørnsforældre.

2.PRODUKTET

Babyproduktet er virksomhedens første produkt og målet har været at opfinde et nemt og enkelt bæreredskab, som alle kan bruge.

Problemet

Bæreredskaber, på markedet i dag er alle besværlige at bruge, der er risiko for, at man bruger dem forkert og derved risikerer, at ens barn kommer til skade under brug.

Løsningen

Virksomhedens babybæreredskab, er nem at bruge og funktionelt smart, så alle småbørnsforældre kan finde ud af at bruge den og får nye hidtil usete anvendelsesmuligheder. Det 2-delte bæreredskab består af en bærer-del og en baby-del, som sammenkobles med et enkelt klik. Bæreredskabet er designet ergonomisk optimalt og kan vokse med barnet. Ligeledes er designet moderne og praktisk for den travle storbysfamilie, der tit er på farten. Den er frem for alt sikker helt ned til mindste detalje.

Bæreredskabets design og funktion er patenteret i Danmark og ansøgninger er i proces på udvalgte markeder: Europa, Kina, USA og Sydkorea.

3.FORRETNINGSMODEL

Virksomheden har designet produktet og får det produceret i Kina. Produktet sælges enten direkte til kunden via egen webshop eller indirekte igennem forhandlere (babybutikker).

Produktet har en markedsbaseret pris på 1.499,- og placerer sig blandt markedets high-end produkter.

Kunder

Virksomhedens kundeprofil er moderne storbykvinder (eller deres mænd) i alderen 25-35 år, der er i fast parforhold og venter det første barn. Hun har en videregående uddannelse og har en god stilling med en overmiddel indkomst. Hun er first-mover, moderne og begår sig i et urbant miljø.

Markedet

Født i Danmark, i 2017: i alt 61.397 børn.

Det estimeres, at der gennemsnitligt bliver købt ét nyt bæreredskab pr. 1,75 børn (antal børn pr. kvinde i 2017). Da det antages, at hver familie køber et bæreredskab til det første barn, og at dette genbruges til det næste barn. Genkøb pga. slid, køb af flere seler pr. familie, brugtmarked, m.v. udgør ukendte størrelser, som kan påvirke nysalg i forskellige retninger.

Det antages, at ca. 20% af salget er ”slynger/vikler”-typer, mens de resterende vil være ”bæresele”-typer – svarende til 28.067 bæreseler i 2017.

Mål: At opnå minimum 20% markedsandel indenfor 3 år (2021), hvilket svarer til 6.000 produkter.

Konkurrenter

Virksomheden befinder sig i et marked med mange etablerede producenter, der har opnået store markedsandele. Markedet bærer præg af kunder, der har meget forskellige behov/ønsker til et bæreredskab. Virksomheden er derfor i tæt konkurrence med de store spillere på markedet og skal via differentiering overtage 20% af deres markedsandele.

4.VÆKSTPOTENTIALE/MÅL

Virksomheden er en Born Global virksomhed, der fra starten har ønsket at eksportere til hele verden. Indenfor 3 år vil virksomheden via distributører sælge til Japan, Australien og Sydkorea.

I slutningen af 2018 indgik virksomheden samarbejde med en japansk distributør, som forventes at starte salg op i 2019. Japan er et kæmpe marked og har enormt potentiale for et anderledes bæreredskab. Den japanske bærekultur er stor pga. tæt bebyggede storbyer. Den japanske distributør forventer, før 2021, at kunne overtage 5% af stor bæreselekonkurrents markedsandele, svarende til 7.500 bæreseler.

I 2020 vil virksomheden starte eksport til yderligere 2 markeder: Australien og Sydkorea. I 2021 forventer virksomheden at kunne sælge 2.000 produkter til hvert af disse markeder.

Total set forventer virksomheden, i 2021 at kunne eksportere 11.500 produkter, hvilket svarer til en omsætning på 5,1 mio. kr.

5. LEDELSE OG TEAM

I dag består virksomhedens team af 2 ulønnede ejere og 1 lønnet fuldtidsansat. Herunder går vi lidt dybere i de forskellige roller teamet varetager.

Ejer 1, Direktør i virksomheden med ansvar for design, produktudvikling og produktionsstyring. Kreativ (fik ideen til produktet) og ekspert i sikre produkter til børn. Denne ekspertviden omkring sikre produkter til børn, er en essentiel kompetence i virksomheden, ligesom evnen til at kunne designe og udvikle innovative produkter, der differentierer sig fra eksisterende produkter på markedet.

Ejer 2, Adm. direktør i virksomheden, med ansvar for strategi, økonomi, personale, IPR og IT.

Ejer 2 har en baggrund indenfor organisation og ledelse.

Ejer 2’s aktivitet i virksomheden er pt. begrænset, da denne primært kører søstervirksomheden.

Ansat, Brand & Produkt Manager, med ansvar for den daglige drift af webshop, markedsføring, design og udvikling af emballage, produkter, indkøb samt lagerstyring. Suppleret med en bred vifte af ansvarsområder, fra design og udvikling til salg og kundeservice.

I 2021 forventer virksomheden at have 2 ejere og 3 fuldtidsansatte. Fremtidige ansatte skal kunne understøtte salgsstrategien i henholdsvis Danmark, Japan, Australien og Sydkorea.

6. ØKONOMI/FINANSIERING

Indtil nu har virksomheden primært været selvfinansierende i form af hjælp fra søstervirksomheden. I 2015 fik virksomheden dog støtte fra InnoBooster til udvikling af den innovative ide.

Pt. er virksomheden i gang med at finde kapital til udrulning af go2marked-strategien.

7. STATUS PÅ UDVIKLINGSSTADIE

Virksomheden har haft ca. 200 online-kunder i egen webshop, 4 småbørnsbutikker der forhandler produktet, én forhandler i Estland og er i gang med en brugertest på det japanske marked.

Produktversion 2 testes pt. på design og funktion.

Virksomheden har igangsat aktiviteter med henblik på afsøgning af finansieringsmuligheder: Vækstfonden, banklån, samarbejdspartner.

Spørgsmål til panelet

1.Go2market-strategi i Danmark, der sparker røv.

Vurderes det, at en forhandler-fokuseret strategi, vil være det bedste fokus?

Hurdles (baseret på 4 nuværende butikker):

-Vi fragiver en stor del af omsætningen (2,5x)

-Ikke uddannet personale i butikken, der kan give relevant rådgivning

-Mister hurtigt interessen for produktet

Vurderes det, at en online-fokuseret strategi, vil være mulig?
Hurdles (baseret på nuværende webshop salg):

-Det er dyrt at opbygge salg via online markedsføring. Har prøvet 2 bureauer, uden større succes

-Store influencers er dyre at bruge

-Er det realistisk at kunne 6.000 highend produkter via egen webshop?

En tredje mulighed er at finde en virksomhed, som vil tage produktet ind i deres sortiment og stå for markedsføring og distribution. Vurderer panelet, dette som en interessant mulighed for vækst og udvikling?


2.Hvordan forbereder vi os bedst på eksport til de ønskede lande: Japan, Sydkorea og Australien?

3.En kick-ass salgs- og markedsføringsindsats kræver en større investering, end vi pt. har midler til. Hvilken kapitalrejsning vil panelet anbefale og hvor meget vurderes det, at vi skal søge?

4.Skal vi tænke i at udvide teamet nu, for at skabe vækst hurtigere? Med henblik på vækst af virksomheden, hvilke personer/funktioner får vi brug for?

5.Bør vi oprette et Advisory Board, der kan give os løbende sparring? Her kan det fx debatteres hvilke profiler og antal medlemmer, vi har behov for?

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software