, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Lancerings- og go2market strategi – innovativt letvægt akustisk klaver ændrer markedet. Crowdfunding? Salgskanaler? Odense – SPRINGBOARD®

  • 19 Jun 2019
  • 13:00 - 16:00
  • SDU, kl 13:00 til 16:00 pa Cortex Park 26, 5230 Odense
  • 16

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 10. juni 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 10. juni 2019

Registration is closed


Fokus: Forretningsudvikling

Punkter til sparring

Go2Market Strategi for et early-stage innovativt instrument der forandrer ”piano-markedet”.

Selvom vi kun er på et prototype-stadie, ønsker vi at udvikle vores forretningsmodel og -plan, så vi er klar til at begynde salg i efteråret.

Timing ift. markedsføring og lancering af første version. Skal vi bruge tid og ressourcer NU på at skabe ”awareness og hype” om et nyt innovativt instrument - og hvorledes udnytter vi det ift. salg senere?

Forretningsmodel

- Kunder

- Prissætning

- Support

- Lager/Ordreproducerende

- Styring af leverandør/produktion, kvalitet og logistik.

- Direkte salg, Retail og/eller crowdfunding strategi.

Kunder og marked

- Markedsundersøgelse

- Produktudvikling efter Kundebehov

Beskyttelse af Design, Patenter mv.


Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.), Industri/produktion, Andet

Udviklingsstadie: Pre-Proof of Concept


Virksomhedens klaver med akustisk lyd, vægt på 50kg og mulighed for transport i normal personbil gør at man ikke behøver at nøjes med et elektronisk kompromis, valgt pga. pris, vægt eller plads. Instrumentets blanding af moderne design-, DIY- og traditionelle egenskaber forventes at kunne vække interesse hos folk som har interesse i klaverspil men måske ikke synes så godt om de digitale løsninger, men som sætter pris på fleksibiliteten og lav pris.

Produktet er på prototype stadiet nu og er indenfor nogle måneder klar til produktion.

Produktion vil være 90% automatiseret og vi arbejder med alternative materialer hvilket vil medføre en attraktiv prissætning.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

Automatisering

B2C

Distributionskanaler

Forretningsmodeller

Internationalisering

Juridiske forhold

Logistik

Marketing & Branding

Online marketing

Patenter/IPR

Prissætning

Produktion

Salg


______________________________________________

Et akustisk klaver anses normalt, som noget der er svært at flytte, fylder meget, og er relativt dyrt, hvis det skal købes som nyt (fra 25-35 tusind kr. for asiatiske modeller til 55-65 tusind kr. for europæiske).

Man køber ikke et klaver, som vi kendte dem før, for bare lige at prøve det af – Det vil vi ændre på og tilbyde noget man faktisk kan købe, bare for at prøve det af.

Lydgener fra de høje klavertoner ift. naboer kan være en hindring for at kunne øve sig på klaveret. Det vil vi ændre ved med et letvægtsklaver og gøre det let tilgængeligt, prismæssigt og praktisk, for alle som ønsker at spille akustisk klaver.

Prisen for en byggepakke (byg-selv-udgave), som indeholder en sjov byggeoplevelse, ligger omkring 10.000 kr. inkl. moms, mens prisen for et færdigbygget instrument ligger omkring 18.000 kr. inkl. moms. En pris som vores virksomhed kan tilbyde pga. en 90 procent automatiseret produktion og alternative materialeløsninger.

kunderne kan selv flytte og stemme instrumentet og det fylder ikke så meget som et almindeligt akustisk klaver. Storbyerne har flere og flere indbyggere på mindre og mindre plads, så det at det kun fylder en halv kvadratmeter af lejligheden er en væsentlig styrke for instrumentet. Lyden er generelt lavere end ved et normalt klaver, og der er mulighed for at man kan spille helt lydløs, med toner fra en digital kilde, men med tasterne som føles helt som de akustiske.

Kundeundersøgelse:

90 pct. af de 200 vi har spurgt siger at de helst vil spille akustisk, men 60 procent af dem gør det ikke fordi instrumentet er for dyrt, stort eller uhåndterbart. I Tyskland har en undersøgelse af SOMM vist at 19 procent af befolkningen kunne tænke sig at spille klaver. Dog har kun 7 procent adgang til et klaver. Mange klaverentusiaster har måske ikke fundet deres løsning endnu? Det kan være fordi et elektronisk instrument ikke virker attraktivt for alle.

Vores produktion baserer på CNC skæring af plader. Alle materialer kommer i form af plader og CNC koden skal kun skrives 1 gang. Mens maskinen kører helt autonom (og antallet af maskiner er uendeligt skalerbar) kan en ansæt lave 7 klaverer om ugen (2 færdige instrumenter og 5 byggepakker).

Virksomheden planlægger at starte med crowdfunding efter sommeren, og sælge instrumentet via direct sales online, med representanter i hver land hvor efterspørglen er højt nok. Denne Strategi er valgt fordi den prisfølsomme gruppe fra 18 til 30 år samtidigt er dem, der bor i små lejligheder, og måske ville springe fra hvis prisen i butikken bliver for høj. Et andet publikum kan måske findes via butikker, så snart vores produkt er solidt nok til den højere butikspris og til at stå ved siden af produkter som Yamaha klaverer.

Virksomheden forventer en omsætning allerede i år, og 3-4 millioner i 2021. Hvis vi kan nå at få 5 procent af det samlede europæiske marked for digitale og akustiske tasteinstrumenter, vil vi kunne opnå en omsætning på lidt over 200 millioner kr. inkl. moms per år. Fordi virksomheden med produktet blander den akustiske og elektroniske musikverden, er dette ikke umuligt at opnå. Efter max 5 år vil virksomheden være et sted hvor niveauet af produktet er højt nok til at betjene 5 procent af det globale marked. Skulle 5 konkurrenter komme på banen og gøre vores andel til kun 1 procent af det globale marked, forventer vi stadig en omsætning per år på ca. 150 millioner.

Virksomheden har på nuværende tidspunkt kun én ”ejer”, som også leder projektet. To nuværende teammedlemmer køber sig snart ind i virksomheden som co-foundere.

I Danmark er der finansiering gennem InnoBooster (Innovationsfonden) til at finansiere en klaverbygger, en designer på fuldtid indtil sommeren 2019 samt nogle studerende.

I Tyskland er der finansiering til 3 fuldtidsmedarbejdere hele 2019, hvilket går til en maskiningeniør, en træteknologiingeniør og en markedsføringsansvarlig.

Siden starten af 2019 har vi arbejdet på at få samlet det rette team samt udvikling af prototyper hvor en del af teknologi, funktionalitet og lyd er testet.

I løbet af sommeren 2019 skal der klargøres en prototype som kan fremvises eller testes af lead users, og i efteråret er der planlagt at produktet markedføres.

Spørgsmål til panelet

Hvordan startes, udvikles og finansieres en virksomhed med et produkt der ikke er færdigudviklet?

- Færdigt produkt før vi begynder at markedsføre?

- Forudbestilling?

- Crowdfunding og konsekvenser af valg af denne finansieringsform.

Markedsføring og salgskanaler:

- Er det farligt at satse på direkte salg og kan vi byde på nok local presence og support?

- Salg af færdigbyggede modeller via retail, samtidig med en DIY byggepakke gennem direkte online salg?

- Crowdfunding

Vi er iværksættere uden erfaring med opstart af virksomheder.

Hvordan bygges en virksomhed med internationalt salg bedst op? Selskabsform?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software