, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

StartUp med nye og innovative Outdoor produkter søger sparring på online internationalisering og vækst gennem brugen af Franchise, Silkeborg – SPRINGBOARD®

  • 20 Aug 2019
  • 13:30 - 16:30
  • erhvervSilkeborg, kl 13:30 til 16:30 pa ’Det gamle rådhus’- Torvet 2A, 8600 Silkeborg
  • 13

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 12. august 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 12. august 2019

Registration is closedFokus: forretningsudvikling

Punkter til sparring

- Branding og Positionering

- Vækststrategi

- Internationalisering
International forretningsmodel
Logistik og distribution

- Kompetencer og ledelsesstøtte

- Finansiering og/eller partnerskab til vækst udenfor Danmark


Branche: Oplevelsesøkonomi (kultur/turisme/forlystelser/sport),

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden ønsker at udfordre det traditionelle marked for dette outdoorprodukt ved at benytte en ny forretningsmodel, som gør det både let og billigt at komme i gang med anskaffelse og brug.

Virksomheden ønsker at nå en bredere målgruppe ved ikke kun at fokusere på funktion, men også på det visuelle udtryk både i produkt og markedsføring.

Første produkt har været i handlen siden maj 2019 – og flere produkter er undervejs.


Kompetence

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Digitalisering

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Internationalisering

It & Systemudvikling

Juridiske forhold

Konceptudvikling

Logistik

Markedskendskab Europa

Markedskendskab Nordamerika

Markedskendskab Skandinavien

Marketing & Branding

Online marketing

Partnerskaber

Strategi og vækstplaner


______________________________________________


Idégrundlag

Interessen for outdoor aktiviteter herunder kajak er i stærk stigning og ikke længere forbeholdt en snæver kreds af entusiaster og eksperter. Der er en meget stor interesse for at komme i gang med kajak, men i forhold til f.eks. mtb og vandring er barriererne for at komme i gang med kajak større. Begynderen er typisk i tvivl om, 'hvordan transportere man en kajak' og 'hvordan roer man og er det farligt?'. Markedet er svært at finde rundt i og med kun 10-12 butikker i Danmark er der ofte langt til nærmeste butik.

Virksomheden har designet en kajak, som i funktion passer perfekt til begynderen/recreation-segmentet, og som samtidig skiller sig ud i farvevalg og kombination. Rundt om selve produktet skal virksomhedens hjemmeside fungere, som et videnscenter, hvor information og inspiration skal gøre det lettere at komme i gang med kajak.

Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Forretningsmodel: Virksomheden sælger udelukkende kajakker online for at holde prisen nede og for at kunne bygge et brand op. I butikkerne findes flere brands og forhandleren arbejder ikke målrettet med branding, hvilket også betyder, at kajakbrands har meget lavt kendskab udfor ekspert-kredse. I stedet for forhandlere kan kajakken ses og prøves hos vores ambassadører 9 steder i landet og på kajakkurser 7 steder i landet.

Kunder: Begynderen og recreational

Markedet: Markedet har længe været domineret af vestlige brands designet af kajaksejlere og henvendt til entusiasterne. I de senere år har billige kajakker fra primært Kina holdt sit indtog. Kina kajakkerne er typisk produceret af personer uden viden om kajak, hvilket påvirker kajakkens sejlegenskaber. For alle kajakker gælder det, at der er meget begrænset fokus på det visuelle og at farver og visuel kommunikation ikke rigtig er fulgt med tiden.

Konkurrenter: Pris spiller en meget stor rolle i kajakindustrien, når man henvender sig til begynderen, da det er svært at se forskellen på den billige og den dyre kajak. Virksomhedens primære konkurrenter er derfor kina-kajakkerne som sælges online 1.000-1.500 kr. billigere end virksomhedens kajak.

Vækstpotentiale/mål

2019 Indtage det danske marked og opnå en solid position her blandt private. Opstart salg til klubber og skoler.

2020 Fortsætte og udbygge salg til private, men øget fokus på klub og skoler. Udvide målgruppen med lancering af ny model beregnet til langtur og den lidt mere øvede sejler.

Ledelse og team

Founder 1: Produkt-ekspert, stærkt netværk i DK i kajak-og outdoorverden. Ca. 20 års erfaring som selvstændig i outdoorbranchen.

Founder2: Baggrund i marketing og consumer insigths/trends, international erfaring som indkøber af btb konsulentydelser.

Andre kompetencer tilknyttet virksomheden:

International kajak-konstruktør/produktionsrådgiver. Tilknyttet på timebasis.

Freelance I-konsulent/rådgiver om tekniske muligheder/IT-sikkerhed mv. Tilknyttet på timebasis.

Freelance SEO og facebook annoncekonsulent/rådgiver. Tilknyttet på timebasis.

Økonomi/finansiering og status på udviklingsstadie (ift. produkt, marked, finansiering mv.)

Virksomheden lancerede først kajak i maj 2019 i en størrelse. Næste størrelse er undervejs, men leveringstidspunkt er ukendt. Tegning til langturs-modellen, som skal komme i 2020 er næsten færdig.

Pt. kun salg til det danske marked.

Finansieret gennem andet arbejde/egne midler.

Spørgsmål til panelet

- Branding og Positionering:
Input på branding og positionering i forhold til at vækste virksomheden.

- Vækststrategi:
Hvordan vækstes virksomheden med særligt henblik på at komme ud over Danmarks grænser. I Danmark har virksomheden allerede mange muligheder og kontakter, som man arbejder med. For at kunne skabe en større og langsigtet vækst kræver det, at man kommer ud over Danmarks grænser.

- Internationalisering:
1.International forretningsmodel:
Virksomheden påtænker at anvende en franchisemodel bl.a. for at holde kapitalbehovet nede. Her er behov for at opnå en bedre forståelse af franchisemodellens styrker og svagheder, og hvordan den passer til virksomhedens koncept. Input omkring hvordan virksomheden kan gribe det an - f.eks. hvilke kompetencer og ressourcer er nødvendige?

2.Logistik og distribution:
Infrastruktur transport og distribution udenfor Danmark. Transport af kajakker kan være bekosteligt afhængig af det enkelte markeds infrastruktur for transport. Derfor er det nødt til at være tænkt ind i forretningsmodellen for at vurdere attraktiviteten for en potentiel franchisetager og det enkelte marked.

3.Kompetencer og ledelsesstøtte:
Hvilke kompetencer er nødvendige for at nå ud over Danmarks grænser?

4.Finansiering og/eller partnerskab til vækst udenfor Danmark:
Hvad er kapitalbehovet ved at gå ud på nye markeder?

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software