, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Igangværende virksomhed med højteknologisk og unik styring til miljøvenlige køleanlæg med stort potentiale i EU, Sønderborg – SPRINGBOARD®

  • 03 Oct 2019
  • 13:00 - 16:00
  • Sønderborg Vækstråd, kl 13:00 til 16:00 pa Ellegårdvej 36, 6400 Sønderborg
  • 16

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 26. september 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 26. september 2019

Registration is closed


Fokus: Forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

- Justering af forretningsmodel, herunder øget satsning på salg af services

- Justering af salgsstrategi, herunder udvidelse af salgskanaler

- Kapitalfremskaffelsesplan


Branche: Klima, Internet, Software/SaaS, Elektrisk udstyr/elektronik

Udviklingsstudie: Proof of Scale


Lovgivningen i EU er blevet ændret, så der år for år bliver strammet op på brugen af kølemidler, der har højt GWP (Global Warming Potential). I den forbindelse har Virksomheden, henover de sidste to år, udviklet en intelligent styring, der kan regulere et mindre køleanlæg baseret på CO2 som kølemiddel. Der bliver i EU ca. solgt 1,2 millioner af disse køleanlæg om året.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Forretningsudvikling

Markedskendskab Europa

Marketing & Branding

Salg

______________________________________________

Startende fra 2015 har EU indført stepvis reduktion af salg a høj GWP kølemidler, dvs. kølemidler der har høj påvirkning af den globale opvarmning. I den forbindelse skal der findes alternative kølemidler, og et af de rigtig gode bud på dette er at bruge CO2 i sig selv som kølemiddel. Det kræver noget mere intelligens at styre denne proces, og det er dette Virksomheden siden 2017 har udviklet en styring til. Denne styring løser to problemer:

1.Styring af CO2 baseret køleanlæg

2.Cloud baseret data-opsamling og behandling. CO2 baseret køling er i de mindre køleanlæg stadig i sin opstart, og Virksomheden har set en forretningsmulighed i at tilbyde services, der letter fejlfinding og på sigt kan udvikles til at understøtte forebyggende vedligehold og undervisning.

Virksomheden satser i første omgang på EU markedet, da de er længst fremme på den miljøvenlige kølefront, men trenden er at andre lande på sigt vil følge efter. Der er ca. 12 millioner mindre køleanlæg i EU, og 1.2 millioner ny-salg hvert år.

Virksomheden har én stor konkurrent beliggende i Italien, de har styringer til flere kølesegmenter (størrelser), men Virksomheden har et unikt produkt der løser flere problemer/udfordringer på én gang, sammenlignet med konkurrenten.

Virksomheden består af fire ansatte, der alle er medejere. Desuden er der én ekstern investor der ejer ca. ¼ af virksomheden. Den ene ejer er Virksomhedens direktør. Alle ansatte har ingeniørbaggrund, med forskellige ekspertiser.

Firmaet har en bestyrelse bestående af to af Virksomhedens ansatte samt én (formanden) som er indsat fra den eksterne investor.

Virksomheden finansierers af støtte fra forskellige fonde/puljer, penge fra salg af anparter, salg af produkter, konsulentarbejde samt lån.

Virksomhedens produkt er i den sidste fase af godkendelsen, alle lovpligtige tests er passeret. Produktet sælges til enkelte kunder, og er i test hos nogle af de største i Europa, indenfor denne type køleanlæg.

- Udvidelse af salgskanalen, evt. ved brug af agenter: Virksomheden satser på salg til større OEM’er af disse køleanlæg, da de står for langt den største del af markedet og det giver Virksomheden mulighed for ”kun” at have et mindre antal større kunder, hvilket ikke kræver den samme (store) organisation som at servicere mange små kunder. Virksomheden har oplevet rigtig god interesse, og som tidligere nævnt er Virksomheden inde i laboratorie test ved 3 af de større OEM’er i Europa. Markedet lader dog vente på sig, det er konservativ branche ikke skifter teknologi før det er højest nødvendigt (dyrt). Det, kombineret med lange godkendelsesprocesser ved de store OEM’er gør at penetrationen i markedet er langsommere end ventet. Derfor har Virksomheden tænkt på, om brug at lokale agenter kunne hjælpe med at sælge produktet til mindre/mellem-store producenter. Agenterne udvælges efter det netværk/kendskab de har til branchen. Er dette en god idé, eller er der andre bedre muligheder for at nå bredere ud?

- Mere satsning på salg af services: Ud fra de nævnte services som Virksomheden har udviklet og tænkt på at udvide i fremtiden, kan det meget vel vise sig at salg af selve styringen er negligerbar i forhold til indtægten på disse services. Branchen er dog konservativ og ikke lige sådan at omvende. Skal der satses mere på dette område nu, og i så fald hvordan gribes det bedst an marketings og salgsmæssigt?

- Kapitalfremskaffelse: Penetrationen i markedet tager længere tid end ventet, og på sigt kan Virksomheden løbe tør for penge. Skal der sættes ind tidligt på dette, og evt. sælge flere anparter nu? Der er flere muligheder: mere satsning på konsulentarbejde, men det vil tage fokus fra det primære, som er at bringe produktet på markedet. Søgning hos fonde etc., Virksomheden har fået mindre Innobooster tilskud, samt en større sum fra Markedsmodningsfonden. Er det andre muligheder?

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software