, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Innovativt designet og produceret outdoorbeklædning til kæledyrsejere. Dansk salgssucces med stort globalt vækstpotentiale, Aalborg – SPRINGBOARD®

  • 30 Sep 2019
  • 13:30 - 16:30
  • Vækstfonden, kl 13:30 til 16:30 pa NOVI - Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø
  • 16

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Mandag den 23. september 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 24. september 2019

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

- Strategi ift. først europæisk skalering, og på sigt global

- Mellemfinansiering og gode løsninger herpå

- Investorer, fordele og ulemper og timing heraf


Branche: Mode og design (tøj, tekstil, møbler, lamper, interiør mv.)

Udviklingsstadie: Proof of Business


Virksomheden har designet en serie af unikt outdoor beklædning indenfor kæledyrsbranchen/for kæledyreejere.

Serien samler funktionalitet og fashion i et samlet beklædningsbrand, skræddersyet til at løse hverdagens behov for hundeejere

Virksomheden har oplevet 2 år med 100% vækst i omsætning; man har + på bundlinen, og man har massiv interesse fra øvrige lande. Der er således både Proof of Concept og Proof of Business og man er klar til skalering i øvrige lande.

Man ser et unikt globalt salgspotentiale med et voksende marked for services rettet mod hunde og hundeejere, som alene i Europa udgør over 300 milliarder årligt


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

Digitalisering

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Indkøb

Internationalisering

Konceptudvikling

Markedskendskab Europa

Partnerskaber

Produktion

Strategi og vækstplaner


______________________________________________

Idegrundlag

Udvikling af beklædning till hundeejere, som både er funktionelt og moderigtigt.

Alt beklædning er således både praktisk, rart at have på samtidig med at det gør hverdagen som hundeejer lettere ved at samle alt du har brug for til træning eller tur, så det er lige ved hånden når du har brug for det (I stil med schweizerknivs-konceptet).

Det at have hund er i dag en voksende trend og livstil, men ingen har i dag sat sig på markedet indenfor at skabe et livstilsbrand, som kan klæde hundeejere på året rundt.

Markedet

Hunden er i dag det langt mest populære kæledyr i verden. Alene I Danmark er forbruget af kæledyr og udstyr igennem de seneste 10 år steget med over 300 mio. kr. Samtidig har det at have hund ændret sig væsentligt, til i dag at være en livsstil, hvor hunden er et familiemedlem, som spiller en aktiv rolle i familien.

Trenden er et voksende marked for services alene rettet mod hunde, som alene i Europa udgør over 300 milliarder årligt (*Kilde The European Pet Food Industry)

Der findes i dag meget få der producerer enkelte lignende produkter, men ingen som rigtig har formået at skabe et reelt tøj brand hvor design også er et parameter som parres med funktion.

Ser man på USA viser nye undersøgelser fra 2018, at amerikanerne i alt bruger over 70 milliarder dollars sammenlagt på kæledyr alene


Målgruppe

Den primære beslutningstager er kvinde, typisk omkring 25-50 år. Hun er modebevidst og kræver praktisk og funktionel beklædning, der tillader hende at tilbringe tid med sin hund, især I det fri. Samtidig er hun modebevidst og ønsker at være klædt I tøj, der fremhæver hundeejerens livsstil og image.

Forretningsmodel

Eget design og produktion via dansk broker (som producerer I østen).

Salg i egen webshop fortrinsvis til danske kunder samt via ca. 20 selvstændige forhandlere (mindre foder og kæledyrsbutikker) – fordeling er i dag ca. 65% salg i webshop og 35% salg via til forhandlere

Derudover salg til butikker på Island, I Tyskland, Sverige, US (Webshop) samt Norge

Limited produktion af jakker som private label til den officielle danske hovedorganisation.

Avancen pr. produkt er typisk faktor 3,5-4 ved salg i eget regi, faktor1,8-2 ved salg via forhandlere

Sortimentet omfatter i dag 10 egenproducerede produkter i forskellige varianter

Ledelse & Team

Founder 1 (50%):

Over 20 års erfaring indenfor branding i nichemarkeder særligt til dyr.

Godt netværk, samt erfaring med produktion af beklædning. Hundeejer.

Uddannet indenfor markedsføring og har siden 2010 drevet egen konsulentvirksomhed sideløbende.

Konsulent indenfor digitale kanaler og markedsføring

Bosiddende I Storkøbenhavn.

Founder 2 (50%):

Mange års erfaring som iværksætter, særligt med afsæt i digitale produkter. God til overblik over administration, økonomi og bogholderi. Kapitalstærk. Indgår ikke som en del af den daglige drift

Bosiddende i Hobro

Timelønnet freelancer

Hundetræner og tidligere PA. Varetager kundesupport og besvarelser på diverse SoMe kanaler

Logistik og distribution

Alle ordre udsendes fra et full-service lager fra Herfølge. Prisen herfor er konkurrencedygtig ift. selv at opbygge lager og have en timelønnet ansat.

Igennem de sidste 12 måneder er der udsendt ca. 1500 pakker (inkl. forhandlere)

Økonomi, finansiering og status på udviklingsstadie

Virksomheden har netop lanceret den 4. kollektion, og har en målsætning om at øge omsætningen fra 1,2 mio (2018) til 2,6 mio kr. (2019), samt tilsvarende at fordoble bundlinjen.

I 2020 er ambitionen at forsætte fordoblingen af omsætning og væksten til 5,5 mio (2020) og 11 mio (2021.) Dette kan kun opnåes via tilførsel af yderligere midler til markedsføring og produktion.

Spørgsmål til panelet

Strategi ift. først europæisk skalering, og på sigt globalt
- På nuværende tidspunkt er der forhandlersalg i 5 øvrige lande, men ingen reel forhandler/ agentur strategi.
- Vil det bedste være at beholde det online salg selv via en international webshop, eller at satse på at anvende agenturer i forhold til hurtig vækst og skalering?
- Skal vi fortsætte med selv at opdyrke og styre forhandler salget som vi har gjort med succes på det danske marked, og dermed fastholde en bedre margin?

Mellemfinansiering og gode løsninger herpå.
-I takt med at omsætningen og efterspørgslen vokser, stiger behovet også for mellemfinansiering. Ordrer lægges typisk 8-10 måneder forud ift. produktion, men skal afregnes forholdsvist hurtigt efter levering – dette stiller store krav til at vi får en bedre og mere tålelig løsning på mellemfinansiering end i dag hvis vi skal vækste og møde kundernes efterspørgsel

Investorer, fordele og ulemper og om timing er den rette
- For at kunne øge vækst og følge med har vi behov for et større team, samt nogle som kan bidrage til likviditetsmæssigt at skubbe os afsted.
- Men er det, det rette tidspunkt at afgive anparter på nu – eller er det bedre at arbejde videre med øvrige løsninger (og hvilke)


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software