, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

SaaS B2B løsning der revolutionerer den måde større virksomheder/organisationer måler omdømme og skaber tillid på. KBH – SPRINGBOARD®

  • 03 Dec 2019
  • 13:00 - 16:00
  • DJØF, kl 13:00 til 16:00 pa Gothersgade 133, 1123 København K
  • 3

Registration

  • Grundet stor interesse er der lukket for yderligere tilmeldinger til dette SPRINGBOARD®
  • Grundet stor interesse er der lukket for yderligere tilmeldinger til dette SPRINGBOARD®

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Punkter til sparring

- Go-to-market strategi: herunder systematisering af business development og salg, både i Danmark, Sverige, UK og Tyskland.

- Skal vi hyre eller outsource business development og salgsaktiviteter?

- Skal ejerne fokusere på salg (i og med vi kender vores produkt bedst) og i stedet hyre nogen som kan hjælpe med daglig drift?

- Skal vi satse på at vokse udenfor Danmark med fokus på større kunder; eller i stedet prøve at vokse mere i Danmark ved at fokusere på mellemstore organisationer?

- Rejsning af kapital til finansiering af videre vækst udenfor Danmark. Hvordan gør vi os mest attraktive over for potentielle investorer?


Brancher: Software/SaaS, Serviceydelser/konsulent/rådgiver

Udviklingsstadie: Proof of Scale


Langt de fleste funktioner i moderne organisationer har effektive KPIer og værktøjer, som hjælper dem med at vurdere resultatet af deres arbejde. Men i Kommunikationsafdelinger har man ingen værktøjer og ”hårde tal” at styre efter.

Virksomheden tilbyder en SaaS B2B løsning, som via automatiserede interviews med reelle mennesker måler virksomheders/organisationers omdømme blandt almindelige borgere, kunder/prospects, og andre interessenter. Resultaterne vises i realtid på et brugervenligt dashboard. Virksomheden ejer IP til det anvendte teknologi og spørgemetode.

Målgruppen er kommunikationschefer, som får et instrument, der kan hjælpe dem at estimere ROI på organisationens kommunikationsstrategi og foretage taktiske ændringer undervejs, forbedre organisationens omdømme, tackle risici, vinde tillid, reducere omkostninger og øge omsætningen.

For nuværende er målgruppen er kommunikationsafdelinger i større virksomheder, men med tiden kan konceptet udvides til mellemstore virksomheder.

Teamet er erfarent og har kompetencer inden for bl.a. kommunikation, branding, digital marketing samt markeds- og dataanalyser.

Hovedforretningen er i dag fokuseret i Danmark, hvor virksomheden bl.a. har 6 af de top 50 største virksomheder i landet som abonnenter. De næste tiltag er vækst i Sverige, UK og Tyskland.


Kompetencer

B2B

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

Internationalisering

Kommunikation

Marketing & Branding

Organisationsudvikling

Partnerskaber

Salg

Strategi og vækstplaner

Virksomhedsdrift & Handlingsplan

______________________________________________


Idégrundlag / baggrund

Langt de fleste funktioner i de moderne organisationer har effektive KPIer og værktøjer, som hjælper dem med at vurdere resultatet af deres arbejde. For eksempel, ser man i produktionsafdelingen på produktionsomkostninger, volumen, procent af defekte varer. Salgsafdelingen går typisk efter salgstal, share of wallet, genkøbsfrekvens. I Marketing kigger man på markedsandele, besøgstal, hit rate på forskellige kampagner.

Men i Kommunikationsafdelingen har man ingen værktøjer og ”hårde tal” at styre efter. Kommunikationsfolk bruger typisk mediaanalyser eller content scraping, som kan fortælle noget om hvorvidt organisationen er omtalt i online/offline kanaler, i hvilket omfang og i hvilken kontekst. Alternativt hyrer man et konsulentfirma, som via kostbar og tung market research kommer med tal, som giver en vis (typisk meget misvisende) fornemmelse af hvordan de forskellige interessenter reagerer på organisationens kommunikation og opfatter organisationen i det hele taget. Både medieanalyser, content scraping, eller traditionel market research kan ikke give et fuldkomment og aktuelt billede af hvorvidt kommunikationsaktiviteterne fungerer. Disse metoder er for langsomme, for dyre og/eller kun fokuserer på en lille brøkdel af de interessenter, som omgiver organisationerne.

Ved hjælp af virksomhedens software og ekspertise kan kommunikationsfolk se hvordan deres organisation bliver opfattet af interessenterne overalt i verden på ethvert givet tidspunkt. Softwaren interviewer hundredvis af mennesker hver dag, analyserer deres besvarelser og viser KPIerne i realtid på et brugervenligt dashboard. Kommunikationsfolk kan siden dagligt se hvordan interessenterne reagerer på den kommunikation, organisationen gennemfører, og eksterne begivenheder og kriser; hvilke aktiviteter skaber positiv eller negativ reaction; og hvilken omdømme (corporate reputation) organisationen har i forskellige målgrupper af interessenter.

Kommunikationschefer kan foretage strategiske og taktiske justeringer af deres kommunikationstiltag, samt får hårde data hvorved resultatet af deres arbejde kan illustreres over for direktøren eller bestyrelsen, og ved forhandling af budgetter. Fordelene er en mere effektiv budgetfordeling inden for kommunikationsafdelingen, besparelser på aktiviteter med lav effekt og større indvirkning på interessenternes præference og fortalervirksomhed – hvilket alt sammen igen påvirker virksomhedens bundlinje positivt.

Forretningsmodel, kunder, markedet, konkurrenter

Der er tale om B2B SaaS model, hvor kunden betaler årligt abonnement.

Målgruppen er kommunikationsafdelinger i større virksomheder. Med tiden kan konceptet udvides til mellemstore virksomheder.

De fleste kunder i dag ligger i Danmark, vi har bl.a. 6 af de top 50 største virksomheder i landet, som abonnenter.

Der findes pt ingen reelle konkurrenter. Der findes løsninger, som fx traditionel market research eller online content scraping, som i et vist omfang kan anvendes som substitutter. Men de er dyrere, langsommere og kan ikke omfatte alle relevante interessenter (typisk vil fokus ligge udelukkende på forbrugere / consumer data).

Vækstpotentiale/mål

Det globale marked for lignende services ligger på ca. $12 mia om året. Derudover ligger der et stort skjult potentiale når man tænker på organisationer, som i dag ikke anvender nogle lignende services i kraft af de store omkostninger eller begrænset fokus (fx B2B virksomheder med lavt kendskab, mellemstore virksomheder, virksomheder med begrænset geografisk fokus mv.). Med stigende indflydelse og kontrol af interessenter og større fokus på tillid og integritet - vil behovet for sådanne værktøjer kun vokse i de kommende år.

Hovedforretningen er i dag fokuseret i Danmark. Det næste skridt er vækst i Sverige, UK og Tyskland.

Ledelse/Team

S og V er virksomhedens grundlæggere og ejere. De har arbejdet sammen i 5 år i en anden organisation, inden virksomheden er blevet grundlagt i 2016.

S har baggrund i kommunikation og branding, og har i mange år arbejdet som konsulent i forskellige bureauer. Han har tidligere stiftet og solgt en virksomhed i London.

V er specialist i markeds- og dataanalyser. Han har igennem sin karriere arbejdet i de største danske og internationale virksomheder og konsulenthuse inden for dette felt.

Der er endvidere ansat en person, som tager sig af digital marketing. Desuden sidder der et udviklingshold i Ukraine på 3 personer, samt partnere, som repræsenterer virksomheden i andre lande.

Økonomi/finansiering

Omsætningen har vokset med tocifret procentsats siden 2016. Virksomheden er cash-flow positiv, og der er ikke blevet rejst kapital eller optaget lån indtil videre.

Spørgsmål til panelet

Virksomheder har indtil videre vokset organisk via to ejere, som både optræder som forretningsudviklere / sælgere, foretager daglig administration samt betjening af kunder. Salget foregår mest via word-of-mouth, eget netværk og sporadiske business development og marketing aktiviteter. Fortsat vækst bremses af manglende ressources samt ejernes kundskaber inden for salg og forretningsudvikling.

- Go-to-market strategi: herunder systematisering af business development og salg, både i Danmark, Sverige, UK og Tyskland.

- Skal vi hyre eller outsource business development og salgsaktiviteter?

- Skal ejerne fokusere på salg (i og med vi kender vores produkt bedst) og i stedet hyre nogen som kan hjælpe med daglig drift?

- Skal vi satse på at vokse udenfor Danmark med fokus på større kunder; eller i stedet prøve at vokse mere i Danmark ved at fokusere på mellemstore organisationer?

- Rejsning af kapital til finansiering af videre vækst udenfor Danmark. Hvordan gør vi os mest attraktive over for potentielle investorer?

CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software