, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Fremtidens boligplatform (PropTech) - Real Estate as Service (SPaaS/ Marketplace). Virksomheden søger sparring til forretningsudvikling, samarbejdsformer & partnerskaber, Aarhus – SPRINGBOARD®

  • 09 Jan 2020
  • 13:00 - 16:00
  • Holst Advokater, kl 13:00 til 16:00 pa Hans Broges Gade 2, 8000 Aarhus
  • 16

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 29. december 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 29. december 2019

Register


Fokus: forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

- Value proposition

- Forretningsmodeller

- Potentielle strategiske samarbejder & partnerskaber

- Første business angel & funding


Branche: Byggeri, Andet, PropTech (property technology)

Udviklingsstadie: Pre-Proof of Concept


Igennem årtier har ejendomsbranchen lagt sin lid til statistik og antagelser, hvilket har ført til et boligmarked med alt for få typer af boliger og derved skabt et mismatch, da boligerne ikke nødvendigvis afspejler, hvem vi er, og hvordan vi vil bo.

Virksomheden vil gerne ændre denne status quo ved at sætte kunderne i førersædet og skabe boliger og nabolag i deres billede ud fra real time data.


Kompetencer

B2B

Forretningsmodeller

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Juridiske forhold

Partnerskaber

Strategi og vækstplaner


______________________________________________


Idegrundlag:

Ejendomsbranchen er notorisk kendte for over- og undershooting af markedet, da de bygger ud fra tidligere statistikker, antagelser og ikke realtime data. Dette skaber et mismatch mellem det ønskede og det udbudte. Virksomheden giver kunden en personlig boligprofil til deres boligdrømme, matcher dem op med ideelle boliger samt et community med de samme behov og interesser. Platformen skaber derfor real-time data ud fra nutidens ønsker om fremtiden.

Forretningsmodel:

Med en tilpas stor kritisk masse vil platformen præcist, sikkert og i real-time kunne definere fremtidens boligønsker baseret på reelle menneskers specifikt udtrykte behov og ønsker ift. deres bolig, nabolag og community. Dette gør, at ejendomsbranchen ikke er afhængige af statistikker og antagelser om, hvilken retning markedet går, men kan definere dette sikkert og præcist. Det er en win-win situation for både brugeren og for ejendomsmarkedet. Brugeren får den ønskede bolig, nabolag og community og ejendomsudvikleren minimerer deres risiko radikalt.

Forretningsmodellen er bygget op som SaaS (Software as a Service), hvor ejendomsbranchen har adgang til de data brugerne genererer. Derudover vil virksomheden tilbyde en marketplace (B2B) da virksomheden tager en fee fra ejendomsudvikleren eller udlejeren for at facilitere kontakten mellem den rette kunde-gruppe og udviklerens bolig. Her vil virksomheden tage 1% af salgsprisen ved eje, eller det der tilsvarer to måneders leje ved udlejningsboliger.

Vækstpotentiale/mål:

Virksomheden øjner et vækstpotentiale grundet den stigende besværlighedsgrad i at sælge nybyggeri, den støt stigende grad af interesse i deleøkonomien og socialt fællesskab samt det at få en bolig, som matcher en på baggrund af flere parametre, herunder community.

Virksomheden ser også et potentiale i den analoge tilgang, som mange ejerforeninger samt ejendomsadministratorer fortsat har, hvor vi kan tilbyde dem en gratis service pakke, hvis vi får deres beboere ind på platformen.

Da platformen fokuserer på community før og efter indflytning samt dele-venlige faciliteter, vil platformen tilbyde teknologiske services såsom digitale opslagstavler, samtalerum, eventkalender, booking af lokaler mm. Alt sammen samlet på platformen for den fremtidige ejendomsadministrator eller ejerforening. Dette betyder, at alle beboere fortsat har aktivt gavn af platformen, mens de bor et sted, og udlejeren eller bestyrelsen i en forening har alt deres kommunikation samlet et sted. Denne model gør også, at vi vil kunne henvende os til eksisterende ejendomsadministratorer samt ejerforeninger. Virksomheden sigter efter at kunne tilbyde denne service gratis til eksisterende ejerforeninger og administratorer for derigennem opbygge en tilstrækkelig masse af brugere.

Ud fra vores research af markedet vil det være verdens første boligplatform af sin art, som kunne have potentiale til at blive det samme for ens boligliv, som LinkedIn er for ens arbejdsliv. Vores minimumsmål ville være at sælge omkring 2.570 boliger om 3 år på det danske og det norske marked.

Da vi pre-launchede platformen, testede virksomheden deling af hjemmesiden på nogle få boliggrupper på Facebook. Resultatet var, at vi fik over 40 tilmeldinger på 8 timer fra denne kanal uden at bruge en krone på markedsføring, og uden at hjemmesiden endnu er funktionel. Hvis vi kan replikere dette i 2020, ville vi kunne samle omkring 30.000 på platformen inden for 1 år.

Derudover er virksomheden inden for fire dage efter pre-launch blevet kontaktet af seks aktører fra branchen omkring et potententielt samarbejde, partnerskab eller blevet anbefalet at deltage i en accelerator. Disse tæller: Danske Bank, Tryg, Home (i en pakke), Ikano Bolig, CEBRA, Sustainable Build.

Ledelse og team:

Teamet består af en CEO, som er en født relationsbygger og en strategisk visionær med flair for salg. Han har en baggrund som arkitekt, og har ved siden af sit arbejde efter afgang investeret tid i selvlære omkring ejendomsudvikling, analyse og investering. Senest med et forløb på MIT + SA+P. I hans arbejdsliv har han arbejdet både i Danmark og Sverige og senest hos en virksomhed, som udviklede ejendomsprojekter i eget regi.

Derudover består teamet af en CTO, der som full stack udvikler (produktudvikling, ux/ui, design, front-/backend udvikling) får platforme til at gå op i en højere enhed med brugeren og dennes oplevelse i førersædet. Igennem de sidste 7 år har han har udviklet flere custom løsninger helt fra bunden for flere større virksomheder.

Virksomheden er også i gang med at vækste. Virksomheden har en mundtlig bekræftigelse fra en back-end developer som også arbejder med Machine Learning & AI, samt fem andre i pipelinen, hvoraf en marketing/ growth hacker skal identificeres først og fremmest.

Bestyrelse:

Virksomheden har ingen bestyrelse, men en fra en vækstvirksomhed (EdTech) tilknyttet som Accountability Buddy, samt en yderlig person tilknyttet.

Økonomi/ finansiering:

Virksomheden er indtil videre 100% finansieret af CEO. Virksomheden skal til at finde en Business Angel samt ansøge om funding. Indtil videre er virksomheden blevet kontaktet af tre private aktører, som har udtrykt et ønske om at investere i virksomheden. Virksomheden er derudover blevet kontaktet af virksomheden CEBRA vedrørende et samarbejde, som også senest har udtrykt et ønske om at medfinansiere virksomheden på en vis. Dette er alle leads, som virksomheden er afventende med og tager videre løbende, som den udvikler sig langsomt. Udover dette har vi identificeret udvalgte fonde såsom Innobooster, Vækstfonden, PreSeed Ventures mm. hvoraf vi skal til at påbegynde ansøgningen til Innobooster.

Udviklingsstadie:

Virksomhedens produkt er på et proof of concept stadie. Vi har indtil nu en hjemmeside, som forklarer, hvordan prototypen fungerer med tre forskellige anvendelsesvideoer/ platform tours, som viser den besøgende, hvordan platformen kunne fungere, og hvad den ville indeholde. Derudover er der en promovideo, som beskriver konceptet kort. Ud af dette er der i alt kommet over 80 sign-ups samt over 100 likes på virksomhedens Facebook side i løbet af virksomhedens første 10 dage.

Vi er i skrivende stund i gang med at udvikle en fuld funktionel demo, som vi agter at afprøve gennem et pilotprojekt og evt. også på de første 100 brugere, som har vist deres interesse og derefter iterere. Iteration og design-thinking er en del af virksomhedens DNA, så alt hvad virksomheden foretager sig, sørger man for at samle feedback på, så man altid ser det med kundens øjne. Hvad enten det er en privat bruger eller en aktør fra industrien.

Spørgsmål til panelet

Value proposition

- Hvilken del af kæden er vigtigst at fokusere på i dette stadie? Samarbejdspartnere i branchen, brugere på platformen, investorer til virksomheden, nye team-medlemmer?

Forretningsmodel

- Hvilken model vil være fordelagtig at fortsætte med? SaaS, Marketplace eller en blanding. Er der en tredje mulighed, som virksomheden ikke har overvejet?

- Skal man udelukkende fokusere på brugere, som leder efter nybyggeri (33.500 nye boliger bygget i DK2018) ? Eller skal man også få brugere ind, som vil bo i noget eksisterende, der er renoveret eller bare søger et bestemt slags community i noget eksisterende (marked 800.000 i DK flytter pr. år 2018)?

- Hvordan kan de tilsigtede modeller styrkes?

Potentielle strategiske samarbejder & partnerskaber

- Hvordan identificerer man de rette?

- Hvilke overvejelser bør gøres ift. potentielle samarbejder og partnerskaber?

- Hvordan sikrer man sig, at man ikke bliver “låst” af en samarbejdspartner og i stedet holder sig attraktiv for den brede gruppe? Er det gavnligt for virksomheden?

- Skal man starte med pilot-projekter i samarbejderne?

Første business angel & funding

- Hvordan finansieres virksomheden fra Proof of Concept til Proof of Business? Roadmap

- Hvilke overvejelser er vigtige at gøre sig ift. den første investering?

- Skal den første investering komme fra en Business Angel, en branchepartner, en ejendomsudvikler? Hvad ville være mest gavnligt for virksomheden

- - Hvis det er en Business Angel: Hvilken faglig baggrund ville I så vælge, at personen har?


CONNECT Denmark — Ryesgade 106 A, 3.tv, 2100 København Ø — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software