, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Fremtidens boligplatform - Real Estate as Service (Marketplace & SaaS). Virksomheden søger sparring til forretningsudvikling, samarbejdsformer & partnerskaber, Aarhus – SPRINGBOARD®

  • 09 Jan 2020
  • 13:00 - 16:00
  • Holst Advokater, kl 13:00 til 16:00 pa Hans Broges Gade 2, 8000 Aarhus
  • 11

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 29. december 2019
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Søndag den 29. december 2019

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling, kapitalfremskaffelse

Punkter til sparring

- Value proposition

- Forretningsmodeller

- Potentielle strategiske samarbejder & partnerskaber

- Første business angel & funding

- Acceleratorforløb


Branche: Byggeri, Andet, PropTech (property technology)

Udviklingsstadie: Pre-Proof of Concept


Virksomheden er i gang med at udvikle en boligplatform som

1) hjælper boligsøgende med at afdække deres ønsker omkring bolig, nabolag og community og matche dem med deres fremtidige hjem igennem en algoritme.

2) hjælper eksisterende/fremtidige nabolag med skabe et community ved at tilbyde dem en app som samler services og funktioner i et digitalt holistisk værktøj.


Kompetencer

B2B

Forretningsmodeller

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Juridiske forhold

Partnerskaber

Strategi og vækstplaner


______________________________________________


Idegrundlag:

Virksomheden vil løse ejendomsudviklerens problem med at opnå banklån til udviklingsprojekter. De kan ikke kan få afsat tilstrækkeligt med boliger i salg/leje inden byggeriet påbegyndes, fordi de kreerer “one shoe fits all” produkter. Ved at boligplatformen kender dens brugeres behov og ønsker, kan virksomheden præcist og sikkert formidle hvad det rette produkt er på hvilket sted. Med andre ord, så vil virksomheden kunne se fremtidens behov i ejendomsmarkedet i real-tid og erstatte antagelser og statistik som er bagudskuende og usikre fremadskuende. 

Forretningsmodel:

Forretningsmodellen er en blanding mellem “marketplace” og “SaaS” og udelukkende B2B. Når platformen matcher en bruger med en bolig og de efterfølgende køber/lejer boligen, så tager platformen 1% af salgsprisen for transaktionen. Derudover vil virksomheden som en service bidrage med en community app som alle beboere får adgang til sammen med en profil på platformen som på sigt kan blive subscription-based men til en start er gratis.

Vækstpotentiale/mål:

Ud fra virksomhedens research af markedet vil det være verdens første boligplatform af sin art, som kunne have potentiale til at blive det samme for ens boligliv, som LinkedIn er for ens arbejdsliv. Vores minimumsmål ville være at sælge omkring 2.570 boliger om 3 år på det danske og det norske marked, hvilket for virksomheden ville udgøre en omsætning på ca. 38,4 mio. DKK. Dette er “kun” 4% af det nybyggede marked. Hvis vi når dette mål, vil vi kunne have et team bestående af ca. 30-35 mennesker. Ved pre-launch testede virksomheden deling af hjemmesiden på nogle få boliggrupper på Facebook. Resultatet var, at vi fik over 40 tilmeldinger på 8 timer. Hvis vi kan replikere dette i 2020, ville vi kunne samle omkring 30.000 på platformen inden for 1 år. Derudover er virksomheden inden for fire dage efter pre-launch blevet kontaktet af seks aktører fra branchen omkring et potentielt samarbejde, partnerskab eller blevet anbefalet at deltage i en accelerator. Platformen er på et proof of concept stadie og skal til at finde sine første investeringer fra en Business Angel samt fonde, for at accellere væksten.


Ledelse og team:

Teamet består af en CEO, som er en født relationsbygger og en strategisk visionær med flair for salg. Han har en baggrund som arkitekt, og har ved siden af sit arbejde efter afgang investeret tid i selvlære omkring ejendomsudvikling, analyse og investering. Senest med et forløb på MIT + SA+P. I hans arbejdsliv har han arbejdet både i Danmark og Sverige og senest hos en virksomhed, som udviklede ejendomsprojekter i eget regi.

Derudover består teamet af en CTO, der som full stack udvikler (produktudvikling, ux/ui, design, front-/backend udvikling) får platforme til at gå op i en højere enhed med brugeren og dennes oplevelse i førersædet. Igennem de sidste 7 år har han har udviklet flere custom løsninger helt fra bunden for flere større virksomheder.

Virksomheden er også i gang med at vækste. Virksomheden har en mundtlig bekræftigelse fra en back-end developer som også arbejder med Machine Learning & AI, samt fem andre i pipelinen, hvoraf en marketing/ growth hacker skal identificeres først og fremmest.

Bestyrelse:

Virksomheden har ingen bestyrelse, men en fra en vækstvirksomhed (EdTech) tilknyttet som Accountability Buddy, samt en yderlig person tilknyttet.

Økonomi/ finansiering:

Virksomheden er indtil videre 100% finansieret af CEO. Virksomheden skal til at finde en Business Angel samt ansøge om funding. Indtil videre er virksomheden blevet kontaktet af tre private aktører, som har udtrykt et ønske om at investere i virksomheden. Virksomheden er derudover blevet kontaktet af virksomheden CEBRA vedrørende et samarbejde, som også senest har udtrykt et ønske om at medfinansiere virksomheden på en vis. Dette er alle leads, som virksomheden er afventende med og tager videre løbende, som den udvikler sig langsomt. Udover dette har vi identificeret udvalgte fonde såsom Innobooster, Vækstfonden, PreSeed Ventures mm. hvoraf vi skal til at påbegynde ansøgningen til Innobooster.

Udviklingsstadie:

Virksomhedens produkt er på et proof of concept stadie. Vi har indtil nu en hjemmeside, som forklarer, hvordan prototypen fungerer med tre forskellige anvendelsesvideoer/ platform tours, som viser den besøgende, hvordan platformen kunne fungere, og hvad den ville indeholde. Derudover er der en promovideo, som beskriver konceptet kort. Ud af dette er der i alt kommet over 80 sign-ups samt over 100 likes på virksomhedens Facebook side i løbet af virksomhedens første 10 dage.

Vi er i skrivende stund i gang med at udvikle en fuld funktionel demo, som vi agter at afprøve gennem et pilotprojekt og evt. også på de første 100 brugere, som har vist deres interesse og derefter iterere. Iteration og design-thinking er en del af virksomhedens DNA, så alt hvad virksomheden foretager sig, sørger man for at samle feedback på, så man altid ser det med kundens øjne. Hvad enten det er en privat bruger eller en aktør fra industrien.

Spørgsmål til panelet

Value proposition

- Hvilken del af kæden er vigtigst at fokusere på i dette stadie? Samarbejdspartnere i branchen, brugere på platformen, investorer til virksomheden, nye team-medlemmer?

Forretningsmodel

- Hvilken model vil være fordelagtig at fortsætte med? SaaS, Marketplace eller en blanding. Er der en tredje mulighed, som virksomheden ikke har overvejet?

- Skal man udelukkende fokusere på brugere, som leder efter nybyggeri (33.500 nye boliger bygget i DK2018) ? Eller skal man også få brugere ind, som vil bo i noget eksisterende, der er renoveret eller bare søger et bestemt slags community i noget eksisterende (marked 800.000 i DK flytter pr. år 2018)?

- Hvordan kan de tilsigtede modeller styrkes?

Potentielle strategiske samarbejder & partnerskaber

- Hvordan identificerer man de rette?

- Hvilke overvejelser bør gøres ift. potentielle samarbejder og partnerskaber?

- Hvordan sikrer man sig, at man ikke bliver “låst” af en samarbejdspartner og i stedet holder sig attraktiv for den brede gruppe? Er det gavnligt for virksomheden?

- Skal man starte med pilot-projekter i samarbejderne?

- Hvilket accelatorforløb ville passe bedst til virksomheden? 

Første business angel & funding

- Hvordan finansieres virksomheden fra Proof of Concept til Proof of Business? Roadmap

- Hvilke overvejelser er vigtige at gøre sig ift. den første investering?

- Skal den første investering komme fra en Business Angel, en branchepartner, en ejendomsudvikler? Hvad ville være mest gavnligt for virksomheden

- - Hvis det er en Business Angel: Hvilken faglig baggrund ville I så vælge, at personen har?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software