, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Online: Bæredygtig vertikal farm søger sparring på skalering, B2B vs. B2C og funding SPRINGBOARD®

  • 03 Jun 2020
  • 14:00 - 16:00
  • CONNECT Denmark, kl 14:00 til 16:00 pa online, mødeplatform
  • 10

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 26. maj 2020
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Tirsdag den 26. maj 2020

Registration is closed


Dette SPRINGBOARD® afholdes online

Fokus: Forretningsudviklings

Punkter til sparring

- Skalering - vækststrategi med fokus på flere lokale farme som franchise og/eller partnerskaber?

- B2B vs. B2C - hvilken kanalstrategi skal virksomheden følge?

- Investeringsplan - planlægning af 1. og 2. investeringsrunde for de kommende 3 -5 år?


Branche: Fødevarer

Udviklingsstadie: Proof of Concept

Region: Hovedstaden


Virksomheden producerer bæredygtig gourmet minigrønt, babyblade og urter, leveret med cykelbud 1-1 ½ time efter høst i genanvendelig emballage.

Produktionen er forholdsvis billig og hurtigt af opskalere i takt med efterspørgsel. Det er virksomhedens formål at etablere selvstændige bæredygtige farme i alle større byer i Danmark, og på sigt i resten af verden, som franchise eller i individuelle lokale partnerskaber, under samme brand navn.

Virksomheden er etableret i oktober 2018 og har i dag en kapacitet svarende til en årlig omsætning på 1,2-1,5 mio. kr.


Kompetencer

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

B2C

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsmodeller

Partnerskaber

Salg

______________________________________________


Virksomheden har over det sidste 1 ½ år etableret en pilot-farm og har testet og finjusteret produktion og forretningsmodel. Pt. er der udviklet og testet en forretningsmodel for B2B salg, der virker og er rentabel. Denne salgskanal er midlertidigt mere eller mindre på pause pga. Corona, så nu udvikles og testes salg direkte og indirekte til det private marked.

Virksomheden er samtidigt i gang med at skabe et “framework” for små og mellemstore byfarme, der hurtigt og agilt kan tilpasse sig lokale markeder. Derfor arbejdes der samtidigt på at skabe en organisation der kan facilitere små og mellemstore byfarme med processer, administration, it (lager og kunder) og materiel (indkøbscentral/webshop/reseller af fx. lamper, gromedier, etc.). Dette bliver bla. gjort via et Innobooster projekt, hvor virksomheden har modtaget knap 500.000 kr. i støtte og er i gang med at skrive ansøgning nr. 2 til den videre udvikling.

Team, drift og ejerskab

Virksomhedens daglige drift varetages af de to co-founders (som er de primære ejere) og en CFO. Derudover er der løst tilknyttet 4 timeansatte og en ungarbejder i selve produktionen.

Co-founder 1: er uddannet indenfor den grønne sektor, men har tidligere været selvstændig i mange år med bla. kommunikation i det offentlige rum, underholdning på nettet, mm. Har arbejdet eksperimentelt med vertikal farming via tidligere arbejde.

Co-founder 2: har arbejdet selvstændigt som programmør og designer, men udviklede en passion for vertikal dyrkning. Efter at have eksperimenteret privat var han med-initiativtager til en mindre container farm i KBH.

Co-founders mødte hinanden gennem fælles netværk, da de begge ledte efter en egnet og ambitiøs partner til at etablere et verdensfirma med. Og resten er historie.

Fordele ved vertikal farming?

- Stor udnyttelse af areal, da man dyrker i højden

- Helt op til 90% mindre vandforbrug

- Mulighed for at dyrke mad helt tæt på forbrugerne, hvor der ellers ville være biler mv. involveret

- Fødevareproduktion, der ikke bliver påvirket af klimaforandringer og altid vil være konsistent

- Mulighed for stor transparens for slutbrugeren, da farmen ligger tæt på

Kunder

Eksempler er: Alle Aamanns restauranter og deli’s, Alchemist, Jordnær, Høst og Vækst.

Konkurrenter

Ingen reelle konkurrenter lokalt i københavnsområdet, bredere defineret er der enkelte andre microgreens producenter, dog ingen med præcis det samme service og produkter.

Hovedtemaet for Springboardet: virksomheden har brug for at finde ud af den præcise opskaleringsmodel, skal etableringen af flere farme ske som egentlig franchise, som et partnerskab med delejerskab af den enkelte farm eller skal virksomheden selv stå for ejerskabet af alle farme?

Status

Virksomheden’s kunder pre-corona har stort set alle lukket, derfor har fokus de sidste 2 måneder været salg direkte til private kunder. I starten primært vha. af Facebook og Mobilepay, nu med webshop og flere afhentningssteder. Derudover er startet dialog med Nemlig.com og underleverandør til COOP.

Spørgsmål til panelet

- Skalering - Virksomhedens vækststrategi er baseret på etablering af flere mindre/mellemstore lokale farme, enten som en slags franchise eller i deciderede partnerskaber

- Vægtning af B2B kontra B2C, pre corona fokuserede virksomheden på direkte B2B salg, lockdown har tvunget virksomheden til at gå i oparbejde et B2C marked hurtigere end planlagt. Hvordan skal strategien for dette se ud efter corona?

- Investeringsplan - virksomheden skal i gang med 1. større investeringsrunde og skal i den forbindelse lægge en plan for 1. og 2. investeringsrunde over de næste 3-5 år.


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 27 28 17 86 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software