, ,
This gadget loads the event details dynamically via code in global javascript. Do not remove.

Vin på dåse – Nystartet ung dansk virksomhed med omsætning ønsker sparring på branding – skalering af salg - internationalisering og finansiering, Aarhus – SPRINGBOARD®

  • 07 Sep 2020
  • 13:30 - 16:30
  • Njord Law Firm, kl 13:30 til 16:30 pa Åboulevarden 17, Aarhus
  • 15

Registration

  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 27. august 2020
  • Sidste tilmeldingsfrist er: Torsdag den 27. august 2020

Registration is closed


Fokus: forretningsudvikling

Intro til SPRINGBOARD®

Nystartet ung dansk virksomhed der importerer vin på dåse er siden april 2020 begyndt at trænge ind på det danske marked og har allerede løbende omsætning og gensalg.
Kundepotentialet er meget stort og bredt og markedet er globalt set gigantisk med generel god indtjening og hård konkurrence.
Virksomheden ønsker at brande produktet som bekvemmeligt og god kvalitet.
Samtidigt vil virksomheden fortælle forbrugeren den gode historie om de unge iværksættere.


Punkter til sparring

- Positionering og branding

- Skalering og vækst

- Internationale ekspansion

- Finansieringsmodeller for forventelig vækst


Branche: Fødevarer

Udviklingsstadie: Proof of Scale

Region: Midtjylland


Kompetencer til panelet

Afsætning & Distributionskanaler

B2B

Bestyrelsesarbejde

Distributionskanaler

Finansiering & Kapitalrejsning

Forretningsudvikling

In-, og Outsourcing

Indkøb

Innovation (forretning, marked, produkt, proces)

Internationalisering

Logistik

Markedskendskab Europa

Markedskendskab Skandinavien

Marketing & Branding

Online marketing

Salg

Strategi og vækstplaner


______________________________________________

Idégrundlag:

Virksomheden er et vinbrand, som sælger vin og vin-cocktail på dåse.

Vin på dåse er et hidtil relativt ukendt fænomen i Danmark, som vurderes til at kunne slå igennem på markedet af vin. Allerede i USA er markedsværdien steget fra 4 mio. til 40 mio (2017-2018), hvilket tyder på et marked i eksplosiv udvikling. Dåsen bidrager først og fremmest med muligheden for bekvemmelig nydelse af vinen i alle situationer, her kan bl.a. nævnes udflugter, træning mm. Hertil er den ligeledes smart, hvis der blot er en i selskabet der drikker vin, eller der ikke skal åbnes en hel flaske på terrassen. Dåsen er også mere miljøbevist end flasken.

Derfor er det essentielt at få vin på dåse frem i Danmark og åbne nye muligheder for markedet vin.

Produktet:

Virksomheden lancerede i april 2020 sin første variant, rosé, som har bragt stor interesse samt opmærksomhed fra målgruppen. Vinen er en semi-mousserende rosé fra druesorterne Merlot og Raboso på dåser a 200 ml (hvilket svarer til 1,5 glas vin). Den er importeret fra Veneto regionen i Nord Italien, hvor producenten er en familieejet vingård, med speciale i vin på dåse. Virksomheden har hidtil selv etiketteret dåserne manuelt, men har for nyligt investeret i egne dåser med imprægneret tryk. Virksomheden har eget lager.

Kunder:

Virksomheden startede salget igennem Facebook B2C den 10. april. Her tog det hurtigt fart og virksomheden har nu egen webshop. Ca. 20% af salget foregår B2C og 80% foregår

B2B. B2B er det især grossister og specialbutikker der er interesseret i produktet.

Slutforbrugeren er kvinder og mænd mellem 35-60 år. De er livsnydere, og værdsætter bekvemmeligheden ved dåsen. Brugeren kan både være single mor, der værdsætter et enkelt glas og et ægtepar på udflugt. Blandt slutforbrugerene udvises der også stor interesse i de unge iværksættere bag virksomheden.

Markedet:

Det danske marked har endnu ikke oplevet gennembruddet med vin på dåse. Der findes et par danske udbydere, med udenlandske brands. Det amerikanske marked er modsat i enorm vækst hvor det totale salg af vin på dåse nåede 32 millioner dollars i 2017. Det er en stigning på hele 29 millioner dollar siden 2014 hvor det totale salg var på 3.3 millioner dollar.

Mål:

Virksomheden anser det for realistisk muligt med en betydelig vækst både nationalt og internationalt. Interessen for virksomhedens produkt er stor og langt den overvejende del af de forbrugere der afprøver produktet, udtrykker stor tilfredshed det, både hvad angår bekvemmelighed, kvalitet og smag. Dette kan bl.a. ses ved en genkøbsprocent på 32% B2C. Målet med virksomheden er at skabe et internationalt vel- og anerkendt brand. Virksomheden ønsker at ekspandere til resten af Skandinavien i løbet af de næste 3 år, og de efterfølgende 7 år størstedelen af Europa.

Hvor stor væksten kan blive afhænger i høj grad af hvor massiv distribution internationalt der vil kunne etableres, og hvor megen markedsføring der kan budgetteres for.

Ledelse og team:

Virksomheden er stiftet og ejet af to unge mennesker, der samtidig er direktører i virksomheden. Virksomhedens ene direktør er fuldtid på virksomheden og den anden har pt. studie ved siden af, hvilket afsluttes indenfor ét år og er herefter klar til at arbejde mere end fuldtid. Begge direktører arbejder ulønnet i virksomheden. Virksomheden har fire erhvervserfarne mentorer, som rådgiver til den daglige drift. Virksomheden har endnu ingen lønforpligtelser.

Økonomi/finansiering:

Virksomheden er selvfinansieret. Der er lige netop givet en kassekredit til virksomheden, denne er dog ikke taget i brug endnu. Den fortjeneste, som virksomheden på nuværende tidspunkt har, investeres i markedsføring og indkøb af varelager.

Virksomheden vil nu gerne have afklaring på om der skal yderligere finansiering til, med de ønsker og mål, som virksomheden har?

Status på udviklingsstadie:

Virksomheden har de seneste fire måneder testet markedet af i Danmark med succes. Der er af samme grund investeret i imprægnerede dåser, og salget kan nu for alvor påbegyndes i større mængder til vigtige forhandlere.

Spørgsmål til panelet

Virksomheden er en af de første der forhandler vin på dåse i Danmark, og ønsker af den grund at skabe sig et fodfæste. Der er bekymring om fremtidige konkurrenter. Virksomheden ønsker af den grund at skabe et vel- og anakendt brand inden dette sker, og derved have et godt marked i DK.

Branding for at skabe fodfæste inden konkurrenter

- Hvad skal fokus i virksomhedens branding være?

- Hvilke markedsføringstiltag anser panelet der vil skulle iværksættes for at etablere virksomheden solidt på markedet og hvilken økonomi bør virksomheden forvente i det henseende?

- Hvordan kan virksomheden bedst muligt ruste sig til kommende konkurrenter?

Virksomheden har på nuværende tidspunkt en enkel grossist der indkøber stort hver 14-dag ca., udover dette er det fleste bestillinger blot på 3-6 kolli. Her ønskes der at sælge i større mængder.

Strategi for skalering af salg - her med fokus på større mængder

- Hvilken salgsstrategi finder panelet det mest hensigtsmæssigt at implementere?

- Hvordan kan der afsættes større mængder?

- Er det de små danske grossister, de større danske grossister, indkøbskæderne, de udenlandske distributører, udenlandske forhandlere, alle på en gang eller med hvilken prioritering for den bedste stabile vækst, men samtidig med bagtanke i konkurrenternes bevågenhed og eventuelle modspil?

Virksomheden ønsker at ekspandere internationalt. Her anses Skandinavien som første fokus.

Overordnet strategi for virksomhedens internationale ekspansion

- Hvilke rækkefølge skal virksomheden starte med, når man gerne vil i gang med vækst på eksportmarked?

- Hvilket eksportmarked anser panelet som bedst at starte på ?

- Hvordan ser en indgangsvinkel ud på eksportmarkedet? - og hvilken type distributionskanaler?

Virksomheden ønsker at vækste i et pænt tempo, og overvejer derfor at få indskudt yderligere kapital.

Finanseringsmodeller for forventelig vækst

- Hvordan vil en smart kapitalindskydelse se ud? - investor, business angel, sammenkobling med anden virksomhed, banklån.. andre muligheder?

- Hvornår og til hvilket formål vurdere panelet kapitalindskydelse burde ske?


CONNECT Denmark — Bryghuspladsen 8, 3. sal, 1473 København K — Telefon: +45 24 27 07 07 — E-mail: connect@connectdenmark.com — Sociale platforme:
Powered by Wild Apricot Membership Software